הסוף העצוב של גבי שושן

בשנות ה־70 היה גבי שושן כוכב ענק שחרך את הרחבות עם "16 מלאו לנער", "בראשית" ו"להשתטות לפעמים" • אבל השנים האחרונות היו רצופות באכזבות ובקשיי פרנסה, ואתמול הוא שם קץ לחייו • "גבי לא הצליח לשרוד את המשבר שחווים אמנים", אמר אתמול אחיו, דני שושן

וכך התחיל העצב המתוק, והבדידות חונקת את הצחוק.

 

תמיד יישאר. 16 מלאו לנער 

 

גבי שושן, מסמלי המוזיקה הישראלית בשנות ה־70, נמצא אתמול בביתו בחולון ללא רוח חיים. בן 66 היה במותו. שושן, שהתחתן והתגרש פעמיים, הותיר אחריו בן ובת.

 

הוא נחשב לאחד הווקאליסטים הגדולים שצמחו כאן. בקולו הגבוה הפליא לבצע להיטי ענק כמו "16 מלאו לנער", "בראשית" ו"להשתטות לפעמים", כולם בשנות ה־70.

 

בשנים האחרונות השירים והאלבומים שהוציא לא זכו לאותה הצלחה, הוא נתקל בקשיי פרנסה, חווה דיכאון והתקפי חרדה ואתמול שם קץ לחייו.

 

 

שושן בשנים האחרונות | צילום: טלי שני
שושן בשנים האחרונות | צילום: טלי שני

 

שושן נולד בקזבלנקה שבמרוקו ובגיל צעיר עלה עם משפחתו לישראל. הכישרון המוזיקלי בלט כבר בגיל הנעורים.

 

"הוא הראשון שלימד אותי גיטרה", מספר חבר הילדות שלומי שבת, "זה עלה לי חמש לירות לשיעור. הייתי בא אליו לבית ביהוד, מחכה לו בחדר, והסתרתי את זה שאני מעריץ שלו ושל שני אחיו, דני ודוד, כדי שלא יזלזל בי. גדלנו ביחד, באותה שכונה, וניגנו בשוק עם גיטרות שירים של דיפ פרפל. בשנים האחרונות דיברנו שאולי נעשה משהו אבל איכשהו לא הסתדר. פתאום הוא מת לי ככה. אני מצטער שלא סגרתי איתו מעגל".

 

שושן הצטרף באמצע שנות ה־60 ללהקה של נסים סרוסי, ה"גולדפינגרז". "שם בעצם גבי החליט שהוא רוצה לשיר", אומר האח והמוזיקאי דני שושן. "הייתה לנו ילדות נפלאה. שלושה אחים זמרים. התחלנו באופקים וגדלנו על רוקנ'רול. לצערי, היה נתק בינינו בשנים האחרונות בגלל ויכוח סביב ירושה כלשהי. זה יום עצוב לי. גבי לא הצליח לשרוד את המשבר שחווים אמנים, אבל בסופו של דבר הייתה לו קריירה אדירה של שחקן וזמר".

 

"העץ הוא גבוה" 

 

אחרי ה"גולדפינגרז" חבר שושן לצביקה פיק ולשוקי לוי בשלישיית "שוקולדה". לאחר מכן הוא פגש בפיק במחזמר "שיער".

 

ב־1971 שיחק בסרט "השוטר אזולאי" ובאותה שנה הצטרף ללהקת "אחרית הימים", אחת מאבות המזון של הרוק הישראלי, לצד אלי מגן, יצחק קלפטר, מירי אלוני וזהר לוי. הלהקה התפרקה בתוך חודשים ספורים, אבל הספיקה להכניס לפנתיאון שירים כמו "העץ הוא גבוה" ו"יש לי יום הולדת", שבו השתתפו בקולות אריק איינשטיין ז"ל וצבי שיסל.

 

"הוא היה זמר מאוד מוכשר", אומר קלפטר, "גבי עשה דברים יפים מאוד ברוק ובפופ. היה לו את זה, כמו שאומרים. עשינו קצת אקשן עם ההרכב של 'אחרית הימים' והוא היה דומיננטי".

 

ב־1973 הוציא שושן את אלבום הבכורה, "נער שחור עיניים", שכלל את הלהיט הגדול ביותר שלו, "16 מלאו לנער", ולהיט גדול נוסף, "בראשית". חצי מהאלבום הורכב משירים באנגלית מאחר ששושן קיווה לפרוץ גם לקריירה בינלאומית.

 

אחרי שנתיים יצא אלבומו השני, שנשא את שמו, וחרך את המצעדים ואת רחבות המועדונים עם "להשתטות לפעמים". באותה שנה השתתף גם בסרט "קזבלן".

 

שושן ביקש לנסות את מזלו בארה"ב וב־1975 החל להופיע במועדונים בניו־יורק. הוא הגיח כמה פעמים לישראל ב־15 השנה הבאות, עד שחזר סופית. במהלך שהייתו בארה"ב התמכר לסמים ונגמל.

 

"להשתטות לפעמים" 

 

כשחזר לארץ הקליט שירים חדשים והוציא אלבומים נוספים. את האחרון שבהם, "מקום לשינוי", הוציא בשנה שעברה באמצעות אתר "הדסטארט", שבו גייס כספים מהציבור. על הבמות הופיע בשנותיו האחרונות לבדו וגם בשלישייה, יחד עם עוזי פוקס ושרי.

 

"הוא היה אמן מאוד חרוץ", אמר האמרגן והמפיק פדי ייטב, שעבד עם שושן עד לפני כשנתיים, "היה לו חשוב מאוד להופיע, והקהל מאוד אהב אותו. עצוב שכך זה נגמר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים