השיאן של המשכן

חשבתם ש־120 הנבחרים מקבלים שכר גבוה מדי? שימו לב כמה מרוויח קצין הכנסת

השכר החודשי של חברי הכנסת, שעומד כיום על כ־40 אלף שקל ברוטו (כ־20 אלף נטו), עשה הרבה כותרות השנה בעקבות העלאתו. ברבות מהן נטען שהשכר גבוה מדי, בוודאי בהשוואה לשכרם של חברי פרלמנט במדינות אחרות. עכשיו מתברר שמשכן הכנסת בירושלים הוא אכן מקום עבודה נדיב, אבל אלה שנהנים ממנו יותר מכולם אינם נמנים עם 120 נבחרי העם.

 

המידע הזה הגיע לאחרונה לתומר אביטל, מייסד המיזם "מאה ימים של שקיפות", שביקש לדעת מיהם עשרת העובדים שמרוויחים את השכר הגבוה ביותר בכנסת. הנתונים שקיבל מעידים שלח"כים יש לאן לשאוף, שכן לפחות שמונה מתוך עשרת העובדים שברשימה מקבלים משכורת גבוהה יותר. מאחר שלעובדי הכנסת יש תוספות שכר רבות, ייתכן שכל העשרה, ולצידם עובדים רבים נוספים, מרוויחים בפועל יותר מנבחרי הציבור.

 

מהטבלה עולה כי בעל השכר הגבוה ביותר בכנסת ב־2014 הוא קצין הכנסת, יוסי גריף, שהשתכר 59,549 שקל בממוצע לחודש. אחריו ברשימה נמצאת המשנה ליועץ המשפטי לכנסת, עו"ד אתי בנדלר, שעל פי הגדרות השכר של הכנסת נחשבת למקבילה לשופט מחוזי, ושכרה החודשי עמד על 59,187 שקל. המקום השלישי מבליט אבסורד קטן: מי שתפס אותו הוא היועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד איל ינון, שעל פי ההגדרות מקבל שכר מקביל לזה של שופט עליון. למרות שעו"ד ינון הוא הבוס של עו"ד בנדלר, הוא מרוויח פחות ממנה: ב־2014 הסתפק במשכורת חודשית של 57,454 שקל. בנדלר מרוויחה יותר בעיקר בגלל הוותק שלה בכנסת, שעומד על כ־20 שנה.

 

רביעית ברשימה היא מירי יכין, ראש אגף הטקסים והאירועים, שקיבלה 52,937 שקל, ואחריה נמצאת מזכירת הכנסת, ירדנה מלר־הורוביץ, עם משכורת של יותר מ־46 אלף שקל.

 

וזה לא הכל. לצד המשכורות המכובדות שמופיעות במסמכים הרשמיים נהנים עובדי הכנסת משלל תוספות שכר: חלקן לא ברורות, חלקן לא מופיעות בספרי התשלומים של עובדי המדינה האחרים. עשרת עובדי הכנסת שמופיעים ברשימה קיבלו "תוספת פרלמנט" שזיכתה אותם בתוספת שכר של 54 אחוז. תוספת נוספת שמופיעה בתלושים, "תוספת התייעלות", עמדה על 22 אחוז; "תוספת 2009" העניקה עליית שכר של 4.7 אחוז; "תוספת 2011" הוסיפה עוד 7.5 אחוזים; ואליהן התווספו "תוספת איזון" של שלושה אחוזים ו"תוספת שכר" של 3.6 אחוזים. יש גם "תוספות אש"ל", שעומדת בחלק מהמקרים על 1,000 שקל בחודש, ו"מכסת שיחות טלפון", שמקנה 45 שקל. אצל חלק מהעובדים נמצאה גם "תוספת פתקים" שהעניקה להם עוד 47 שקל מדי חודש.

 

חגיגת התוספות הזו מביאה למצב אבסורדי: עובד כנסת ששכר הברוטו הבסיסי שלו עומד על עשרת אלפים שקל בחודש, מרוויח בפועל כ־18 אלף.

 

תומר אביטל מאוד לא אוהב את הנתונים הללו. "במקום שהכנסת תשמש מגדלור של מינהל תקין, מחולקות בה תוספות שערורייתיות", הוא אומר. "כתוצאה מכך, רבים מהעובדים מרוויחים שכר גבוה יותר מזה של חברי הכנסת. חלק מהעובדים משתכרים אף יותר מראש הממשלה. מקוממת במיוחד העובדה שאין בין התוספות הללו לבין יעילות העבודה וטיבה דבר וחצי דבר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים