הזמן הצהוב
דמויות האימוג'י הצהבהבות ממשיכות לכבוש את העולם, הפוקימונים עושים קאמבק והבובות של דיסני מופעלות באמצעות הסמארטפון • כתבתנו חזרה מתערוכת הצעצועים הגדולה בגרמניה עם הלהיטים שישגעו את הילדים שלכם
תערוכת Toy Fair המתקיימת מדי שנה בנירנברג בגרמניה, נחשבת לתערוכה המובילה והגדולה בעולם הצעצועים. מדי שנה היא מושכת אליה 70 אלף מבקרים, כולם מפיצים וקניינים מעשרות מדינות.
כבר בכניסה ניתן היה להבחין כי התערוכה השנה היא בסימן האימוג'י. הדמויות המצוירות, שהגיחו לעולם לפני שנתיים, כובשות את העולם כולו עם ליין חדש של מוצרים שכיכבו בלא מעט ביתנים בתערוכה.
דוגמניות על גלגיליות, במכנסיים קצרצרים ובחולצות צהובות, קיבלו את פני הנכנסים וחילקו צמידי עור מעוטרים בדמויות אימוג'י נשלפות. הדמויות מתחברות ב"תיקתקים" וניתן להחליף אותן בקלות. הצמידים התגלו כלהיט. המבקרים ענדו את הצמיד והחליפו כפתורי דמויות בהתאם למצב הרוח. הצמיד ישווק בארץ לקראת פסח ב־29.90 שקל (בצבע שחור או כסף). בנוסף יימכרו שקיות ובהן שני כפתורי דמויות להחלפה ב־7.90 שקל.
עוד הוצג כאן לראשונה ליין חדש של אימוג'ים דביקים וכן חותמות אימוג'י מתרבויות שונות בעולם וגם מענפי הספורט כמו אימוג'י על סקייטבורד (מ־5 שקלים).
בביתן של צעצועי אילנית ניכרה התעניינות רבה סביב מגוון בובות כדור פרוותיות בדמויות שונות של אימוג'י (המחיר: 10־40 שקל לבובת כרית). "כשהאימוג'י נולד בבית PMI, ראינו שזו הזדמנות להיות זכיינים של משהו אחר בעולם הצעצועים, ויצאנו עם ליין של בובות כדור העומדות על רגליים קטנות, כריות בכל מיני גדלים, קלמרים, מוביילים", סיפר אייל כרמי, מנכ"ל צעצועי אילנית. אלון פיקלר, מנהל הייצוא של אילנית הוסיף: "המספרים מדברים בעד עצמם: מהונגריה הזמינו עתה 390 אלף בובות כדור ומפולין הזמינו כבר 600 אלף בובות כאלה".
בביתן של צעצועי דיאמנט, החברה הישראלית הוותיקה, הוצגה סדרה של משחקי קופסה ויצירה סביב האימוג'י: ערכה להכנת מגנטים למקרר, ערכת קעקועים, ערכת יצירה להכנת מחזיקי מפתחות, ערכה להכנה צמידים ומחרוזות וכן משחקי פאזל ולוטו. המשחקים יגיעו למדפים לקראת פסח. המחיר: 49.90־99.90 שקל.
חידוש נוסף בביתן של דיאמנט הוא מדבקה המתלבשת כמו שמלה על בקבוק מים מינרליים אישי. תוך שניות מקבל הבקבוק עיצוב בסגנון אימוג'י או בדמות של אלזה מפרוזן, למשל. המחיר: 10 שקל לשקית ובה 3 מדבקות.
ממלכת האימוג'י
"מה שהתחיל אצלי בסלון לפני שנתיים יחד עם אשתי הדס והבן עומר, שהוא מנהל המכירות שלנו, הפך כיום לטרנד מטורף", אמר בועז דקל, מנכ"ל חברת PMI. "אמרתי למה שלא אעשה צעצועים מהדמויות היפניות המביעות רגשות שהפכו לשפה טרנדית של המאה ה־21. אנחנו היינו הראשונים בעולם שהוצאנו את האימוג'י מהמסך של הסמארטפונים ונתנו להם חיים בעולם הצעצועים. אנחנו מציגים בתערוכה ליין של יותר מ־100 מוצרים ומפיצים בכ־70 מדינות, כולל מדינות ערב. אפשר לומר שאנחנו בהחלט על המפה העולמית".
ואכן בעודנו משוחחים הגיע לביתן של PMI מפיץ ידוע מערב הסעודית וסגר הזמנה גדולה. כשסיפרנו לו שאנחנו מישראל, אמר שאין לו כל בעיה לעשות עסקים עם החברה הישראלית. "הצעצועים מיוצרים בסין ואינם מגיעים ישירות מישראל. אין כל סימן זיהוי כי חברה ישראלית היא זו שעומדת מאחורי סיפור ההצלחה של האימוג'י", אמר המפיץ הסעודי.
בנוסף, חברת SAAVI האמריקאית, בעלת שם עולמי בתחום מדבקות הקעקועים המייצרת 7 מיליון קעקועים ביום, חתמה עם PMI על ייצור קעקועים עם דמויות אימוג'י. גם ענקית הקמעונאות האמריקאית וולמארט, שלה מאות חנויות, ביצעה בתערוכה הזמנה של מוצרי אימוג'י.
הצעצועים התכווצו
ההתמחות של PMI היא בטרנדים ומוצרי איסוף — גורמיטי, וובקינס, פוקימון, דרדסים, טמגוצ'י, אנגרי בירדס, סופרגול, זבלונים ועוד. "צעצועי איסוף מהווים 15% משוק הצעצועים בישראל שמגלגל מילארד שקל בשנה", ציין דקל. "להורים קשה יותר להשקיע בצעצועים גדולים ויקרים שעולים 100 דולר ויותר. הם מעדיפים חלופה של מספר רכישות של צעצועים קטנים וזולים. כל מותג החל להשיק במקביל קו מוצרים של צעצועים מיניאטוריים, 'פיגורינות'. הצעצועים פשוט התכווצו. אנחנו היינו החלוצים שהביאו את עולם הבובות הזעירות המיועדות לאיסוף. היום חברות מזון גדולות משתפות פעולה ומשווקות את הבובות כמוצר מתנה נלווה למוצר שלהן כמו: קטשופ, דגני בוקר, שקדי מרק, גלידות והמבורגרים".
מאחורי חברת PMI עומד צוות קומנדו של ממש, שמזהה את הטרנד הבא בעולם הצעצועים, בתהליך שנקרא "סקאוטינג". מדי שנה הם חורשים כל דוכן בתערוכה וסורקים כל משחק, וביום האחרון של התערוכה בוחרים חמישה להיטים שאותם יביאו לארץ. דקל: "למעשה, העבודה שלנו מתחילה בתערוכת הצעצועים המקדימה בהונג קונג, שזה עתה חזרנו ממנה".
טרנד נוסף בתערוכה הוא צעצועים עם חיבור לעולם הווירטואלי שמתקשר עם האייפד, הטאבלט או הסמארטפון.
כך, למשל, בביתן של "זורו" מניו־זילנד נחשפנו לאפליקציה שלקחה דמויות מסרטי דיסני — פו הדב, מלך האריות, מיקי מאוס, טינקרבל ועד פרוזן (50 דמויות לפחות), ויצרה את בובות "צומצום" (ערימת ילדים ביפנית), שניתן לשחק איתן גם באמצעות האפליקציה. את הבובות, שזכו לתואר "צעצוע השנה" בבריטניה, ניתן להניח זו על זו וליצור מגדל של בובות. המחיר: מ־7.90 שקל לבובה מיניאטורית ועד ערכות גדולות יותר ב־99 שקל.
ואילו בביתן של לגו השיקו את סדרת אבירי הנקסו, הנתמכת באפליקציה דרך מצלמת הסמארטפון: כאשר הילד מכוון את המצלמה על המגן או הכידון הוא מעצים את הכוח שלו. במקביל, החודש עולה לאוויר גם סדרת הטלוויזיה "אבירי הנקסו", בערוץ "זום". מחירים: מ־49 שקל (לערכת הרכבה קטנה) עד 700 שקל (לטירה גדולה).
פיקצ'ו קם לתחייה
להיט נוסף שעומד לכבוש את הנערות, הוא ליין של מוצרים סביב סדרה חדשה מבית דיסני שתעלה מיד אחרי פסח. מדובר בטלנובלה SOYLUNA המספרת על נערה מקסיקנית שעוברת עם משפחתה לבואנוס־איירס.
בביתן של חברת הצעצועים האיטלקית "ג'וקי פרציוזי" מצאנו שלל מוצרים הנלווים לסדרה כמו ערכות איפור (29.90־79.90 שקל), ערכות מוסיקה, הכוללות מיקרופון, אוזניות ועוד (99 שקל) וכמובן מדבקות לאלבום (5 שקל למעטפה של 6 מדבקות). גולת הכותרת היא הגלגיליות של סוילונה שיימכרו בכ־250 שקל.
מי שעושים עוד קאמבק מטורף ולא צפוי, הם הפוקימונים שחוגגים כבר 20 שנה. במקביל, ביוני 2016 תעלה סדרה חדשה של הפוקימונים בערוץ הילדים. "מסתבר שנולד קהל חדש לקלפים הנצחיים. הילדים הקטנים ברגליים, משחקים עם האחים הגדולים שלא שכחו את הפוקימונים. כבר ניתן לראות צמיחה של 56% במכירות הקלפים של הפוקימונים באנגליה ובקנדה", ציין קרסטן ברומבך, מנהל המכירות של פוקימון העולמית. "זה הזמן להוציא מהבוידם את הקלפים של פעם. הם שווים המון לאספנים, כ־700 יורו לחפיסה". סדרת הקלפים החדשה תעלה 19.90 שקל למעטפה ועד 59.90 שקל לערכות.
בתחום משחקי הקופסה צד את עינינו המשחק Alto Palto של חברת קודקוד. את המשחק פיתחו יזמי ההיי־טק ערן אקוע ועמרי יעקובוביץ'. מטרת המשחק היא להקים חברת סטארט־אפ, כאשר המנצח הוא השחקן או הקבוצה שהגיעו לאקזיט הגדול ביותר. המשחק צפוי להגיע לחנויות בקיץ. בשלב זה הוא נמכר לארגונים. המחיר: 219 שקל.
• הכתבת הייתה אורחת חברת PMI

