"אני אדם רגיל, קטן, עם בעיות. אבל לא רצחתי את תאיר ראדה"

הסדרה "צל של אמת" סימנה אותה כחשודה ברצח תאיר ראדה, עוררה סערה והוציאה מכליהם את בכירי מערכת המשפט • אבל עכשיו מציגה א"ק את גרסתה וטוענת: "לא הייתי בבית־הספר בזמן הרצח, ולא אמרתי לחבר שלי שרצחתי אותה. זו עלילה. אני מקבלת הודעות נאצה וקללות"

מאז שודרה הסדרה "צל של אמת" לפני שבועיים, עלה שמה של א"ק לכותרות, ועבור רבים מהצופים היא הפכה לחשודה מרכזית ברצח תאיר ראדה ז"ל. דמותה מעוררת המחלוקת וחקירתה במשטרה גם הפכו לוויכוח בין בכירי מערכת המשפט הישראלית, כאשר פרקליט המדינה אף הצהיר כי העיסוק המחודש בסיפור מהווה "סכנה לדמוקרטיה". ביום שישי האחרון התראיינה א"ק לאיילה חסון בערוץ 10 וענתה לטענות נגדה.

 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הפרק בסדרה "צל של אמת"
 

אף שהורשע בכמה ערכאות בבית־המשפט, ישנם עדיין רבים בציבור שלא משוכנעים בכך שרומן זדורוב הוא הרוצח של ראדה ז"ל. הסדרה "צל של אמת", ששודרה לפני כשבועיים בערוץ 8, הביאה באחד הפרקים את סיפורה של א"ק, צעירה מקצרין שלטענת בן זוגה לשעבר א"ח סיפרה לו כי היא הרוצחת של ראדה ואף הראתה לו את כלי הרצח ואת הבגדים המוכתמים בדם. "לא סיפרתי לו שרצחתי את תאיר ראדה, אני טוענת מההתחלה שהוא מעליל עליי", אמרה. "אני בן אדם רגיל, קטן, עם בעיות. אבל לא רגילה לכל החשיפה הזאת ואני די מרגישה כאילו הציגו את סרסיי (דמות ב'משחקי הכס' — ג"ב) ברחבי הארץ וכאילו זורקים עליי עגבניות ומלפפונים וקורים לי כל מיני דברים. כאילו אני עירומה וחשפו אותי ככה. זה לא יפה. לא הצליח לו עם המשטרה, אז הוא הלך לתקשורת, ואני חושבת שזה תרגיל מאוד מלוכלך".

 

לשאלה האם הייתה בשירותים בבית־הספר בקצרין ביום הרצח ענתה: "למדתי באותו בית־ספר, זה ידוע. הייתי בקצרין באותה התקופה, ולא הייתי בבית־הספר בוודאי. סיימתי ללמוד שם לפני הרבה זמן. לא אמרתי לחבר שלי שרצחתי אותה. התקשרתי אליו כל הזמן, בכל יום התקשרתי אליו ובטח שלא אמרתי לו דבר כזה. את החקירות האלה כבר עברתי במשטרה, זה עירער אותי לגמרי ונכנסתי לבכי למשך תקופה ארוכה. זה לא היה קל. אין שום קשר לסיפור של הרצח הזה מלבד מה שא"ח חיבר על זה. אני לא יודעת מתי הוא עשה את זה, מתי הוא חשב על הרעיון הזה. אומרים שאפילו מצאו אצלו טיוטה במחשב".

 

א"ק מספרת על האשפוז שלה במוסד פסיכיאטרי, לאחר החקירה המשטרתית. "נכנסתי מיד אחרי החקירות לבית־החולים ולא קיבלתי שום שיתוף לגבי התיק הזה, לגבי המקרה, והייתי מנותקת מהעולם שלוש שנים. האשפוז שלי היה אחרי משבר של הפרידה ממנו, גם הייתי... לא הייתי יציבה שנים. כל החקירות פשוט הפעילו עליי מלא לחץ, אז אני מניחה שבאיזשהו מצב בן אדם נשבר כבר. אין מה לעשות".

 

מתוך הסדרה "צל של אמת"
מתוך הסדרה "צל של אמת"

 

בהמשך סיפרה א"ק כי לא הכירה את זדורוב או את ראדה עד ששמעה על המקרה בחדשות. "יכולים לעשות לי איכון של הטלפון. אני לא זוכרת אם היה לי, אבל שיעשו. אני לא נגד זה שהמשטרה יחקרו אותי, הם חקרו ואני נתתי עדות והשתתפתי בעימות עם א"ח. כאילו, אני מאמינה שחקרו את זה לעומק, אבל שיחקרו, שיעשו איכון. למה לא? אמרו לי שעושים סדרה, רצו לראיין אותי, רצו שאני אתן ראיון, אבל אני לא מאמינה כל כך לכתבים ולטלוויזיה. אני יודעת שמסלפים דברים ועורכים ולא רציתי להיכנס לבלגן הזה".

 

על חייה מאז שהתפרסם המקרה שלה סיפרה: "אני משתדלת לשמור על שגרה. אנשים תומכים בי, קרובים. אני מקבלת הרבה מאוד הודעות 'שתמותי' ו... את יודעת מה קורה במכללה שלי, וממש לא נעים לי. קוראים בשמי, מצלמים אותי, מפחדים ממני. אני משתדלת לא להצטדק בפני אנשים שמסתכלים כי זה נראה לי פשוט חסר טעם. יש ארבעה אנשים שמטפלים בי ומשגיחים עליי. עובדת סוציאלית, מדריכה, פסיכיאטרית, פסיכולוג. אני די תחת הדופק. מנסה להישאר חזקה ולא להיסדק. לא לתת לכל האנשים שמקללים אותי ולא למדו משפטים ולא התעמקו בתיק עד הסוף. שהם שופטים לפי סדרה מסוימת שמכוונת מאוד ספציפי אליי".

 

במאמר שפורסם ביום שישי ב"ידיעות אחרונות" השיב פרקליט המדינה שי ניצן לטענות שהועלו נגד מערך התביעה במשפט הרצח של ראדה והזהיר מההשלכות הקשות של המתקפה על שלטון החוק. "לאחרונה רבו המתקפות על הפרקליטות ועל הפרקליטים, בעיקר באמצעי תקשורת שונים", כתב. "כך, למשל, נשמעו בערוץ טלוויזיה מרכזי טענות כאילו הפרקליטות 'תופרת' תיקים למי שאינו נושא חן בעיניה ומחזיקה בכספת 'תיק' כמעט על כל אזרח. מדובר בתיאוריות קונספירציה חסרות כל יסוד, שאין ולו בדל ראיה שתתמוך בהן, וקשה להאמין שניתנת במה להגיגים כה מופרכים.

 

"אני מוטרד מתיאוריות קונספירציה חסרות יסוד, המוצגות כמבוססות בראיות. אני מודאג ממקרים שבהם מביאים בפני הציבור רק מקצת ממלוא העובדות והראיות, תוך שימת דגש דווקא על ראיה שהופרכה. דיון ציבורי על ידי מי שאינם מכירים את מלוא חומר הראיות ואת פסקי הדין יכול כמובן להתקיים, אך בשום אופן הוא אינו יכול להחליף את התובעים ואת השופטים המקצועיים, שאחרת מה לנו צורך בבתי־המשפט ובכללי המשפט אשר נועדו להבטיח קיומו של הליך הוגן?"

 

אלכס קולומויסקי
אלכס קולומויסקי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים