לא רק בסמסונג: שירות Smart VOD זמין לכולם
"נטפליקס הישראלית" גובה 30 שקל בחודש על התוכן • צפייה בסרט חדש תעלה עוד 18 שקל
אלטרנטיבה נוספת לחיבור היקר לכבלים או לוויין: הסטארט־אפ Vonetize פותח את שירות ה־VOD לכל, ולא רק לבעלי מכשירי סמסונג.
Vonetize הישראלית פיתחה את Smart VOD, שירות טלוויזיה לפי דרישה שמוצע במדינות שונות. עד כה בישראל הוא היה מותקן מראש כאפליקציה, רק על מכשירי סמסונג שנמכרים כאן – טלוויזיות חכמות, סמארטפונים וטאבלטים. השירות פעיל כמה שנים, ולטענת החברה יש לו חצי מיליון משתמשים חודשיים, הפעילים בשירות וצופים בסרטים וסדרות.
כעת שירות SmartVOD יהיה זמין כאפליקציה בכל סמארטפון וטאבלט אנדרואיד, לא רק של סמסונג, ובשבועות הקרובים, גם באייפונים, אייפדים, או טלוויזיות חכמות של יצרנים שונים הנמכרות בארץ. בקיץ הוא יהפוך לזמין גם דרך דפדפנים במחשב האישי. בנוסף, בארץ נמכרים ממירים חכמים של innova, שקולטים את ערוצי עידן פלוס וגם מותקנת עליהם אפליקציית SmartVOD.
וונטייז גובה 30 שקל עבור מנוי לצפייה חופשית בסרטים, סדרות, הופעות ותכנים לילדים. על אותו מנוי ניתן לצפות בתכנים בעד 3 מכשירים. בנוסף, היא מאפשרת השכרה ורכישה דיגיטליות של סרטים חדשים בעלות נפרדת (כ־18 שקל להשכרת סרט). היצע הסדרות אינו מרשים כמו בשירותים מתחרים, אך בוונטייז אומרים שרוב הצפייה, כ־70%, היא בתוכני ילדים ובסרטים. ההתאמה לעברית מלאה, יש גם תוכן בעברית, ותכנים באנגלית מוצגים עם כתוביות תרגום.
פתיחת השירות מרחיבה את האפשרויות בשוק הטלוויזיה, זאת, לצד סלקום TV, ונטפליקס שנכנסה לארץ לאחרונה. מנכ"ל החברה, נועם יוספידיס, אמר ל"ממון": "אנחנו מאוד מאמינים בהצעה שלנו, שמהווה מיקס בין מודלים שונים. יש לנו מנוי בתשלום קבוע, ומי שלא מנוי יכול לשכור סרט בתשלום חד־פעמי. נשמור על המחיר הכי טוב בארץ, לא נתפשר על איכות התוכן, ונתמוך בהרבה מכשירים נוספים".
וונטייז מפעילה את השירות שלה במודלים שונים ברחבי העולם, ולאחרונה הרחיבה את השירות בהצלחה בדרום אמריקה ובאפריקה. היא שוקלת להנפיק בתל־אביב, ונמצאת במגעים עם רשות ניירות ערך.

