לפסח באהבה

כוהנת המטבח רות סירקיס מוציאה ספר חדש לקראת החג

אם חשבתם שבפסח צריך לשכוח מלזניה ומבורקס — תחשבו שוב. הבשלנית רות סירקיס מוציאה ספר חדש, "ארוחות פסח", ובו מאכלי חג לצד מאכלים אהובים בגרסאות כשרות לפסח.

 

הספר מציע אוצרות קולינריים של מטעמי פסח מסורתיים מעדות שונות, מה שמאפשר שילוב מתכונים ותורם לרבגוניות של מאכלי החג. כך למשל אפשר למצוא בספר מנות עיקריות כמו זרוע טלה בתנור, אוסובוקו טלה, עוף בטנזייה, עגל בגרמולטה וסלמון בקראסט אגוזים. בין המתוקים אפשר למצוא עוגת נמסיס, עוגות פבלובה אישיות, כתר מרנג ממולא מוס שוקולד, פחזניות, רולדת שקדים ואפילו ממתקי פסח לילדים. מנות נוספות כוללות פיצה, לחמניות, בייגלס ופנקייק — כולם כשרים לפסח. חוגגי המימונה ימצאו בספר מתכונים למופלטות, לריבת ז'אבן הלבנה ולמבחר ממתקים צבעוניים עם פירות יבשים ומרציפן.

 

"ארוחות פסח" הוא ספרה ה־17 של סירקיס. בין ספריה הקודמים: "מהמטבח באהבה", "ילדים מבשלים", "מהמטבח בהנאה", "המטבח הסיני", "פשטידות עולמיות" ו"ארוחות חגיגיות" — כולם רבי־מכר שנהפכו לחלק מהתרבות הישראלית.

 

 

 

פנקייק לפסח

 

חומרים (להכנת 8–10 פנקייקים):

1 כוס חלב

3 ביצים גדולות, טרופות

1 כף סוכר

2 כפות יוגורט

8 כפות קמח מצה עדין או קמח לעוגות פסח

1 כפית אבקת אפייה

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

יוצקים לקערה את החלב ומוסיפים את הביצים, הסוכר והיוגורט. מערבבים הכל במטרפה ידנית.

מערבבים את קמח המצה (או הקמח לעוגות פסח) עם אבקת האפייה ומוסיפים לקערה. מאחדים את כל המרכיבים במטרפה ידנית חזקה או במעבד מזון. מפעילים עד שנוצרת עיסה סמיכה, אחידה וללא גושים.

מחממים מחבת שטוחה משומנת במעט שמן. מודדים כף גדושה מהעיסה, מניחים במחבת ומשטחים אותה. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים ומספיגים את עודף השמן במגבת נייר.

מגישים עם סוכר, דבש או רוטב מייפל ומעט חמאה. אפשר גם להגיש עם שמנת חמוצה. המשקיעים יכולים להוסיף סלט פירות קטן מתותים, בננות ותפוחי עץ.

 

טיפ: להכנת פנקייק מלוחים יש להשמיט את הסוכר מהתערבת ולתבל במעט מלח.

 

* מתוך הספר "ארוחות פסח" בהוצאת ר. סירקיס ו"ידיעות ספרים". צילום: דן לב. כל הזכויות שמורות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים