הפרשה שמביכה את ש"ס
פעיל התנועה שהסתבך בתביעה על אונס: מזכיר הסיעה בכנסת לשעבר
סערה בש"ס: פעיל בתנועה עומד במרכזה של פרשיית מין מביכה. שמו הותר לפרסום: אשר מדינה (41) מבני־ברק ששימש עד לאחרונה מזכיר סיעת ש"ס בכנסת.
הסיפור החל כאשר צעירה חרדית דרשה ממנו פיצוי של ארבעה מיליון שקל. לטענתה, במהלך מערכת יחסים רומנטית ביניהם שהתחילה לפני חמש שנים, כשהייתה בת 18, הוא אנס אותה פעמים רבות וביצע בה מעשים מגונים. כדי שהפרשה לא תיחשף הסכים מדינה ללכת לבוררות בבית־דין חשוב של העדה החרדית, ונקבע כי ישלם לה 400 אלף שקל פיצוי.
מדינה ביקש את הפסיקה. היא הסכימה ובמקביל התלוננה במשטרה שהוא אנס אותה. המשטרה סיימה בינתיים את החקירה והעבירה את התיק להכרעת הפרקליטות. נוסף על כך התלוננה הצעירה במשטרה שהוא תקף אותה. הוא הועמד לדין, הורשע וממתין לגזר דינו.
בתוך כך הגישה נגדו הצעירה תביעה בעניין האונס לכאורה לבית־המשפט לענייני משפחה באמצעות עוה"ד חוה קליין ושרי נוימן.
לבקשת "ידיעות אחרונות", שהוגשה על ידי פז מוזר ממשרד ליבליך־מוזר, התיר השופט ארז שני לפרסום את שמו של מדינה וכן פרטים מהפרשה.
מהתביעה עולה כי מערכת היחסים החלה כשהיא הייתה נערה והוא היה גבר בעל מעמד בחברה החרדית. לדבריה, במשך חמש שנים אנס אותה וביצע בה מעשים מגונים. לטענתה, בעקבות כך נהרסו חייה, והיא אינה יכולה להקים משפחה.
פסיכולוגית שמטפלת בה כתבה שהיא "הסכימה עם מעשיו של מדינה תוך הפעלת מנגנוני ניתוק ואובדן ביטחון עצמי ומתוך אי־רצון לפגוע במשפחתה ובאשתו".
מדינה, המיוצג על ידי עו"ד אלקנה בישיץ, מאשר כי היה לו קשר עם הצעירה, אך טוען כי לא רק שהכל היה מרצונה אלא שהיא אף הייתה אובססיבית כלפיו. את הטענות על אונס לכאורה הוא דוחה בתוקף.
הפרשה מעוררת הדים בעולם החרדי שכן מדינה מקורב לצמרת ש"ס. לפני כשנה ערך אירוע שאליו הגיעו ראשי התנועה. ראש הממשלה נתניהו שלח ברכה באמצעות וידאו.
יום לאחר ההחלטה להתיר את שמו לפרסום שלח מנכ"ל ש"ס למדינה הזמנה לשימוע לפני פיטורים. שלשום נמסר מש"ס כי מדינה הוא "בסך הכל עוזר למנהל הסיעה בכנסת והוא מהזוטרים בש"ס".

