yed300250
הכי מטוקבקות
    אהרוני
    7 ימים • 16.03.2016
    שישי טבעוני
    הילדים עברו מצמחונות לטבעונות? זה הזמן לאמץ שלל מנות עיקריות לא בשריות, היישר מהמטבח ההודי העשיר. אהרוני מתבל את הפה
    אהרוני, צילום: שי נייבורג

    מאז שרחל בתי – ילדה שהייתה מחסלת סטייק מדיום רייר ענקי ומבקשת עוד – הפכה לטבעונית, התהפכו סדרי המטבח המשפחתי שלנו. פעם היינו בית שסתם מבשלים בו. כולם אכלו בשמחה את כל מה שהייתי מכין ובזה נגמר העניין. אבל אז תמרה, הבכורה, אובחנה כרגישה לגלוטן וללקטוז. רחל פצחה בצמחונות מהוססת אבל מאז שחזרה מביקורה האחרון בהודו היא לגמרי טבעונית, מה שמוריד מהרשימה, פרט כמובן לבשר ודגים, גם את הביצים (טוב, על גבינות כבר ויתרנו ממילא בגלל הבכורה).

     

    אורי, לעומת זאת, מתלונן שאין מספיק בשר בבית. "מה זה כל הירקות האלה?" הוא מביט בחוסר שביעות רצון מופגן בשולחן העמוס ורוטן ארוכות. "מה זה הסלק הזה, מה עם איזו שוק טלה שחומה במקום?" ורק הבן קביה אוכל הכל, בלי שום דרישות מיוחדות.

     

    צודק אורי, צריכת הבשר שלנו הצטמצמה, אבל לנוכח מספרם ההולך וגדל של הטבעונים/צמחונים, ולא רק בבית הפרטי שלי, אין מנוס אלא להתחשב בצורכיהם. כבר אי־אפשר לאלץ אותם להסתפק ב"תוספות" למנות העיקריות, שקיבלו פעם רק הקרניבורים ששלטו בכיפה.

     

    "מה הבעיה?" הסבירה לי הטבעונית, כשרטנתי על הצמצום בחומרי הגלם, "המטבח ההודי מלא במנות צמחוניות/טבעונית, ואוכל הודי אנחנו הרי אוהבים", אמרה וגם צדקה.

     

    הרי לכם, אחיי הצמחונים/טבעונים, מתכונים הודיים להנאתכם:

     

    גרגירי חומוס ברימונים

     

    החומרים הדרושים:

     

    3 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר גם קפואים מופשרים)

     

    3 כפות שמן

     

    1 בצל סגול, קצוץ דק

     

    5 שיני שום, קצוצות דק

     

    1 כף ג'ינג'ר, קצוץ דק

     

    1 פלפל צ'ילי ירוק, קצוץ דק

     

    1 כפית זרעי כמון

     

    1 כפית זרעי כוסברה, טחונים

     

    5 תרמילי הל, כתושים

     

    2 עגבניות בשלות, קצוצות

     

    1 גביע יוגורט צאן או חצי כוס חלב קוקוס

     

    3 כפות מיץ ליים או לימון

     

    מלח, פלפל שחור גרוס

     

    חצי כוס כוסברה, קצוצה גס

     

    חצי כוס נענע, קצוצה

     

    1 כוס גרגירי רימון שלמים

     

    אופן ההכנה:

     

    1. מחממים את השמן במחבת וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל, השום, הג'ינג'ר, הצ'ילי והתבלינים, עד שהבצל מתחיל להזהיב.

     

    2. מוסיפים את העגבניות הקצוצות וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.

     

    3. מוסיפים את היוגורט או חלב הקוקוס, מיץ הלימון, מלח ופלפל, מערבבים ומוסיפים את גרגירי החומוס לבישול נוסף של 5 דקות.

     

    4. מעבירים לקערה, מערבבים את הכוסברה והנענע ומפזרים למעלה את גרגירי הרימון.

     

    כרובית ותפו"א בקארי

     

    החומרים הדרושים:

     

    1 כרובית טרייה, מופרדת לפרחים

     

    16 תפוחי אדמה קטנים, קלופים

     

    4 כפות שמן או 50 גרם חמאה

     

    1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

     

    4 תרמילי הל, כתושים מעט

     

    2 כפיות זרעי כמון שלמים

     

    1 כפית זרעי חרדל חומים

     

    2 כפיות סוכר

     

    חצי כפית שבבי צ'ילי חריפים

     

    חצי כפית כורכום

     

    2 עגבניות בשלות, קצוצות

     

    מלח, פלפל שחור גרוס

     

    חצי כוס יוגורט או חצי כוס חלב קוקוס

     

    4 כפות כוסברה, קצוצה

     

    4 כפות נענע, קצוצה

     

    אופן ההכנה:

     

    1. שמים את השמן או החמאה בסיר רחב וכשהם מבעבעים מוסיפים את הג'ינג'ר, ההל, הכמון והחרדל ומטגנים יחד כדקה.

     

    2. מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים, תוך ערבוב, 5 דקות נוספות.

     

    3. מוסיפים את תפוחי האדמה, הסוכר וכל התבלינים ומערבבים.

     

    4. יוצקים על הכל שתי כוסות מים, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומביאים לרתיחה.

     

    5. מבשלים כ־20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים דיים.

     

    6. מוסיפים את היוגורט או הקוקוס, מערבבים ומבשלים יחד עוד 5 דקות.

     

    7. מכבים את האש, מוסיפים את הכוסברה והנענע ומגישים.

     

    אורז לימוני ועדשים שחורות

     

    החומרים הדרושים:

     

    3 כוסות אורז בסמטי מבושל

     

    1 כוס עדשים שחורות מבושלות

     

    3 כפות שמן או חמאה

     

    1 כפית זרעי כמון

     

    1 כפית זרעי חרדל חומים

     

    2 כפיות זרעי כוסברה, טחונים

     

    4 תרמילי הל, כתושים מעט

     

    1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

     

    שליש כוס אגוזי קשיו, קצוצים גס

     

    2 כפות קליפת לימון, מגוררת

     

    3 כפות מיץ לימון או ליים

     

    חצי כפית כורכום

     

    מלח, פלפל שחור גרוס

     

    חצי כוס עלי כוסברה, קצוצים גס

     

    אופן ההכנה:

     

    1. יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח וכשהוא חם מטגנים בו את הכמון, החרדל, הכוסברה, ההל, הג'ינג'ר ואגוזי הקשיו כ־3 דקות, רק עד שהקשיו מתחיל להזהיב.

     

    2. מוסיפים את האורז, העדשים, קליפת הלימון, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב כ־3 דקות.

     

    3. מערבבים את מיץ הלימון והכורכום, יוצקים על האורז וממשיכים לערבב עוד שתי דקות.

     

    4. מכבים את האש, מוסיפים את עלי הכוסברה ומגישים.

     

    כדורי תרד ברוטב עגבניות

     

    החומרים הדרושים:

     

    1 חבילת תרד טורקי

     

    חצי כוס קמח חומוס

     

    1 בצל אדום, קצוץ דק

     

    1 כפית זרעי כמון שלמים

     

    חצי כפית כורכום

     

    מלח, פלפל שחור גרוס

     

    1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

     

    שמן לטיגון

     

    לרוטב:

     

    30 גרם שמן או חמאה

     

    1 כפית גרגירי כמון שלמים

     

    1 בצל קצוץ

     

    3 שיני שום, קצוצות

     

    1 כף ג'ינג'ר, קצוץ

     

    1 כפית זרעי כוסברה, טחונים

     

    4 עגבניות, קלופות קצוצות

     

    חצי כפית כורכום

     

    מלח, פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה:

     

    1. חולטים את התרד בסיר עם מים רותחים כשתי דקות.

     

    2. מסננים, שוטפים במי ברז, סוחטים את התרד ככל האפשר וקוצצים דק (אפשר במעבד מזון).

     

    3. מוסיפים לתרד את שאר החומרים ומערבבים עד שהתערובת אחידה (ההודים הצמחונים אינם משתמשים בביצים, אבל לצמחונים אני מציע להוסיף גם ביצה לתערובת).

     

    4. צרים מהתערובת כדורים בקוטר כ־3 ס"מ.

     

    5. יוצקים למחבת רחבה ושטוחה שמן בגובה כ־3 ס"מ וכשהוא חם מטגנים בעדינות את הכדורים כ־5 דקות.

     

    6. מכינים את הרוטב: שמים בסיר רחב ושטוח את השמן או החמאה וכשהם מבעבעים מטגנים את הכמון, הבצל, השום, הג'ינג'ר והכוסברה כ־3 דקות.

     

    7. מוסיפים את העגבניות, הכורכום, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ־20 דקות.

     

    8. מוסיפים לתערובת כוס מים ומערבבים.

     

    9. מוסיפים לסיר עם הרוטב את הקציצות ומבשלים יחד כ־5 דקות.

     

    עוגת פרג עשירה לפורים

     

    החומרים הדרושים:

     

    2 כוסות פרג, טחון פעמיים

    חצי כוס קמח

    רבע כפית מלח

    1 כפית אבקת אפייה

    קליפה מגוררת מתפוז אחד

    1 כוס סוכר

    שליש כוס אגוזי מלך, טחונים

    4 ביצים גדולות, מופרדות

    50 גרם חמאה מומסת

    2 כפיות תמצית וניל

     

    לגנאש השוקולד:

     

    חצי כוס שמנת מתוקה

    150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

    1 כפית תמצית וניל

     

    אופן ההכנה:

     

    1. מערבבים בקערה גדולה את הפרג, הקמח, המלח אבקת האפייה, קליפת התפוז, שני שלישים מהסוכר ואגוזי המלך.

     

    2. מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר, תוך הוספה של שאר הסוכר, עד שהקצף יציב.

     

    3. מוסיפים אל הקצף, תוך ערבוב, בעדינות רבה, את החלמונים, החמאה והווניל.

     

    4. מוסיפים את הקצף לקערה ומערבבים.

     

    5. אופים בתנור שחומם מראש ל־ 150 מעלות כ־ 50 דקות.

     

    6. בינתיים מכינים את הגנאש: מרתיחים את השמנת, מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד והווניל. מערבבים עד שהשוקולד נמס. כשהעוגה מתקררת מורחים את הגנאש.

     

     


    פרסום ראשון: 16.03.16 , 13:31
    yed660100