ביסלי לארוחת ערב
נחת אצלכם משלוח מנות לא אטרקטיבי? הנה ארבעה מתכונים שיגלו לכם מה אפשר להכין משקית ביסלי, חבילת במבה, חופן מרשמלו, שלווה ואוזני המן שאף אחד לא אכל
גראטן תפוחי אדמה בביסלי
אתם בטח זוכרים את העוף בביסלי האלמותי שהיה להיט היסטרי בשנות ה־90. אז כאן הביסלי עושה קאמבק לתוך מנת התפודים העשירה והאהובה ומוסיף קראנץ' היסטרי וניחוח מפתה של תבלינים.
מה צריך:
• 6־5 תפוחי אדמה גדולים
• 1 כוס חלב
• 1 מכל שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת לבישול)
• 1/2 כוס גבינה קשה מגוררת (פרמזן, אמנטל, צ'דר, וכו')
• 1 כפית גדושה קמח
• 2 שיני שום, כתושות
• 1 שקית קטנה ביסלי גריל או ברביקיו
כך עושים:
1. מקרצפים בסבון את תפוחי האדמה ושוטפים היטב. שימו לב, אין צורך לקלף אותם כל עוד מקרצפים היטב. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומסדרים בתבנית מלבנית (בתמונה השארנו את הפרוסות של כל תפוד צמודות והנחנו בתבנית בצורה יותר מרווחת). 2. מערבבים בקערה בצד את החלב יחד עם השמנת, הגבינה, הקמח והשום. שופכים את התערובת על התפודים שבתבנית ומכסים בנייר אלומיניום. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך חצי שעה, או עד שכל תפוחי האדמה רכים לחלוטין (אפשר להוסיף עוד 15־10 דקות לזמן האפייה אם רואים שצריך). בינתיים יוצרים חור קטן בשקית הביסלי (כדי שהשקית לא תתפוצץ) וחובטים בשקית הסגורה בפחית שימורים או מערוך, ליצירת פירורים (בכוונה לא פותחים את השקית, כדי לא ללכלך).
3. מסירים את נייר האלומיניום, מפזרים את פירורי הביסלי, מעלים את הטמפ' ל־200 מעלות ואופים 10־7 דקות נוספות, או עד שהשכבה העליונה משחימה כהוגן.
חטיפי שלווה־מרשמלו
פצפוצי האורז הדלוחים שהיו מתחבאים לי במשלוח המנות בגן היו סיבה לגיטימית לטנטרום, או לפחות לבכי. אבל בחטיפים הממכרים הללו, שהם למעשה גרסה סופר־מושחתת וממתקית של חטיפי אנרגיה, הם מככבים במיטבם. מומלץ להכפיל כמויות.
מה צריך:
• 90 גרם (1/2 חבילה) מרשמלו
• 25 גרם חמאה
• 2 כוסות שלווה (אם אין מספיק, אפשר להשלים כמויות עם פצפוצי אורז, ו/או כל שאריות דגני בוקר טעימים שיש לכם)
• קורט נדיב מלח
כך עושים:
1. ממלאים סיר בינוני במים רותחים ומעמידים על אש בינונית. מניחים על הסיר קערה חסינת חום כך שלא תיגע במים הרותחים. אל הקערה מוסיפים את המרשמלו, החמאה והמלח, ומשתדלים להפריד חתיכות מרשמלו שנדבקו אחת לשנייה. מערבבים כל 2 דקות בכף עץ (אם יש לכם מרית חסינת חום, היא אפילו עוד יותר מוצלחת למשימה) עד שהמרשמלו והחמאה מתמוססים אחד לתוך השני ונוצר קרם סמיך.
2. בינתיים, בעזרת הידיים, משמנים יריעה של נייר אפייה בכפית אחת של שמן (או שפריץ של ספריי שמן). אל תוותרו על השימון, אחרת יהיה סיוט להתעסק עם העיסה הדביקה אחרי הצינון.
3. כשתערובת המרשמלו אחידה ורכה מאוד, מוסיפים פנימה בבת אחת את השלווה ומערבבים כשהקערה עדיין על הסיר החם. התערובת תתחיל להתמצק ולהידבק לכל דבר, אך לא מתייאשים וממשיכים לערבב ולהטמיע את השלווה פנימה. החום מהסיר ימנע מהתערובת להתאבן כמו בלטה.
4. מעבירים את התערובת הדביקה לנייר האפייה המשומן ומשטחים למלבן בעובי 3־2 ס"מ. אפשר להשתמש בידיים משומנות, ואפשר להניח נייר אפייה נוסף מלמעלה ולשטח דרכו. מניחים את התערובת לצינון בטמפרטורת החדר למשך שעתיים־שלוש.
5. פורסים לריבועים באמצעות סכין חדה. אם הריבועים המתינו מספיק זמן בטמפרטורת החדר הם יהיו נוחים לפריסה ולא יידבקו לסכין.
חלב במבה
מצוין סתם ככה בפני עצמו כפינוק של אחר הצהריים, אבל עוד יותר מעולה בקורנפלקס או אפילו במילקשייק. אם אתם רוצים בכלל להיות מגניבים, נסו להכין איתו פודינג שוקולד (אפילו מאבקה)!
מה צריך:
• 1 חבילה גדולה במבה
• 6 כוסות חלב (אפשר גם חלב סויה)
• 1 כף סוכר
• 1 כפית תמצית וניל
כך עושים:
1. טוחנים את כל החומרים בבלנדר עד שנוצרת תערובת אחידה. אפשר גם בפוד פרוססור או בבלנדר מוט.
2. מעבירים בהדרגה דרך מסננת מרופדת בנייר מגבת חד־פעמי. מתאפקים ולא מועכים את המוצקים דרך המסננת ונייר המגבת (שעלול להיקרע), אחרת החלב לא ייצא חלק ולא יהיה נעים לשתייה. לאחר הסינון מעבירים לבקבוק או לקופסה אטומה ושומרים במקרר עד שבוע.
פסססט: אין לכם בלנדר? מעכו את הבמבה בתוך השקית על ידי חבטות מערוך או קופסת שימורים (מומלץ לעשות חור קטן לפני כן כדי שהשקית לא תתפוצץ), ערבבו את
כל המרכיבים בקערה, כסו בניילון נצמד והשרו במקרר למשך לילה. ערבבו היטב וסננו כרגיל לפי ההוראות.
חמאת אוזני המן
מכירים ממרח לוטוס? אז כזה, רק על בסיס אוזני המן. נשמע מוזר? חכו עד שתנסו. יש לזה טעם כמו של עוגיות ומלית פרג, ובמרקם פאדג'י מדהים של חמאת בוטנים. טוחנים במעבד מזון כ־250 גרם אוזני המן (אפשר אפילו ישנות ויבשושיות) יחד עם 50 גרם חמאה מומסת ו־1/3 כוס חלב עד שנוצר ממרח חלק. מוסיפים עוד טיפונת חלב אם צריך. מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים במקרר. מורחים על כל דבר שזז, או אם בא לכם להיות כאוטים במיוחד, השתמשו כמילוי לאוזני המן!