מת מזכ"ל האו"ם האגדי בוטרוס בוטרוס ראלי

מזכ"ל האו"ם לשעבר ואחרון מלוויו של נשיא מצרים המנוח אנוואר סאדאת בביקורו ההיסטורי בירושלים ב־1977, הלך אתמול לעולמו.

 

ד"ר בוטרוס בוטרוס ראלי, 93, היה בין הבודדים בצמרת השלטון המצרי שהתנדבו להצטרף לפמליה. "קיננה אצלי סקרנות עצומה להכיר מקרוב את הישראלים", סיפר באחד מעשרות הראיונות ל"ידיעות אחרונות". "רציתי להיות בטוח שהנשיא שלי לא טעה כשהציע לכם שלום".

 

בעולם הגדול ייזכר ראלי כמצרי הראשון והיחיד שנבחר לכהן כמזכ"ל האו"ם בניו־יורק בין השנים 1992־1997, אולם אצלנו הוא ייזכר כמי שכתב את טיוטת נאומו של הנשיא סאדאת בכנסת. לאורך השנים אירח ראלי בחשאי מפגשים בין שליחים ישראלים ובכירים פלסטינים, בראשם יאסר ערפאת.

 

בתפקידו כשר המדינה לענייני החוץ בממשלה המצרית שימש ראלי "השר הרע", שלא חסך ביקורת על מדיניותם של ראשי ממשלות ישראל. עם זאת יצר קשרים אישיים חמים עם כמה ממלאי תפקידים בכירים בירושלים, ובשיחות פרטיות סיפר בגאווה על אשתו היהודייה, לאה נדלר, ילידת רומניה.

 

גאלי עם ראש הממשלה יצחק רבין ב־1993
גאלי עם ראש הממשלה יצחק רבין ב־1993

 

 

בשלל תפקידיו האחרים כיהן כראש מרכז המחקרים של היומון הרשמי "אל־אהראם", כמזכ"ל הארגון לטיפוח הקשרים בין מצרים לצרפת, וב־2004 התמנה לנשיא הכבוד של המועצה לזכויות אדם במצרים.

 

לפני שבוע אושפז ראלי הקשיש בבית־חולים בקהיר, והנשיא סיסי עוד הספיק לטלפן ולהתעניין בשלומו לפני שראלי איבד את הכרתו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים