שתף קטע נבחר
 

האירוע: מסיבת פורים; המקום: היכל התרבות; החשד: אונס בשירותים

זה קרה בחג השמח מכולם, במקום שאמור להיות התרבותי מכולם, ועוד באירוע שהובטח כי חלק מהכנסותיו ייתרמו לצדקה • חוגגת במסיבת התחפושות התלוננה כי נאנסה בשירותים • חוגגת אחרת העידה במשטרה כי אחד המבלים סחב אותה בכוח לאזור חשוך, הכניס את ידו מתחת לחצאית – וברח רק כשהידיד שלה הגיע במקרה למקום • "נלחצתי, צעקתי, אבל הוא התעלם", כתבה בפוסט אמיץ בפייסבוק • מחר היא צפויה להתעמת עם החשוד במשטרה – שכבר פתחה בחקירה

זו הייתה אמורה להיות מסיבת פורים שמחה. אבל לפי החשד, עבור שתי נשים היא התגלגלה להיות ההיפך הגמור: אחת מהן נאנסה, אחרת עברה מעשה מגונה. וכל זה קרה, מכל המקומות, דווקא בהיכל התרבות בתל־אביב – באירוע שחלק מהכנסותיו הוקדש לתרומות עבור ילדים חולי סרטן.

 

במוקד של חקירת המשטרה במרחב ירקון נמצאות שתי תלונות נפרדות על אותה מסיבה. על פי התלונה החמורה מהשתיים, שהוגשה יום לאחר המסיבה, אחת החוגגות נאנסה בשירותים של היכל התרבות בעודה מעורפלת חושים, בשעה שהאולם הסמוך היה מלא בחוגגים. האישה המתלוננת נשלחה לבדיקות במרכז לטיפול בנפגעי תקיפה מינית בבית החולים וולפסון שבחולון, וביומיים האחרונים החלה המשטרה לגבות עדויות מאנשים שהיו במקום.

 

התלונה האחרת, על המעשה המגונה, הוגשה עוד בערב המסיבה ביום חמישי האחרון. הצעירה סיפרה במשטרה כי אחד המבלים גרר אותה לאזור חשוך בהיכל ודחף את ידיו מתחת לחצאיתה – עד שלמזלה הרב ידידה הגיע למקום וגרם לו לברוח. את מה שעבר עליה גם בפוסט אמיץ שפירסמה בפייסבוק.

 

"בתחילת הערב אחת מחברותיי ביקשה ממני להתלוות אליה לשירותים ואני והיא עזבנו את מתחם המסיבה", כתבה המתלוננת בפוסט. "בזמן ההמתנה מחוץ לשירותים יצא משירותי הגברים גבר שאינו מוכר לי, ניגש אליי, ובלי להוציא מילה מפיו הרים אותי באוויר כאשר הוא אוחז בישבני והתחיל לסחוב אותי לאזור חשוך בקצה המסדרון שבו אין אנשים".

הפוסט שפירסמה הצעירה שהתלוננה על מעשה מגונה

 

הצעירה ציינה כי בתחילה חשבה שמדובר בבדיחה, אבל תוך זמן קצר הבינה שטעתה. "ביקשתי ממנו שיוריד אותי אך הוא לא הגיב, הצמיד אותי חזק יותר אליו והזרועות שלו חובקות אותי בעוצמה, כך שלא הייתה לי אפשרות להשתחרר", כתבה בפוסט. "התחלתי להילחץ, צעקתי עליו שיעזוב אותי, אך הוא המשיך להתעלם, ובמבט קר ונחוש המשיך לסחוב אותי לקצה המסדרון, כאשר ידיו אוחזות בי מתחת לחצאית אשר לבשתי. ניסיתי להדוף אותו באמצעות ידיי, אך זה היה מאבק אבוד לאור כוחו ומבנה גופו השרירי. למזלי הגדול והרב, רגע לפני שהוא מבצע בי את זממו, הופיע בעלה של חברתי, התקדם במהירות לכיווני ובאותה שנייה הבחור שתקף אותי, זרק אותי לרצפה וברח חזרה אל תוך המסיבה".

 

המתלוננת הוסיפה כי שתי חוגגות הבחינו במתרחש, אך לא הבינו כי מדובר בתקיפה מינית. "לאחר מכן הן עזרו לי לאתר בתוך המסיבה את הגבר שתקף אותי", כתבה. "ברגע שאיתרנו אותו, התקשרתי והזמנתי משטרה למקום. לאחר זמן מה הגיעה ניידת משטרה ושוטרת ערכה ביני לבין התוקף עימות. כאשר הוא נשאל מדוע עשה את מה שעשה, ענה כי יש לו עבר בשירות הביטחון, התנצל מספר פעמים, והגדיל לעשות חברו שעמד לידו כאשר אמר: 'הוא בחור טוב'".

 

בסיום הפוסט ציינה הצעירה את שמו של הצעיר. "התנצלותך אינה מתקבלת בשום פנים ואופן למרות עברך הביטחוני", כתבה. "אני מקווה שבעקבות פוסט זה ובדיקת התלונה במשטרה הצלתי מידיך בחורות נוספות".

 

במקביל פירסמה חוגגת אחרת פוסט נוסף שבו סיפרה על מה שראתה במסיבה – וחיזקה את גירסתה של המתלוננת. "הכל היה מאוד מאוד מהיר, אבל קלטתי טוב את הפנים של האישה, שמשהו בהם היה קפוא. מין שוק כזה", סיפרה על הרגע שבו ראתה אותה נגררת ליד השירותים. "החלק האופטימי בכל הסיפור הזה הוא שהאישה, אחרי הבכי הרב וההלם, החליטה שהיא לא מוותרת לבחור ומונעת ממנו להמשיך לעשות זאת לנשים אחרות".

"ערב שיעשה טוב לכולם". ההזמנה למסיבה

 

אתמול הגיעה המשטרה למשרדי היכל התרבות ואספה משם את צילומי מצלמות האבטחה, בתקווה כי כך תוכל להתחקות אחר מה שקרה במהלך המסיבה בחדר השירותים. במקביל החלו החוקרים בגביית עדויות. הבחורה שעברה, לדבריה, מעשה מגונה אמרה אמש ל"ידיעות אחרונות" כי מחר ייערך בינה לבין החשוד בתקיפה עימות משטרתי, וסיפרה למה בחרה לפרסם הפוסט: "אני רוצה שבעקבות המקרה הזה גברים יחשבו פעמיים, שהגבולות יהיו ברורים, שנשים לא יצטרכו לפחד".

 

על ההזמנה למסיבה המדוברת ניתן לראות את שמה של עמותת "גדולים מהחיים", שמסייעת לילדים ונערים חולי סרטן. אתמול הביעו שם צער על המקרה אך הבהירו כי אין להם קשר להפקת האירוע. "המארגנים פשוט פנו אלינו ושאלו אם נרצה לקבל תרומה על כל כרטיס שיימכר", סיפרו בעמותה. "כמובן שאנחנו מגנים כל סוג של אלימות".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים