טעמנו פסטרמה מרכיבים טבעיים של טירת צבי
המוצר: טירת צבי משיקה סדרת פסטרמה מרכיבים טבעיים. מדובר בחזה הודו: דל שומן (2%), ללא תוספת חומרים משמרים, פוספטים, מונוסדיום גלוטומט, צבעי מאכל או גלוטן, ועם פחות נתרן. הטעמים בסדרה הם פסטרמה דבש וסילאן, ברביקיו ופפריקה - המגיעים באריזות סגורות; ופסטרמה דבש וסילאן, ברביקיו וציפוי פלפלים - הנמכרים במעדניות על המשקל. כמות הנתרן ירדה ב־23%: מ־980 מ"ג ל־100 גרם בוורסיה הקודמת של פסטרמת טירת צבי - ל־750 מ"ג. 100 גרם הם כ־5 פרוסות פסטרמה (כדאי לדעת: הצריכה המומלצת לאדם ליום היא 2,000 מ"ג בסך הכל).
שלא כמו בכל מבחן טעימה, הפעם לא היה לנו קל למצוא נסיינים. רבים טענו שהם לא מכניסים יותר הביתה נקניקים באשר הם, בעקבות דוח ארגון הבריאות העולמי על בשר מעובד. רק אחרי שהצגנו בפניהם את המוצר, היו כאלה שהשתכנעו והסכימו לטעום. הם טעמו את טעמי הפפריקה, הדבש וסילאן והברביקיו.
מחיר: 15־17.90 שקל לאריזת 200 גרם.
משה: "טעם מעודן יותר ולא תעשייתי. לא דומה לטעם של הפסטרמה עם החומרים המשמרים שהיה עד כה. מבחינתי אחזור לאכול בכריך".
אסף: "טעים. אם אכן אין כאן שום חומרים משמרים, כפי שהפחידו אותנו לפני כמה חודשים עם הפרסומים סביב הסכנות מאכילת פסטרמה מבשר מעובד, טירת צבי שיחקו אותה".
מירל: "טעים מאוד. כל הטעמים ללא יוצא דופן. בפסטרמה דבש וסילאן יש מתיקות מעודנת מאוד".
שורה תחתונה: מתברר שגם בלי פוספטים וחומרים משמרים אפשר לייצר פסטרמה טעימה.

