yed300250
הכי מטוקבקות
    בשר הומני? יש כזה דבר? | צילום: שאטרסטוק
    זמנים בריאים • 07.04.2016
    בשר הומני: יש כזה דבר?
    שיר-לי גולן

    על רקע פרשת הבשר המוברח לישראל, יוזמה חדשה מעודדת גידול הומני של חיות לאכילה. לא חייבים להיות טבעונים כדי להכיר בתנאי החיים הבלתי־נסבלים שבהם מגודלים בעלי חיים למאכל. סקר שבוצע לאחרונה קבע כי 83% מהציבור הישראלי מייחסים חשיבות לשמירה על רווחת החיות המיועדות לאכילה, בין השאר באמצעות גידולן בשטחי מחיה רחבים, הזנה איכותית וטיפול עדין. עד כה לא הייתה לצרכנים בארץ אפשרות לדעת מאיפה מגיע הבשר ואילו פרקטיקות גידול יושמו במשקים. מצד שני, המגדלים הטובים נפגעו בשל חוסר היכולת לבדל את תוצרתם מתוצרת אחרת, ירודה יותר.

     

    יוזמה חדשה, "חי בריא", יצרה תו איכות וולונטרי המבטיח לצרכנים שבעלי החיים גודלו בהתאם לדרישות גידול מחמירות המבוססות על תקנים בינלאומיים ומגדליהם עומדים בפיקוח חברה חיצונית ובלתי־תלויה. המיזם קם כדי לתת מענה הומני ובריאותי לצרכני המזון מהחי, ומאחוריו עומדים רואי החשבון לימור אברבוך ודודי פרי, העוסקים בקידום עסקים בעלי ערך מוסף חברתי. התו מבטיח כי בשר הנושא אותו נולד וגדל בארץ והוא מאפשר שקיפות לגבי כל שלבי גידול בעלי החיים – מרגע ההמלטה ועד השחיטה. זה אומר, בין השאר, איסור על שימוש מניעתי באנטיביוטיקה, תזונה נאותה שאינה כוללת זבל עופות, איסור על החזקת בעלי החיים בבידוד, קביעת גיל גמילה מינימלי, הגבלת זמן ההובלה של בעלי החיים לארבע שעות לכל היותר וחיוב התקנת טלוויזיות במעגל סגור בבתי המטבחיים.

     

    משקים המעוניינים להצטרף לתוכנית ויעמדו בכל הדרישות שהיא מציבה יתבקשו לשלם סכום שנתי קבוע, שיוקדש לפעילויות הפיקוח והטמעת המודעות בקרב מגדלים וצרכנים כאחד. את רשימת המגדלים שכבר נושאים את התו "חי בריא" ניתן למצוא באתר haibari.co.il, לצד רשימת הקצביות והמסעדות המציעות בשר כזה.

     


    פרסום ראשון: 07.04.16 , 20:35
    yed660100