איך לבחור נעליים כשסובלים מסוכרת

רובנו מתפתים לרכישת נעליים בעיקר מתוך שיקולי אופנה ואסתטיקה. אבל אצל חולי סוכרת נעל ללא ערך אורתופדי ונוחות מקסימלית עלולה לגרום סיבוכים רפואיים ואפילו לסכן חיים. דניאל וייס, פודיאטור וחבר הוועד המנהל של האגודה הישראלית לסוכרת, מסביר שקרוב ל־90% מכלל אוכלוסיית הסוכרתיים סובלים מבעיה כזאת או אחרת בכפות רגליהם ונמצאים בסיכון של פי 25 לבעיות בכפות הרגליים לעומת האוכלוסייה שאינה סוכרתית. 70% מכלל קטיעות הגפיים התחתונות הן של סוכרתיים, כ־1,300 מקרים בשנה. לדבריו, ניתן למנוע כ־85% מכלל הקטיעות האלה באמצעות טיפול נכון בכף הרגל ובחירת נעליים מתאימות.

 

סוכרתיים? כך תבחרו נעליים שייטיבו עם מצבכם:

 

• ישנם שלושה פרמטרים עיקריים שחשוב לזכור: אורך – אורך הנעל צריך להיות עד חצי סנטימטר יותר מהבוהן הארוכה ביותר. רוחב – לפי רוחב כף הרגל ובעיקר שהסוליה החיצונית (גם בעקב) תהיה ישרה ורחבה לפי רוחב כף הרגל. עומק – כיוון שישנם עיוותים בבהונות הרגליים, כמו למשל בוהן שרוכבת על האצבע הסמוכה לה, רצוי להקפיד על עומק בקדמת הנעל, באזור הבהונות, כדי למנוע חיכוכים ופציעות מיותרים.

 

• על הרגל להיות יציבה בתוך הנעל: חשוב להקפיד על נעליים עם שרוכים או כל קשירה אחרת, כדי למנוע "שיוט" בתוך הנעליים, מה שעלול ליצור שפשופים הפוגעים ברגל ומשבשים את חלוקת המשקל על כף הרגל ולהוביל לעור קשה, ליבלות, לשטפי דם תחת הציפורניים וכו'.

 

• נוחות מהמדידה הראשונה: אף פעם אל תרכשו נעל מתוך הנחה שתוך כדי השימוש היא תתרחב. על הנעל להיות נוחה כבר מהמדידה הראשונה בחנות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
כל התגובות לכתבה "איך לבחור נעליים כשסובלים מסוכרת"
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים