גביע האתגר
אחרי ההדחות המביכות מהיורוליג ומהיורוקאפ, מכבי ת"א לא יכולה להרשות לעצמה לאבד תואר • מהעבר השני יחכה לה צביקה שרף, שועל קרבות במעמדים האלה, שינסה להביא גביע היסטורי לאשדוד • אסור להחמיץ
אם נסתמך על ההיסטוריה, גמר גביע המדינה שייערך הערב (21.00) בהיכל מנורה מבטחים הוא לא כוחות, אלא שהמציאות קצת שונה.
מצד אחד מכבי ת"א זכתה 42 פעמים, לעומת אשדוד חסרת הניסיון במעמדים האלה שמחפשת תואר ראשון. מצד שני, מכבי ת"א עוברת את אחת העונות הגרועות בתולדותיה, ומולה יעמוד על הקווים שועל קרבות בדמות צביקה שרף, שהופיע ב־14 גמרים והניף שישה גביעים. המסקנה: הכל פתוח.
אז מי יזכה בכבוד לקבל את הפרס הגדול מנשיא המדינה ראובן ריבלין ומשרת התרבות והספורט מירי רגב, גיא פניני או יהוא אורלנד? לקפטן מכבי ת"א יש לא פחות משמונה גביעים בארון (שישה במכבי, שניים בירושלים), לעומת שניים ליריבו מאשדוד (ירושלים וחולון).
אין מחלוקת על כך שהלחץ הגדול הוא על מכבי ת"א, שלא יכולה להרשות לעצמה לאבד תואר נוסף אחרי הדחות משפילות מהיורוליג ומהיורוקאפ. בקבוצה חוששים מאוד מהמשחק הזה. לא בטוח שהפעם יספיקו המסורת, התקציב הגדול והאולם הביתי. אשדוד מודעת לנקודות התורפה הרבות אצל היריבה ולבעיה המנטלית, ותנסה לנצל זאת כדי לעשות היסטוריה ולהביא גביע ראשון לעיר. בכל מקרה, היכולת בחצי הגמר מול מכבי ראשל"צ לא תספיק לשרף הערב. כל אחד מהשחקנים שלו יצטרך להביא אקסטרה כדי לנצח.
למרות הכל, התחושה במכבי ת"א היא שזכייה בגביע תוכל לשנות את העונה כולה, ותעניק דחיפה בקרב על האליפות. הצהובים שואבים עידוד מהיכולת של הגארדים – גל מקל, יוגב אוחיון וטיילור רוצ'סטי – שקלעו יחד יותר מ־50 נקודות בחצי הגמר מול נס־ציונה. מצד שני, המבחן האמיתי של טבק יהיה מתחת לסלים, שם לא מעט יריבות חוגגות העונה. אם לא חסרות לו צרות, המאמן הקרואטי יחסר את בראיין רנדל ואולי גם את דווין סמית', למרות שהוא יהיה בסגל, ובמכבי ינסו לשלבו. הפורוורד עשוי לעבור בימים הקרובים ניתוח בברך, שישבית אותו לחודש לפחות.
מזרחי: "המחאה לא במקום"
אחד הסיפורים שיעמדו במוקד הגמר הזה הוא מחאת חלק מאוהדי מכבי ת"א, שמתכננים כרגע לא לעודד במחצית הראשונה בגלל כוונת המועדון להעלות את מחירי המינויים בעונה הבאה. המסרים המרגיעים לכאורה שהגיעו אתמול מכיוונם של ראשי הקבוצה לא שיכנעו את המוחים. אוהדים אחרים סבורים שאין מקום למלחמות במשחק גמר וכי יש לדחות אותן.
היו"ר שמעון מזרחי נשמע תקיף: "לא עושים מחאות במשחקים קובעים, מה עוד שאין בכלל החלטה להעלות מחירים. המחאה הזו לא במקום. סליחה, אבל היא מגיעה מאנשים שלא מבינים. מישהו אמר להם שמייקרים את המינויים? ממש לא. זה חוסר נימוס והגינות. המועדון לא ינוהל על ידי האוהדים".
שרף: "מקל שינה את מכבי ת"א"
ההתרגשות באשדוד אדירה. כ־4,000 כרטיסים נמכרו לקבוצה ו־30 אוטובוסים ייצאו הערב לכיוון ההיכל במטרה לדחוף את הקבוצה לזכייה בגביע ראשון. השחקנים צפו בשני הניצחונות שלהם העונה על מכבי ת"א כדי לנסות לשחזר הערב את המהלכים שהביאו לדאבל על הצהובים. באשדוד ממש לא מסכימים עם אלה שמכתירים אותם לפייבוריטים הערב.
צביקה שרף, שכבר הספיק לקבל מראש עיריית אשדוד, יחיאל לסרי, הצעה להארכת חוזהו בקבוצה, אמר במסיבת העיתונאים: "היה לנו חשוב להגיע לגמר. לא פשוט לשחק במעמד כזה. אני מקווה שיהיה משחק כדורסל הכי טוב שאפשר, למרות שצריך לקחת בחשבון שבמשחקים כאלה הרמה נפגעת והדברים הולכים לכל מיני כיוונים. אנחנו רוצים לזכות בגביע, אין שום שחצנות בזה. אנחנו צנועים ויש לי הערכה רבה למכבי ת"א. אין ספק שההצטרפות של גל מקל למכבי שינתה אותה. הניצחון על נס־ציונה יכול להיות נקודת מפנה עבור מכבי. לא מחכה לנו משחק קל".
מהעבר השני, ז'אן טבק פירגן גם הוא ליריבה: "יש לי את כל ההערכה לאשדוד, היא קבוצה מאוד מוכשרת והתקפית. הפסדנו לה פעמיים, אבל לא נסתכל על דברים שקרו בעבר. נשתדל לא לחזור על הטעויות שעשינו מולה בליגה. משחק אחד של להיות או לחדול שונה לחלוטין ממשחק ליגה".
יהוא אורלנד: "אנחנו רוצים לעשות היסטוריה עבור העיר אשדוד והמועצה המקומית באר־טוביה. אנחנו לא רוצים רק להופיע. העירייה עשתה מאמץ כביר להביא הרבה אוהדים. ראש העירייה אמר שהוא מתגייס ורוצה להשקיע משאבים. כל הכבוד לו ולאוהדים שרוצים לבוא ולדחוף אותנו. זה יהיה משהו היסטורי לעיר הזאת".
גיא פניני: "השתחרר המון לחץ במשחק נגד נס־ציונה, גם בגלל החשיבות של המשחק וגם בגלל המצב שהיינו בו. אני שמח שהראינו אופי והצלחנו להתגבר על הלחץ. אנחנו מצפים למשחק מול קבוצה מאוד מוכשרת מחר. אני יושב כאן ליד מאמן שגידל אותי, בשבילי זה מעמד כיפי וצריך ליהנות ממנו. המחצית השנייה נגד נס־ציונה נתנה לנו דחיפה מוראלית וביטחון. הפעם אנחנו אמורים להיות ככה לאורך 40 דקות. אנחנו לא חושבים על מה יקרה אם לא נזכה בגביע, אלא רק על הגביע. נכון, לא התקדמנו ביורוליג ועפנו מהיורוקאפ, אבל צריך לזכור שניצחנו משחק חשוב בחיפה ואנחנו בגמר גביע".
השופטים בגמר: עומר אסתרון, אייל פוהורילס ומאיר פורטל.