yed300250
הכי מטוקבקות
    מלון ירושלים ומימינו מבנה מסעדת קרן לשעבר | צילום הדמיה
    ממון • 10.02.2016
    האם מסעדת קרן לשעבר בדרך להפוך למלון בוטיק?
    יש לכם 80 מיליון שקל פנויים? מלון ירושלים והמבנה שבו פעלה בעבר המסעדה המפורסמת של השף חיים כהן במושבה האמריקאית בתל־אביב מוצעים למכירה • המתחם המשופץ כולל 44 דירות בשטח של 2,500 מ"ר ויכול לשמש למגורים או למלון בוטיק
    עופר פטרסבורג

    היסטוריה תל־אביבית למכירה: מבנה מלון ירושלים ובית מסעדת קרן שבו פעלה בעבר המסעדה המפורסמת של השף חיים כהן במושבה האמריקאית בתל־אביב מוצעים למכירה בהערכה של כ־80 מיליון שקלים. מדובר על אחד המונומנטים ההיסטוריים הכי משמעותיים ויוצאי דופן בעיר העברית הראשונה שיוכלו להפוך בקרוב מאוד למלון בוטיק.

    שניים מהבניינים לשימור הידועים בת"א יימכרו באמצעות התמחרות בין מציעים. החברות ויתניה, קבוצת יובלים בבעלות איציק ברוך, ואקזיט בבעלות רן וגל בלינקיס וגיא אדרי (הבעלים לשעבר של רשת am pm), הקימו את פרויקט "מתחם קרן", אחד הפרויקטים היוקרתיים בשכונת המושבה האמריקאית בת"א, ואחרי שיפוץ נרחב החליטו להוציא את 2 הבניינים לשימור שנותרו במתחם למכירה.

    מבנה "מלון ירושלים" הוקם בשנת 1866 והיה אחד המלונות הראשונים בת"א ו"בית אקלי נורטון", שימש את מסעדת קרן המיתולוגית של השף חיים כהן.

    בשנת 2007 רכשו קבוצת יובלים וחברת אקזיט את המגרש בתמורה ל־50 מיליון שקל ובשנת 2009 מכרו מחצית ממנו לחברת ויתניה. לפני כשנתיים וחצי הושלמה הקמת פרויקט המגורים "מתחם קרן" שכולל 2 בנייני מגורים יוקרתיים ובהם 44 דירות. כמו כן, הושלמו עבודות השימור של 2 הבניינים לשימור. שטחם הכולל של 2 הבניינים הינו כ־2,500 מ"ר וניתן לעשות בהם שימוש למגורים או להפוך את המקום למלון בוטיק הכולל 44 חדרים. העסקה נעשית על ידי עורך הדין אופיר קינן.

    לפי גורמים בשוק הנדל"ן בת"א, אזור המושבה האמריקאית נהנה מביקושים גבוהים הן בשל אופייה המיוחד של השכונה הכוללת בניינים רבים לשימור והן בשל קרבתה לים ולנווה צדק. גורמים בשוק מעריכים את שווי 2 הבניינים במצבם הנוכחי בכ־75־80 מיליון שקל.

    המושבה האמריקאית־גרמנית ביפו שוכנת בין שכונת פלורנטין לבין יפו, והיא משתרעת על פני שני רחובות צולבים: רחוב אורבך ורחוב בר הופמן. המושבה הוקמה באמצע המאה ה־19 על ידי נוצרים מורמונים מארצות־הברית, ולאחר מספר שנים עברה לידי הגרמנים הטמפלרים. אלה שיפצו את רוב הבתים והפכו את המקום למושבה גרמנית עד שגורשו מהארץ בימי מלחמת העולם השנייה. בעשור הראשון של המאה ה־21 החל תהליך של שימור ושיקום המושבה.

     

    ofer-pt@yedioth.co.il

     

     

    שף חיים כהן | צילום: צביקה טישלר
    שף חיים כהן | צילום: צביקה טישלר

     

     


    פרסום ראשון: 10.02.16 , 20:58
    yed660100