לבשל בישראל
הדרך החדשה למשוך תיירים: בשלניות ישראליות שמזמינות את המטיילים לבשל יחד איתן במטבח הביתי. "היום המטיילים מחפשים אותנטיות ולא רק מסעדות ומוזיאונים"
אחרי שהתרגלנו לישון על ספות של זרים בטיולים לחו"ל ולהתארח בצימרים בחצרות של אחרים, הגיע הזמן לבשל ביחד. נשים יזמיות בתחום התיירות בישראל מציעות סדנאות בישול ביתיות ומציגות כל אחת את התרבות והמסורת של העדה שלה לפני תיירים מקומיים וזרים.
כך למשל, דליה חרפוף מקבלת את אורחיה בביתה שבעין כרם בירושלים בליווי שירים וריקודים מהתרבות הכורדית, מספרת למבקרים חוויות מילדותה ומכינה איתם מאכלים כורדיים מסורתיים; חווה אלמו מבית־שאן, נשואה ואם לשמונה, הקימה בחצר ביתה את מרכז גרמצ'ין, המזמין להכיר מקרוב את התרבות המיוחדת של יהודי אתיופיה כולל הכנה של ארוחה אתיופית מסורתית; אמנה כנעאן מכפר קרע שבוואדי ערה, מייסדת ומנהלת עמותת "למענך" להעצמת נשים בכפר קרע, עורכת סדנאות בישול ערבי ועוד.
"המוצר התיירותי היום אינו מסתכם רק בבילוי במלונות ומסעדות ויש ביקוש גובר לחוויה אותנטית תוך חשיפה לתרבויות שונות. פועלן של הנשים שיוזמות את עסקי התיירות החברתית רק תגביר את ההיצע שיש לישראל להציע", אמר שר התיירות יריב לוין לקראת תערוכת IMTM הנפתחת היום בגני התערוכה, ובמסגרתה ייערך גם הפאנל "תיירות חברתית — נשים יוזמות תיירות".
בין הנשים המשתתפות בפאנל פגשנו גם את מנמי אונו, ממוצא יפני שעלתה לישראל לפני מספר שנים. מנמי היא שפית יפנית־ישראלית, המעבירה בביתה סדנאות על תרבות האוכל ביפן ושיעורי בישול מעשי, כדי להסביר לישראלים שאוכל יפני זה לא רק סושי. "הישראלים חושבים שהיפנים אוכלים כל יום סושי, ולמעשה אנחנו אוכלים סושי רק כמה פעמים בשנה, יש לנו גם אוכל אחר בתפריט", היא צוחקת ומגדירה את החוויה שהיא מעניקה כ"אטרקציה תיירותית".

