דגים מכושפים
מסעדת פסקדו שליד הים באשדוד אמנם לא זולה במיוחד, אבל משתלמת: מדובר בחוויה קולינרית משובחת
עליי להתוודת שזמזומי הבאזז הרוחשים בשנים האחרונות סביב מסעדה הדגים הכשרה פסקדו של ערן ז'נו באשדוד הגיעו אליי באיחור. אבל על כך כבר נאמר "טוב מאוחר". לאחרונה שמעתי מכמה שפים שהם אוהבים להדרים לעיר הנמל כדי לטעום מהמטעמים שמתקין השף יחי זינו, שקיבל את הכינוי "מכשף של דגים".
תהיתי אם גם אותי יצליח זינו לכשף והתייצבתי במסעדתו המשקיפה על הים. במבט ראשון היא לא נראית כמו מקום שאליו כדאי לנסוע שעה. יש בה ובסביבתה משהו דהוי למראה, כמעט עייף, אפילו הנוף לא מצליח להרשים, עם יותר מדי מכולות, ערימות חול ומשאיות שמסתירות את הים. אבל מהר מאוד הבנו שהנסיעה אכן משתלמת. בפסקדו מקפידים על פרטים וטריות והדגש הוא על האוכל, לא על הפוזה.
זה לא מקום זול. מחיר העסקית נע בין 98 שקל ל־136 שקל. המחיר נקבע לפי המנה העיקרית, והיא כוללת מנה ראשונה, לחם הבית ושתייה. בראשונות אפשר לפתוח עם איקרה עשירה ועשויה היטב, בסלט מוצלח או בזוקיני חמוד בפנקו. אבל אם הרחקתם עד אשדוד, כדאי להוסיף עוד כמה שקלים ולהתעלף מחציל בפנקו עם טחינה ולימון כבוש (תוספת 19 שקל) — מנה מקורית ונפלאה שמצליחה לחלץ את הירק האהוב עליי מקלישאת "החציל בטחינה". ה', שותפתי לארוחה, עדיין ממשיכה לחשוב עליה ונזכרת בה בגעגוע. אל תחמיצו בפותחות גם את סביצ'ה חאקו — דג ים בכוסברה, גמבה ובצל. אמנם נפרדנו מעוד 29 שקל, אבל הריגוש הצדיק זאת.
בעיקריות קיבלנו את המלצת המלצרית היעילה והמקצועית ודגנו את הפסקדו פלנצ'ה (118 שקל) — נתחי דג מוסר המוגשים עם ירקות, פלפל חריץ ופסטו ספרדי. מנה מרהיבה וטעימה, והאישה שממול התענגה על כל ביס. המדור בדק איך בפסקדו מטפלים בדג החביב עליו — לברק, שנעשה בתנור בעשבי תיבול, והוא הבהיר סופית שזינו אכן ראוי לתואר מכשף של דגים. בהחלט כושפנו.
מאחר שקצת נסחפו בהזמנה התקשינו לזוז מהכיסא ולהיכנס בחזרה למכונית, ה' הציעה: "טוב שמשלמים הרבה למנופאים מנמל אשדוד. אז אולי נזמין אותם. הם היחידים שיוכלו להרים אותנו מהכיסא".
פסקדו, מרטין בובר 1/12, אשדוד, טל' 08־8523063 / מחיר העסקית: 98־136 שקל / מטבח: דגים כשרה / אם חורגים מהדיל: מנות ראשונות נוספות ואלכוהול / שעות העסקית: ראשון־חמישי 12:00־17:00 / חניה: ברחובות הסמוכים במגרשי החניה באזור / ציון: 9

