"אנחנו יכולים לקחת אליפות"

רמי הדר, מאמן אלמוני עד לא מזמן, מכוון הכי גבוה שאפשר עם מכבי חיפה: "אנחנו כמו בגולני"

יום אחרי הניצחון האסטרונומי על מכבי ת"א, מאמן מכבי חיפה רמי הדר המריא עם חיוך גדול לחופשה פרטית ברומניה. בהחלט זמן מצוין להירגע ולנקות את הראש.

 

רק לפני חודש הוא ממש לא הרגיש ככה, כשקבוצתו איבדה יתרון של 14 נקודות והודחה על ידי אותה מכבי ת"א ברבע גמר הגביע. השלשה שקלע טיילור רוצ'סטי עם הבאזר שברה לו את הלב. הפעם הוא למד את הלקח: כשהקבוצה שלו ירדה שלשום להפסקה ביתרון של 23 נקודות, הוא הזהיר את השחקנים שלו. "אמרתי להם שחייבים להישאר מרוכזים", אמר אתמול. חיפה באמת לא לקחה צ'אנס והמשיכה לדרוס, אבל אפילו הדר לא האמין שזה ייגמר בתבוסה היסטורית.

 

"פתחנו מדהים הגנתית, ידענו לנצל את זה ולרוץ מצוין במחצית הראשונה – שהייתה הטובה ביותר שלנו העונה", שיחזר הדר. "אני שמח שג'ון דיברתולומאו וגרגורי וארגס הניעו נכון את הכדור, המשיכו להכתיב את הקצב והפכו את המשחק לחד־צדדי. רצנו עד הסוף".

 

ההפרש העצום העמיד בעיקר את מכבי ת"א תחת אור הזרקורים, אבל להדר ולקבוצה שלו מגיעות מחמאות לא רק על התצוגה שלשום, אלא על עונה נהדרת. הירוקים עושים את העבודה בשקט: הם כבר ניצחו את הפועל ירושלים פעמיים בארנה (כולל הדחה מהגביע), ומאיישים את המקום השלישי בליגה עם מאזן 7:12 – מרחק נגיעה ממכבי ת"א.

 

הדר בן ה־49, תושב בנימינה, פורח בחיפה. המאמן היה אלמוני עד לא מזמן, ועבד בעיקר בקבוצות מליגות נמוכות יותר (הפועל גבעתיים, בית"ר בנימינה, מכבי הוד־השרון, הפועל עפולה). עד שנחת בחיפה אימן רק בחמישה משחקים בליגה הבכירה – בהפועל חולון ב־1994. הוא הגיע לחיפה באמצע עונת 2011/12, אך כעבור עונה עבר לתפקיד עוזרו של בראד גרינברג – וזכה עם הקבוצה באליפות היסטורית.

 

בעונה שאחרי, כשדני פרנקו אימן את חיפה, הדר עזב לטובת הפועל עפולה מהלאומית. פרנקו כמעט שיחזר את האליפות של גרינברג, אך לבסוף עבר להפועל ירושלים – והדר קיבל בעונה שעברה את המפתחות מהבעלים ג'ף רוזן. זו הפעם הראשונה שפתח עונה כמאמן בליגת העל.

 

העונה הראשונה הייתה בינונית: חיפה סיימה במקום החמישי, והודחה על ידי הפועל אילת בחמישה משחקים בסדרת רבע גמר דרמטית. השנה זה כבר נראה הרבה יותר טוב. ההגנה היא הטובה בליגה (73.1 נקודות למשחק), הזרים מספקים את הסחורה, בעיקר וארגס ודיברתולומאו שהצטרפו השנה, והצוות הישראלי – חנן קולמן (10.2 נקודות), אלכס צ'וברביץ' (8.7) ועוז בלייזר (9.0) – מפתיע במיוחד. ובכל זאת, זה לא סגל נוצץ כפי שהיה לגרינברג בעונת האליפות ואחר כך לפרנקו, ולכן העבודה של הדר בולטת עוד יותר לטובה.

 

"אלו ימים מיוחדים עבורי", אומר הדר. "יש לנו קבוצה מוכשרת מאוד. השחקנים שלי אגרסיביים, ממושמעים, עובדים קשה. הם מחוברים כמו חבר'ה מגולני. אנחנו לא מדברים על זה כרגע, אבל בהחלט אפשר לקחת אליפות. ההבדלים השנה בינינו לבין מכבי ת"א וירושלים לא ממש גדולים".

 

לאור ההצלחה, הבעלים רוזן צפוי להציע לו חוזה לעונה נוספת. "אני לא מתעסק בזה", הוא אומר. "אני רוצה להגיע כמה שיותר רחוק עם הקבוצה, ומאמין שאפשר לעשות משהו גדול".

 

ג'נינג שוחרר מירושלים

 

בעקבות הכישלון ביורוקאפ, הפועל ירושלים שיחררה את הגארד האמריקאי מאט ג'נינג, שהצטרף אחרי פתיחת העונה. ג'נינג שמע לאחרונה שבקבוצה נוטים לשחררו ומחפשים לו מחליף, ולאחר שקיבל הצעה מלוקומוטיב קובאן הרוסית, שמשחקת ביורוליג, ביקש להשתחרר ולא נתקל בסירוב. ירושלים המריאה לפנות בוקר לספרד, למשחקה האחרון ביורוקאפ מול גראן קנאריה. (אפרת עמורבן)

 

הפועל ת"א. הקבוצה החתימה את הפורוורד דמטריוס קונגר עד תום העונה, עם אופציה לשנה נוספת, כנראה על חשבון ג'ון וויליאמסון. (יעל שחרור)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים