בורקס עם ביצה וגבינה

מי יכול להגיד לא לבורקסים לוהטים של גבינה? הביצה כבר בפנים, רק להוסיף סלט קטן ליד ואתם מסודרים

הביצה כבר בפנים, מה שהופך את המשולשים הביתיים האלה לארוחת ארוחת ערב כיפית תמיד באמצע השבוע, או לארוחת בוקר שאי־אפשר להתנגד לה בשבת. ליד, חייב להיות סלט. אפשר ואף רצוי שיהיה פשוט ביותר – עגבניות, מלפפונים, בצל ופטרוזיליה, מתובל בשמן מלח ולימון. מבחינתי, הבורקס מעולה במיוחד גם בתוספת יוגורט סמיך. זה פשוט עובד ביחד.

 

המרכיבים (15 יחידות): 

 

15 ביצים בינוניות

 

1 ק"ג בצק עלים קר, מרודד (אפשר לקנות גם בצק עלים חתוך מראש לריבועים במשקל 1 ק"ג)

 

400 גרם גבינה מלוחה או גבינת פטה, מפוררת

 

200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

 

פלפל שחור

 

לציפוי:

 

1 חלמון, טרוף

 

2 כפות זרעוני שומשום 

 

ההכנה:

 

1. הביצים: ממלאים סיר במים, מוסיפים את הביצים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 6 דקות. מכבים ומצננים במים. מקלפים את הביצים.

 

2. הבצק: מניחים את הבצק הקר על משטח עבודה. בסכין חדה, חותכים את הבצק לריבועים בגודל 12 ס"מ (או פשוט מניחים ריבועי בצק מוכנים על משטח העבודה). מניחים על כל ריבוע כפית של פירורי גבינה מלוחה וכפית של גבינת קשקבל ומניחים עליו ביצה קשה. מתבלים בפלפל שחור. סוגרים את הריבוע מעל הביצה לצורת משולש (מקפלים מהפינה הימנית לשמאלית שמקבילה אליה, ומהדקים היטב את הקצוות).

 

3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מניחים את משולשי הבצק בתבנית, מושחים אותם בחלמון הטרוף ומפזרים מעל את השומשום. שומרים שעה במקרר (זה שלב חובה: בצק עלים חייב להיות קר מאוד כשהוא נכנס לתנור. אפייה היישר מהמקרר היא הסוד לבורקס פריך ונהדר).

 

4. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).

 

5. מעבירים את התבנית היישר מהמקרר לתנור החם, ואופים 20־15 דקות עד שהבורקס תפוחים ושחומים. מוציאים מהתנור ומגישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים