ציקי שפירא רכש את רשת השווארמיות בנדורה

איש העסקים ציקי שפירא רכש את רשת השווארמיות "בנדורה'' מהיזמים ארז שטרית ולוני אורן (ששותפים גם ברשתות בורגרים, השניצליה, סיציליאנו, יוגו ועוד). השניים הקימו את בנדורה לפני שנה והביאו לארץ מטורקיה את בשורת השווארמה על גחלים. למנכ"ל הרשת הם מינו את אבי אטיאס, שלו ניסיון בענף ההסעדה.

 

לדברי שפירא, לפי התוכנית עד סוף 2016 ייפתחו עוד 40 סניפים של הרשת בזכיינות, בנוסף ל־40 הקיימים היום, בהשקעה כוללת של כ־25 מיליון שקל. עד סוף הרבעון השני של 2017 תכלול הרשת 120 סניפים. סך כל ההשקעות ברשת עד סוף 2016 יסתכם בכ־49 מיליון שקל.

 

רשת בנדורה הציעה עד כה שווארמה משני סוגים (מבשר עגל צעיר וצנוברים ושווארמה פרגיות) וכן לחמים טריים שנאפים במקום ומוגשים חמים עם רטבים וסלטים מיוחדים. סניפיה מעוצבים באווירה טורקית אותנטית, עם מוזיקה ים־תיכונית ובלקנית. עם רכישת הרשת הורחב התפריט, והוא כולל עתה גם קבב הבית בסגנון טורקי, נקניקיות מרגז, רולים ממולאים בשווארמה בעבודת יד, קובה סורי ושניצלונים לילדים. כל המוצרים החדשים פותחו על ידי שף הרשת רובי קורדובי. על פי התוכנית האסטרטגית, במהלך 2016 יורחב התפריט עוד ויכלול גם משקאות חריפים.

 

משפחת שפירא היא מחלוצי המזון הטבעי בארץ. אביו של ציקי, יצחק שפירא, הקים ב־1966 בכיכר מסריק בתל־אביב את "בית טבע", החנות הראשונה שהתמחתה במוצרים טבעיים ואורגניים. המשפחה קיבלה את הזיכיון הבלעדי ליבוא תחליפי חלב (כולל מותג הסויה אלפרו ומותג חלב האורז רייס־דרים), תחליפי קפה, תה פומפדור, חרדל דיז'ון ועוד. בשיאה מנתה הרשת המשפחתית 12 חנויות.

 

בשנת 2005 מכרה משפחת שפירא 50% מעסקיה לחברת שסטוביץ, וציקי שפירא מונה למנהל החברה המשותפת. ב־2010 מכרה המשפחה לשסטוביץ את היתרה, ומאז עסקה בתחום הנדל''ן למגורים וכן בתחום של מלונאות ואכסניות בארץ ובחו''ל.

 

על הדרך שבה נרקמה העסקה מספר שפירא: "הייתי בנסיעת עסקים בחו"ל ולא מצאתי מסעדה טובה עם בשר על האש. כשחזרתי מהטיסה, עצרתי לחטוף מנת שווארמה בסניף בנדורה בהרצליה, והתלהבתי. ביקשתי לברר מי הבעלים של הרשת ואם ניתן להיכנס איתם לשותפות, וכך זה קרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים