בכל שלוש דקות אישה מוטרדת מינית באינטרנט
מחקר שנעשה לקראת יום האישה: 36 אלף גולשים קראו בשנה האחרונה לבצע הטרדות מיניות בנשים
הרשת מסוכנת לנשים: בכל 3 דקות אישה מוטרדת מינית באינטרנט. כך עולה ממחקר שנעשה לקראת יום האישה הבינלאומי כחלק מפרויקט דוח השנאה של קרן ברל כצנלסון באמצעות חברת המחקר Vigo.
במסגרת ניתוח השיח ברשת, העוקב אחר חצי מיליון שיחות מדי יום ב־7 מיליון פלטפורמות בעברית, נספרו בשנה האחרונה 220 אלף קללות והטרדות שהופנו כלפי נשים באופן מחפצן או מטריד (לעומת קללות "סתם"). מהבדיקה עולה כי 36 אלף גולשים קראו בשנה האחרונה לבצע הטרדות מיניות בנשים, ו־88 אלף גולשים עשו שימוש בקללות מגדריות ("זונה", "כלבה" ואף חריפות מאלה). ככלל, נשים סובלות יותר מהטרדות: קרוב ל־60% מכלל השיח האלים ברשת מופנה כלפי נשים לעומת 42% לגברים. זה המקום לציין ש־90% מהשיח הפוגעני כלפי נשים נעשה על ידי גברים ופחות מ־10% מנשים כלפי נשים אחרות, בעוד שהשיח האלים והפוגעני כלפי גברים נמדד באופן שווה בין גברים לנשים.
מהבדיקה עולה כי השיח הפוגעני ביותר כלפי נשים מתקיים בעמודי הפייסבוק של השרה מירי רגב וח"כ זהבה גלאון, שבעמודים של כל אחת מהן נספרו כ־30 אלף קללות ואמירות אלימות ופוגעניות כלפיהן וכלפי נשים אחרות. השרה רגב קיבלה 31 אלף קללות ואמירות אלימות. עמוד הפייסבוק הרשמי של בר רפאלי סופג 14 אלף קללות ואמירות פוגעניות: ראוי לציין כי יותר מרבע מהגולשים בעמוד שלה מטרידים אותה מינית.
על פי הבדיקה, השיח האלים ביותר מתקיים בדפי הפייסבוק של חברות הכנסת מכל גוני הקשת הפוליטית. חברות כנסת סופגות שיח פוגעני רב יותר מחברי הכנסת. חברות הכנסת מהשמאל סופגות יותר קריאות להטרדה פיזית ולהטרדה מינית. ענת רוזיליו, מנהלת פרויקט דוח השנאה בקרן ברל כצנלסון, מציינת כי "השיח הפוגעני נגד נשים זוכה לא אחת לתגובות מבטלות ומשתיקות בסגנון — 'הן מגזימות'. זו הסיבה שבגללה היה חשוב לנו במחקר הזה לתת מבט על ולהביא את המספרים שמאחורי האלימות המינית, ההחפצה והביטול שנשים סובלות מהם".

