אוכל: ניו–אורלינס בהוד–השרון
• אחרי שנים במסעדת כרמלה בנחלה האלמותית בנחלת בנימין בתל־אביב, עזב לפני כשלוש שנים השף דניאל זך ללוקיישן הכי שונה שאפשר לדמיין: בכניסה לקניון שרונים בהוד־השרון, אזור שמושך אליו לא מעט שפים כוכבים, בהם גם שגב משה.
ולא רק מהפך גיאוגרפי עבר על זך. גם התפריט של "אסיה מוניקה" הוא הכי שונה שאפשר מהמסעדה הקלאסית. המסעדה מציעה פיוז'ן של שני מטבחים שהסועד הישראלי מאוד אוהב — המטבח האסיאתי והדיינר האמריקאי. זה מתבטא במנות אורז, נודלס, תבשילי קארי וכמובן סושי, לצד מנות גריל קלאסיות כמו סטייקים והמבורגרים.
החודש (עד 24 במארס) מתקיים במקום פסטיבל ניו־אורלינס, המביא מדי חמישי את המטבח הקריאולי אל צלחות הסועדים. המטבח הזה מבוסס על פירות ים ותבשילי קדירה, וכך נוספה לתפריט ג'מבליה — הפאייה של המטבח הקריאולי בשילוב אורז, בשר, פירות ים וירקות. הג'מבליה בגרסת אסיה מוניקה היא מחבת רוחשת ובה אורז, נקניק מעושן, נתחי בשר בקר ושרימפס (88 שקל).
ספיישל נוסף לפסטיבל הוא גמבו — נזיד פירות ים שמקורו במאה ה־18 בלואיזיאנה ומשלב בין נזיד דגים אפריקאיים מסורתי לבין הבויאבז מהמטבח הצרפתי. זה של אסיה מוניקה מבוסס על ציר סרטנים מחוזק בבורבון ומכיל במיה, שרימפס, מולים, סרטנים ונתחי דג טריים, מוגש עם מחית קמח תירס (108 שקל).
הספיישל האחרון הוא Po' boy ("ילד עני"), הסנדוויץ' הידוע של ניו־אורלינס בבגט (68 שקל).
להיצע מתווספים גם שלושה קינוחים דרומיים: בננה פוסטר (מטוגנת עם גלידת וניל ורוטב רום, 36 שקל), עוגת המלך — מאפה שמרים קלוע ועגול, ממולא קינמון עם ציפוי מזוגג של סוכר צבעוני (36 שקל), ופאי פקאן ברוטב וניל ובורבון (42 שקל).
את הקפיצה לניו־אורלינס משלים הרכב ג'אז שמנגן בלייב קטעים מהרפרטואר שמזוהה עם חגיגות המרדי גרא.
• אסיה מוניקה, הרקון 2 הוד־השרון, 7465353־09, ראשון־שבת 12:00־23:30

