תותים בקצפת ומרנג
מנה מקסימה שמרכיבים בדקות ספורות - דומה לפבלובה, אבל חופשית ופשוטה יותר: שברי מרנג ביתי (או קנוי) פוגשים פרוסות תותים אדומים, קצפת בטעם קרם פרש ולבסוף רוטב פטל (או תות) שגולש באיטיות מעל. שילוב הטעמים והטקסטורות בביס אחד - עסיסיות הפרי הטרי עם חתיכות מרנג קרנצ'יות, קצפת רכה לא מתוקה מדי ורוטב פרי אדום מעט חמצמץ - נפלא.
מה צריך (8 מנות):
למרנג:
• 4 (140 גרם) חלבונים
• 1 ו־3/4 כוסות (175 גרם) סוכר
• 1 כפית תמצית וניל טהור
למלית:
• 2 ו־1/2 מכלים (625 מ"ל) שמנת מתוקה (38% שומן)
• 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה (27% שומן)
• 4 כפות אבקת סוכר, מנופה
• 1 ו־1/2 כפיות תמצית וניל טהור
לרוטב:
• 500 גרם פטל קפוא ומופשר, או 1 סלסילת תותים (500 גרם)
• 2 כפות סוכר
להגשה:
• 700 גרם תותים
הכלים: תבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפייה (למרנג)
כך עושים:
1. המרנג: מחממים את התנור ל־120 מעלות. בקערת המערבל מקציפים את החלבונים במהירות בינונית לקצף רך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף יציב וגמיש. לבסוף מוסיפים את הווניל. מעבירים כפות ענקיות של המרנג אל תבנית האפייה עם מרווחים של 5 ס"מ ביניהן ואופים 3־2.5 שעות עד שהן כמעט יבשות, אבל עדיין מעט צמיגיות במרכז. מצננים בתבנית על רשת עד לצינון מלא.
2. המלית: בקערת המערבל מקציפים את השמנת המתוקה והשמנת החמוצה במהירות בינונית עד לקבלת קצף רך וקרמי. בהדרגה מוסיפים את אבקת הסוכר ואת תמצית הווניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת רכה ויציבה.
3. הרוטב: במעבד המזון שמים את הפטל או התותים עם 2 כפות סוכר ומעבדים למחית. את מחית הפטל מעבירים דרך מסננת צפופה כדי להיפטר מהגרגירים ומניחים בצד.
4. הרכבת המנה: חותכים את התותים לחתיכות ושוברים את המרנג ביד לחתיכות גסות. בקערה גדולה מקפלים את חתיכות המרנג והתותים לתוך המלית במינונים לפי הטעם. מעבירים לצלחות הגשה, יוצקים מעל רוטב פטל או תותים ומגישים מיד.
ronnievenezia@hotmail.com

