נהגי המוניות מאיימים לעתור לבג"ץ בעקבות הוזלת התעריפים: "לא נוותר"
ההודעה והאיום: נהגי המוניות מאיימים בפנייה לבג"ץ בעקבות ההחלטה להוזיל את תעריפי הנסיעה במוניות ב־10.9%, שנחשפה שלשום ב"ידיעות אחרונות".
לאחר שלוש שנים שבהם לא שונו התעריפים, החליטה ועדת המחירים המשותפת למשרדי התחבורה והאוצר להוזילם, בעיקר בעקבות הירידה הדרמטית במחירי הדלק בשנתיים האחרונות, ביותר מ־25%. במקור תוכננה הוזלה בשיעור של 9%, אך הוועדה החליטה על הוזלה משמעותית יותר, בעקבות בדיקת השינוי בעלויות נוספות המוטלות על הנהגים, כמו מחירי רכישת הרכב, עלויות האחזקה ועוד.
"אין שום הצדקה כלכלית להורדת התעריפים, ולא נוותר", אומר יהודה בר־אור, יו"ר ארגון נהגי המוניות. "אם השרים יחתמו על הצווים, נעתור לבג"ץ. ההחלטה מבוססת על תחשיבים שגויים והיא לא רצינית, זו בדיחת 1 באפריל".
לפי נתונים שהעביר ארגון נהגי המוניות לשר התחבורה ישראל כץ, נאלצו נהגים רבים לבטל את גביית עמלת ההזמנה הטלפונית בסך 5.2 שקל לפי דרישת מפעילים גדולים בענף כמו חברת גט (לשעבר גט טקסי). בנוסף טוענים הנהגים, זינקו עלויות ביטוח החובה והמקיף למונית בשנתיים האחרונות ב־20% והם נוסעים יותר זמן ללא נוסעים בכל יום בגלל הכבישים העמוסים.
לפי בדיקה מדגמית שנערכה בקרב 200 נהגי מוניות, ההכנסה היומית של נהג שעובד 10־12 שעות עומדת על 700 שקל ברוטו, ו־270 שקל נטו. "אפילו נהג אוטובוס מרוויח בעקבות העלאת השכר שאישר משרד התחבורה 39 שקל לשעה, לנהגים נשארים רק 27 שקלים לשעה", אומר בר־אור.

