רביעי 21 באוגוסט 2019
בפייסבוקבטוויטרבאינסטגרם
נגישות
ידיעות אחרונות
הכי מטוקבקות
    WEB
    24 שעות • 05.04.2016
    פסגת היין
    מבקר היין שלנו אסף חבורת טועמים לדירוג המסורתי של בקבוקי היין לקראת חג הפסח. מבין עשרות הבקבוקים שנדגמו, קבלו את היינות שזכו לציונים הגבוהים ביותר, או שנמצאו משתלמים במיוחד ביחס בין טעם למחיר. חשוב: כל הבקבוקים שלפניכם כשרים
    טל חוטינר

    שוק היין הישראלי מוערך בכ־250 מיליון דולר בשנה, מתוכם מעל שליש מהבקבוקים נמכרים בשבועות שלפני חג הפסח, חג היין הישראלי האולטימטיבי (אם מחברים גם את יום העצמאות לפסח ומחשבים גם את חגי תשרי, הרי שבשלושת החגים האלה נמכרת שני שליש מכמות היינות השנתית).

     

    בהיעדר נתון רשמי מבוקר, ניתן לומר שבישראל פועלים כ־300 יקבים, בהם גם יקבים קטנטנים, כאשר בעשרת היקבים הגדולים מייצרים למעלה מ־90% מסה"כ היין הישראלי.

     

    ועדיין, ענף היין הישראלי שוקט על הענבים כבר מספר שנים, הצריכה לנפש כמעט ולא עולה, ורק שני משתנים גורמים לתעשייה לשמור את הראש מעל לחבית: הגידול הטבעי באוכלוסייה והמהפכה השקטה שעוברת אצל הציבור הדתי והחרדי, שלמד בשנים האחרונות לשתות הרבה יותר יין, והרבה יותר יין טוב, מה שהופך את חובשי הכיפות למנוע הצמיחה החשוב ביותר של הענף.

     

    עובדה זו גרמה ליקבים רבים שלא נהגו כך בעבר, לעשות את החשבון המשתלם ולהכשיר את יינותיהם, ובאותה נשימה, יקבים שבמשך שנים מיקדו את ייצור היין שלהם ביינות בסיסיים ובמיץ ענבים לקידוש, עשו מהפך ומובילים קו של ייצור יינות איכות עבור השוק הדתי.

     

    אז ברוח זו של ציבור שומר מסורת וציבור דתי הצמא ליינות טובים יותר, וכיוון שלפנינו תקופת חגים שמחייבת פתיחת בקבוקים, קבלו את מצעד היינות המומלצים שאפשר למצוא בחנויות וברשתות לקראת החג. זכרו שכל פקק שאתם חולצים מבקבוק ישראלי עוזרת לתעשייה המרתקת הזו לשרוד.

     

    † דרך ארץ, קברנה סוביניון 2015

    למי שיש פחות זמן או סבלנות להוציא על יינות יקרים או בינוניים יש כאן מציאה שמפילה אותנו הטועמים כל פעם בטעימות עיוורות. קברנה נעים ונחמד על גבול המתיקות, היין לא נגע בחבית אלא סיים את כל התסיסה בנירוסטה, מה ששמר על ניחוחות וטעמי הפרי הכהה והנעים. שימו לב למחיר: 30 שקל.

     

    † כרמל פרייבט קולקשן,

    קברנה סוביניון 2014

    לא יין שיפיל אותכם מהרגליים אבל אחלה יין לארוחת ערב וכמובן לסדר. קברנה לא כבד אבל נותן מה שצריך מהזן הזה וכמו שכרמל יודעים באופן מדויק וטוב. פרי יער, שזיף וקצת וניל. יין נחמד ונעים ובמחיר ללא תחרות, 35 שקל.

     

    † ירושלים, מרסלן 2014

    היקב הוא חלק מהתנועה של יקבים שהתמקדו ביינות קידוש או תירוש ועכשיו החלו לעשות יינות טובים ומעניינים. היינן סם סורוקה עושה כאן עבודה נהדרת ומוציא יופי של יינות. 85% מרסלן עם טיפונת מרלו ופטיט ורדו שמגיעים מהרי יהודה ואזור זכרון־יעקב. היין התיישן במשך 10 חודשים בחביות אלון והתוצאה קלה, רעננה עם פרי נהדר שמזכיר דובדבן ופרי יער, עם קצת וניל וטבק שמגיעים מהחביות. יין טוב ומאוזן במחיר נהדר של 50 שקל.

     

    † נטופה, דומיין 2013

    בלנד מרתק של 65% סירה ו־35% מורבדר ששהה כחצי שנה בחביות צרפתיות. הניחוחות המרתקים הטחובים של המורבדר מקבלים את התיבול, הפרחים ופרי היער של הסירה באופן נהדר. יין כיפי ועמוק שאפשר פשוט להמשיך ולהמשיך לשתות, גם בגלל המחיר הנהדר של 65 שקל.

     

    † פסגות, מרלו 2011

    יין נינוח עם הרבה עץ ברקע, מעל 13 חודשים בחבית יצרו גוף עמוק יחד עם הפרי האיכותי. יין מתובל עם ניחוחות דובדבנים מפתיעים וסיומת ארוכה. 79 שקל.

     

    79 שקל ומעלה

    † 1848, דור 5 סירה 2012

    יקב שמפתיע כל פעם מחדש, יינות מיינסטרים טובים ונעימים מיקב שממשיך את מגמת השיפור של היקבים ה"דתיים". שילוב יפה של עץ עם הפרי הסגול והמפולפל כל כך של הסירה. מראה קלאסי של סירה ישראלי, טוב ולא מתחכם, 79 שקל.

     

    † ברקן, אסמבלאז' צפית 2012

    בלנד מקסים ולא שגרתי של מרסלן, קלדוק, פינוטאז ומלבק מאזור השפלה שיצרו כאן יין מהנה במיוחד. ניחוח מעט מעושן עם פרי שחור, קצת חציר קצוץ וטבק, יין לא מכביד, ים־תיכוני עם חמיצות טובה ורעננות נהדרת. מומלץ. 80 שקל.

     

    † היוצר, ליריקה 2012 GSM

    בלנד קלאסי של גרנאש סירה ומורבדר שמגיעים ברובם מכרם תלת־זני באזור תבור. יין נעים עם פרי אדום בולט ובשל יחד עם עשביות טובה ומעניינת. 24 חודש בחביות לא הפכו אותו לכבד מדי והיין אמנם בעל גוף, אבל קל לשתייה כבר עכשיו. 89 שקל.

     

    † רמת הגולן, ירדן פינו נואר 2011

    כמה שאוהבים את הבציר הקר הזה ביקב רמת הגולן. היין יושן כ־16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ברובן חדשות. יין אלגנטי עם ניחוחות אדמתיים מעט, עץ ופרי יער רגוע מעט עם טיפונת עשבי תיבול. פינו נואר ישראלי, 90 שקל, כשר.

     

    † בן חיים, קברנה סוביניון 2012

    בלנד שרובו קברנה סוביניון עם נגיעות של מרלו וסירה שמאזנים ומוסיפים לזן החייתי הזה קצת עדינות. כשנה וחצי יישון בחבית אשר יצרו חיה אלגנטית ושיודעת להתנהג יפה עם הרבה עוצמה ותיבול ופרי עדין ונעים. יין טוב ומרשים. 99 שקל.

     

    † טריו, סיקרט 2013

    בלנד של קברנה, מרלו וטיפונת מרסלן מכרמים גבוהים מאוד באזור כדיתא ובן זימרה. היין התבגר כ־12 חודשים בחביות אלון צרפתיות, הרבה פרי ותיבול טוב יחד עם עץ מאוזן ברקע עם אלכוהול גבוה יחסית שלא ממש מורגש בטעימה. יין מאוזן ונעים. 110 שקל.

     

    † יתיר, קברנה סוביניון 2011

    רובו קברנה סוביניון עם השלמה של פטי ורדו מכרמים שמגיעים רק מיער יתיר. היין התבגר כשנה, כל כרם בנפרד בחביות אלון עד לבלנד הסופי. איזה צבע משגע, כהה ואדמוני, המון פירות יער בשלים אדומים וגם שחורים עם תיבול מעניין ואולי קצת פלפול בסיומת. האופי של היקב ממשיך להצדיק את עצמו. יין מצוין למי שרוצים להשקיע. 129 שקל.

       

     

    † רקנטי, יסמין לבן 2015

    בלנד של שרדונה וסוביניון בלאן מהגליל העליון ואזור יהודה. פרי לבן ועסיסי יחד עם קצת ריחות של פריחה אביבית והרבה פרי הדר. תמורה נהדרת לכסף. 42 שקל.

     

    † מוני, נחל שסק לבן 2015

    יין יבש עם ניחוחות פרי שממש מזכירים את שמו, כלומר שסק לבן עם קצת פרחוניות קלילה לכיוון יסמין. קל נחמד ושווה. 50 שקל.

     

    † בנימינה, רזרב סמיון גליל 2014

    יין מגניב מ־90% סמיון והשאר סוביניון בלאן מהגליל התחתון. כיפי, רענן וקריספי עם קצת טעמי פירות לכיוון של אפרסק, משמש ואפילו מלון עם נגיעה של מינרליות. אחלה קנייה מהיקב שעושה קאמבק. שני בקבוקים ב־100 שקל, לכבוד החג.

     

    † רמת הגולן, גמלא השמורה ויוניה שרדונה 2015

    פרי בשל שמגיע מהוויוניה עם קצת דבשיות, יחד עם תפוח וטאץ' פרחוני. שילוב שמצליח למקסס שני זנים שלפעמים עלולים להכביד ומצליח לרענן את שניהם. 55 שקל.

     

    † תבור, אדמה רוסאן 2015

    אחרי בציר רביעי של הזן הזה, בתבור הולכת ומשתפרת הבנת הזן הכל כך ארומטי. באף המון פרי טרופי, עם דבש ברקע, שילוב על גבול הפרוע. הבקבוק זכה בתחרות בסט וואליו ומעניק תמורה מעולה למחיר. 60 שקל.

     

    † דלתון, פינו גרי 2015

    הזן שמקורו בבורגון שבצרפת התחיל להתאקלם לא רע פה בכרם שליד משגב עם. מאוד ארומטי עם הדרים ומשהו שמזכיר אפרסקים וטיפונת עשבים. יין שונה ומעניין. 65 שקל.

     

    † טוליפ, ווייט טוליפ 2015

    בלנד לא ממש שגרתי של גוורצטרמינר וסוביניון בלאן. הטרופיות הכבדה של הגוורצטרמינר די משתלטת על הסוביניון שעדיין מצליח לשמור על רעננות ואיזון. על גבול האוף דריי קצת עשבוניות מהסוביניון יחד עם כל הפרי של הגוורץ, ליצ'י ואשכולית. 69 שקל.

     

    † מונטיפיורי, ירושלם 2015

    בבלנד ארומטי ומרענן של קולומבר, שרדונה וסמיון. חמיצות גבוהה ופרי טרופי נעים וקליל עם ניחוחות של תפוח ומשהו הדרי. כיף להתחיל את הסדר עם יין כזה. 70 שקל.

     

    † טפרברג, שרדונה אסנס 2014

    100% שרדונה מכרמים בעמק איילון. שרדונה קלאסי עם עץ שמשפיע ומבליט את טעמי הקלייה והחמאה אבל לא מכביד או מעלים את היין. פרי נהדר עם חמיצות טובה וגוף בינוני שייתן פייט למנות העיקריות. 70 שקל.

     

    † יקב יפו, הומאז' גוורצטרמינר 2015

    גוורצטרמינר קלאסי עם כל כובד הפרי הטרופי והליצ'י עם כל הדבש והבושם. באף מורגש כל האופי של הזן ובפה עדין יותר עם מרירות רעננה ואשכולית ברקע. מתאים לכל הדודות שלא ממש אוהבות יינות יבשים. 80 שקל.

     

    † גבעות, שנין בלאן 2015

    יופי של יין מהזן המרתק הזה שמתחיל להופיע ביותר יקבים בזמן האחרון. כרמים מדרום הגולן ויקב מצפון יהודה. יופי של ארומטיות פרי טוב עשבוניות והרבה מינרליות טובה ומאוזנת. יין מרשים. 90 שקל.

     


    פרסום ראשון: 05.04.16 , 19:17