אחרי שנהנה משכר דמיוני: ניר גלעד פורש

יו"ר כיל, ומי ששימש בעבר מנכ"ל החברה לישראל, יעזוב בקרוב את תפקידו • עלות השכר שלו ב־8 השנים האחרונות: כ־150 מיליון שקל

סוף עידן בחברה לישראל: 9 שנים אחרי שמונה למנכ"ל החברה, ניר גלעד צפוי לעזוב בקרוב את תפקידו האחרון בחברות של הקבוצה – יו"ר חברת כיל. גורמים המעורים בנעשה ציינו כי גלעד הביע באחרונה רצון לפרוש מהחברה ושוחח על כך עם בעל השליטה בחברה לישראל, עידן עופר. עזיבתו מגיעה על רקע העברת כובד המשקל הניהולי בחברה מישראל ללונדון, שם קבע עופר את מושבו לפני מספר שנים.

 

ההחלטה של גלעד מגיעה כשנה לאחר שהוביל את מהלך פיצול אחזקות החברה בין שתי חברות — החברה לישראל, שממשיכה להחזיק בכיל ובבזן, וקנון שאליה הועברו פעילות קורוס, איי.סי. פאואר וצים. באחרונה מונו לכיל דירקטורים חדשים, רון מוסקוביץ ואביעד קופמן, שמשקפים את המגמה של העברת הניהול קרוב יותר לעופר ועל הרקע הזה החליט גלעד לעזוב.

 

גלעד הגיע לחברה לישראל במארס 2007 מתפקיד המשנה למנכ"ל של קבוצת הביטוח מגדל, וניהל אותה עד ינואר 2015. אחרי שסיים את תפקידו המשיך לאחר מכן לכהן בתפקיד יו"ר כיל, אותו הוא ממלא מתחילת 2008, כשבמסגרת זו היה בחזית המאבק ברגולציה ובין היתר השתתף לאחרונה בדיונים בכנסת בהמלצות ועדת ששינסקי 2. כיו"ר כיל הוביל גלעד גם את מהלך הרישום הכפול של מניות החברה בבורסה של ניו־יורק, שבמסגרתו מכרה החברה לישראל חלק ממניותיה בכיל, ועברה לדיווח לפי הכללים הנהוגים בארה"ב.

 

גלעד נחשב לאחד המנכ"לים המתוגמלים במשק בעשור האחרון, עם שכר בעלות כוללת שמוערכת ב־150 מיליון שקל (נתוני 2015 טרם פורסמו). בשנת 2014 לבדה עמדה עלות שכרו של גלעד על 43 מיליון שקל, כשחלק מהסכום שולם לו דרך החברות הפרטיות של עידן עופר וזאת בעקבות הביקורת הציבורית על גובהה. עלות השכר הכוללת של גלעד בשנים 2007־2014 כמנכ"ל החברה לישראל עומדת על 143 מיליון שקל.

 

צילום : ידיעות אחרונות
צילום : ידיעות אחרונות

 

 

בשל השכר הגבוה שלו ותחושת הניתוק מהציבור של החברה לישראל בהנהגתו, זוהה ניר גלעד כמשרת הטייקונים וסמל לתאוות ממון. בסביבת החברה לישראל החלו להתייחס לנוכחות שלו כאל נטל על החברה, כשבנוסף הוא הפך לסדין אדום במסדרונות השלטון אחרי המחאה החברתית.

 

בזמן שכיהן כמנכ"ל החברה לישראל קיבל גלעד את שכרו ממנה ולא היה זכאי לתגמול נוסף על תפקידו כיו"ר כיל. עם עזיבתו את תפקיד מנכ"ל החברה לישראל שונתה הגדרת תפקידו בכיל ליו"ר פעיל והוחלט להעניק לו על כך שכר שנתי של 800 אלף דולר (עבור 80% משרה). בנוסף גלעד זכאי לבונוס בהתאם לביצועי החברה בכל שנה, וכן הוא קיבל אופציות ומניות חסומות של כיל.

 

מצנח הזהב של גלעד מקנה לו תקופת הודעה מוקדמת של 6 חודשים במקרה של התפטרות או של 12 חודשים במקרה של סיום העסקה, כאשר סביר להניח שהוא יקבל את התקופה המקסימלית, כלומר שכר שנתי. כמו כן זכאי גלעד לפיצויים ששווים למכפלת פעמיים השכר החודשי האחרון שלו במספר השנים שבהן כיהן כיו"ר פעיל, סכום שמוערך כעת בכ־200 אלף דולר נוספים.

 

לצד השכר הגבוה התאפיינה תקופתו של גלעד בחברה לישראל באכזבות כמו שני הסדרי חוב בצים ב־5 שנים, קריסת מיזם הרכב בטר פלייס וכן ההשקעות הגדולות וההפסדים במיזם הרכב הסיני, קורוס. בתקופתו כמנכ"ל ירד מחיר המניה של החברה לישראל, המתואם לדיבידנדים שחולקו, בכ־3% בשעה שמדד ת"א 25 עלה ב־48%.

 

מקורבים לכיל אישרו כי "לאחר עשור של פעילות ענפה ומאתגרת קוימה שורה של שיחות עם ניר גלעד על העברת תפקיד מסודרת שתתנהל בחודשים הקרובים ותסתיים עד סוף השנה".

 

Roee.bergman@yedioth.co.il

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים