שתף קטע נבחר
 

עוגת גבינה אפויה

עוגה שמכינים ביחד ממלאת את הבית בריח טוב. לא צריך לפחד מעוגות גבינה - הנה אחת שתצליח / איילת הירשמן

"אפשר שנכין ביחד עוגה?" זה, אני מודה, אחד המשפטים שהכי נעים לי לשמוע בשעות אחר הצהריים. אני אוהבת מאוד לאפות עם הילדים ולהקשיב לאיך היה היום בבית הספר בזמן שאנחנו מערבבים, ממיסים, מקציפים, מחכים שיהיה מוכן, וכמובן - מנקים את המטבח אחר כך (יכול להיות שבשלב הזה אני קצת יותר דומיננטית מהם, אבל אני תמיד מבקשת שיעשו לפחות פעולה אחת של עזרה בניקוי). עוד חלק שאני אוהבת: לקשט את העוגה ביחד. לעיתים קרובות אנחנו מכינים עוגת גבינה אפויה - רכה במרקמה וביתית מאוד. הגרסה שלפניכם גם קלה להכנה וגם מתאימה, אם במקרה אתם מחפשים עוגה ללא גלוטן או כזאת שאפשר להכין עם תחליפי סוכר (באבקה), אם הדיאטה של מישהו מבני המשפחה דורשת.

 

מה צריך (תבנית בגודל 20X25 ס"מ):

 

• 1 ק"ג גבינה לבנה 5% שומן

 

• 1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

 

• 1 כוס (200 גרם) סוכר או תחליף סוכר באבקה

 

• 6 ביצים

 

• כפית תמצית וניל

 

• 1/2 כוס (100 גרם) קורנפלור

 

לציפוי:

 

• 1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

 

• 1 כף אבקת סוכר או תחליף סוכר באבקה

 

אפשרות לקישוט:

 

• פרחים מסוכרים או פירות מסוכרים (להשיג בחנויות טבע או בחנויות קונדיטוריה)

 

כך עושים:

 

1. מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (150 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב.

 

2. העוגה: שמים בקערת המערבל את הגבינה ואת השמנת החמוצה. מתחילים להקציף כדקה, ומוסיפים תוך ערבול את הסוכר. מקציפים כדקה נוספת יחד. מתחילים להוסיף את הביצים בזו אחר זו ומקציפים אחרי כל הוספה. מוסיפים גם את תמצית הווניל ומקציפים מעט. מנתקים את הקערה מהמערבל, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים ידנית בתנועות קיפול. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 60־50 דקות, עד שהעוגה מתייצבת, השוליים שלה מתכנסים קצת פנימה, היא מזהיבה קלות ולפעמים נוצר בה בקע.

 

3. הציפוי: מערבבים בקערית את השמנת ואת אבקת הסוכר. מורחים על העוגה החמימה. מניחים כרבע שעה בטמפרטורת החדר. אם רוצים, מקשטים בפרחים מסוכרים או בסוכריות.

 

 

צוות "חיים בריאים" של אסם נותן טיפים:

 

* סיגל קפלן, יועצת משפחתית:

 

"לאפות יחד זו פעילות מזמינה, לנקות אחרי - קצת פחות. התעקשו על עזרה מצד הילדים אך אפשרו להם לבחור מה לעשות, גם אם זה רק להחזיר את הקמח למקום. מה שחשוב זה להכניס את הילדים למעגל העשייה בבית גם במקומות ש'צריך' ולא רק במקומות ש'רוצים'. זכרו - באמצעות עשייה ילדים לומדים מה היכולות שלהם".

 

* אורלי פיינה, דיאטנית:

 

"אני ממליצה לבחור גבינת 5% המכילה יותר סידן ושמנת חמוצה עם כמה שפחות אחוזי שומן. כך העוגה תהיה מקור טוב לסידן, מקור לחלבון וגם קינוח או ארוחת ביניים מפנקת".

פורסם לראשונה 29.02.16, 11:52

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים