הסטארט־אפ הישראלי שעובד עם וויל.איי.אם

חבר להקת בלאק אייד פיז בעבר והיזם הטכנולוגי בהווה, פנה לחברת ai.type ממושב מזור בבקשה שתפתח את המקלדת הווירטואלית עבור השעון החכם שלו "Dial"

הסטארט־אפ הישראלי ai.type משתף פעולה עם הזמר, המפיק המוזיקלי והיזם הטכנולוגי וויל.איי.אם: החברה פיתחה מקלדת וירטואלית מיוחדת עבור Dial, השעון החכם החדש שלו.

 

היוצר המוזיקלי וויל.איי.אם (וויליאם ג'יימס אדמס), שהתפרסם כחבר בלהקת בלאק אייד פיז, הפך בשנים האחרונות ליזם היי־טק. הוא הקים חברה בשם +iam שעוסקת בפיתוח שעונים חכמים. השעון הראשון של החברה, Puls, שנחשף ב־2014 נחל כישלון חרוץ, אך לאחרונה חשפה שעון חדש בשם Dial, אשר צפוי להתחיל להימכר בבריטניה בתחילת אפריל וינסה להתחרה באפל ווטש ובשאר השעונים החכמים הקיימים בשוק. השעון האופנתי מצויד במצלמה, חיישני תנועה, בריאות וכושר, ויש לו גם כרטיס סים כך שהוא יכול לפעול באופן עצמאי וללא תלות בסמארטפון. אחת הדרכים העיקריות לבצע פעולות ולכתוב הודעות דרך המכשיר היא באמצעות מקלדת וירטואלית מיוחדת, וכאן נכנסת לתמונה ai.type הישראלית, שפיתחה את המקלדת.

 

ai.type הוקמה ב־2010 בתמיכת המדען הראשי, על ידי היזמים איתן פיטוסי (מנכ"ל) ואודי יחזקאל (מנהל שיווק ומכירות), ומעסיקה כיום 10 עובדים במושב מזור. היא פיתחה את ai.type, אפליקציית מקלדת וירטואלית פופולרית, שזכתה עד היום ל־50 מיליון הורדות באנדרואיד וכ־300 אלף הורדות באייפון ויש לה מעל 4 מיליון משתמשים פעילים בחודש.

 

"מנהל המוצר של החברה יצר איתנו קשר כשהם היו בשלב הפיתוח של השעון וחיפשו מקלדת מתאימה", מספרים פיטוסי ויחזקאל. אנשי החברה הישראלית טסו לקליפורניה למשרדי חברת iam+, נפגשו עם המפתחים וגם עם וויל.איי.אם עצמו. "הוא לא סתם פרזנטור", הם מעידים. "יש לו רקע טכנולוגי, הוא מבין ומתמצא בטכנולוגיה, והוא מעורב בפרטים הכי קטנים ומקבל את ההחלטות ברמת המיקרו". כך למשל, בין וויל.איי.אם לאנשי ai.type התנהל דיון שלם לגבי סוגיית מיקומו המתאים של כפתור האמוג'י במקלדת.

 

מעורב בכל פרט. וויל.איי.אם | צילום: גטי אימג'ס
מעורב בכל פרט. וויל.איי.אם | צילום: גטי אימג'ס

 

לשעונים חכמים רבים, כמו אפל ווטש, אין כלל מקלדת. הסיבה פשוטה: המסך של השעונים קטן ולא ממש נוח להקליד עליו. לצורך כך פיתחה ai.type, לראשונה בתולדותיה, גרסה מיוחדת של המקלדת עבור שעון חכם. היא מתאימה למסך הקטן גם מבחינה עיצובית, וגם מבחינה טכנולוגית. למשל, המקלדת "סלחנית" במיוחד כלפי טעויות מתוך הבנה שבהקלדה על מסך של שעון יתבצעו הרבה החמצות. לפיכך, המקלדת יודעת לתקן שגיאות ו"לנחש" אוטומטית את המילים שאליהן התכוונתם, גם אם לא הקלדתם אותן במדויק. "אפשר לכתוב וגם אם מפספסים, בסוף יוצאות המילים שמתכוונים אליהן".

 

Sagi-c@yedioth.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים