תעלי אליי לאפליקציה?
נכון, קלוני עדיין לא יגיע אליכם הביתה להכין לכם קפה, אבל אפליקציה חדשה של נספרסו שמשתלטת על מכונת הקפה באמצעות הסמארטפון תדאג שהקפה יחכה לכם כשאתם קמים בבוקר. יקיר אלקריב קפץ לברלין לבדוק איך זה עובד וחזר עם דופק גבוה
תעשו טובה ותסתכלו רגע על הסמארטפון שלכם, אותו מכשיר מרושע שהשתלט לכם על החיים. נכון שאתם חושבים שהוא מסוגל לעשות הכול — חוץ מקפה?
אז כדאי שתחשבו שוב. כי עוד לפני תום השנה הנוכחית הטלפון שלכם יוכל לעשות גם קפה, והוא יעשה זאת באמצעות אפליקציה מיוחדת שתתחבר למכשיר חדיש, שגם הוא נמצא בדרך ארצה. זאת אומרת שאם בלילה, לפני שאתם נכנסים למיטה, לא תשכחו להכניס קפסולה של קפה למכשיר שלכם, בבוקר תוכלו להפעיל אותו גם מהמיטה, וכשתגיעו למטבח תחכה לכם שם כוס קפה חמה, אולי אפילו עם חלב מוקצף.
האפליקציה, אגב, תושק בארץ בימים הקרובים, גם כדי שתוכלו להתרגל אליה וגם מפני שבאמצעותה אפשר יהיה להזמין את הקפסולות, שאינן משווקות ברשתות, וכיום אפשר להזמין אותן בטלפון או באתר של החברה. המכונה תגיע ארצה בנובמבר.
המכונה והאפליקציה החדשות האלה נחשפו לראשונה במסיבת עיתונאים מיוחדת שערכה חברת נספרסו השווייצרית בלופט מדהים בברלין.
האירוע הבינלאומי הנוצץ שבו השתתפנו רק מדגיש את התמורות שעברו על כוס הקפה הפשוטה שהכרנו בילדותנו. וממש כפי שאיש אינו הולך לאכול במסעדה יוקרתית רק כי הוא רעב, גם הקפה הפך מזמן ממשקה יומיומי לסמל ססטוס: אמור לי איזה קפה אתה שותה, ואומר לך מי אתה. קפה שחור לחיילים בשטח, נס קפה לדור ההורים ומקיאטו ארוך לדור האספרסו המושמץ, זה שמכלה את ימיו בבתי קפה עירוניים במקום להפריח את השממה.
האירופאים נקיים כמובן מהתסביכים האלה, והיחס שלהם לקפה הוא של מצוינות נטו. המינוחים שהם משתמשים בהם מזכירים יותר מכל את עולם היין, כשפולי הקפה מחליפים את הענבים: איך להפיק מכל פול קפה את המיטב ולהביא אותו לבית הקפה או הביתה, כשהוא טרי וארומטי כאילו נקטף זה עתה מהעץ, אי שם גבוה בהרים. וגם פה המומחים הבלתי נלאים של נספרסו מדגימים טעימות של סוגי קפה שונים מרחבי העולם ומשתמשים במונחים כמו "גוף" או "חומציות", עד שמגיעים סוף־סוף לביצועיה של המכונה המנוהלת דרך האפליקציה. מתברר שהיא אפילו יודעת להזכיר לנו בבוא הזמן שהקפה שלנו עומד להסתיים ואז גם לחדש עבורנו את המלאי בלחיצת כפתור. תוך כדי ההדגמות השונות אני שותה תוך כמה שעות קפה בכמות המספיקה לי בדרך כלל לשבוע ונעשה היפראקטיבי באופן קדחתני.
מאז נרשם הפטנט להכנת קפה באמצעות קפסולות בשנת 1996, נספרסו ייצרה ושיווקה מגוון של מכונות קפה, שבהן המים מוחדרים לקפסולת האלומיניום בלחץ גבוה והכנת הקפה מתבצעת בלחיצה אחת על כפתור. כל קפסולה מכילה 5־6 גרם של קפה טחון, שממנו מופקת כוס אחת. הקפסולות מוצעות כיום במגוון של 23 תערובות וניתן לרכוש אותן בחנויות החברה, או באתר האינטרנט שלה.
ב־2012 פג תוקף הפטנט על הקפסולות של נספרסו, וחברות רבות בישראל, כמו "שטראוס עלית" או "אספרסו קלאב", החלו להציע קפסולות תואמות במחירים זולים יותר. וכמו תמיד, התחרות על ליבו וטעמו של הצרכן רק הועילה לו.
אחרי שאנחנו מסיימים להתפעל מהמכונה המשוכללת, מתברר שהוזמנו לכאן גם כמה שפים אירופאים מובילים ועתירי כוכבי מישלן כדי לבשל לנוכחים ארוחת ערב שאפתנית, שבה ינסו להוכיח לנו ולעצמם שאפשר לשלב את הקפה, המופיע בדרך כלל רק בסוף הארוחה, או כמרכיב בקינוח, גם כחלק אינטגרלי של המנות עצמן. הופיעו כאן כל השיגועים היקרים המקובלים במעמדים מסוג זה — החל ממוס של כבד אווז, דרך דג במוס תפוזים ועד לבשר צבי משובח ברוטב יין אדום. מזל שלא היינו צריכים לנהוג חזרה לשום מקום אחרי הארוחה הכבדה הזאת ומזל שהקור הברלינאי המקפיא שהמתין לנו בחוץ החזיר אותנו בבת אחת לערנות מלאה, והפעם גם בלי עזרתו של הקפה.

