yed300250
הכי מטוקבקות
    בית הכנסת בשכונת ז'וקובקא במוסקבה | צילום: שלום אשכנזי
    ממון • 25.04.2016
    מיזוג קדוש: מפעל לביא רכש את בית האומן
    לביא מייצר רהיטים לבתי כנסת בארץ ובעולם, ובית האומן מייצר ארונות קודש • היקף העסקה: 5 מיליון שקל
    נווית זומר

    מיזוג של קודש: לביא תעשיות, המפעל הגדול בישראל בתחום ייצור ריהוט לבתי כנסת, שמעסיק 120 עובדים ונמצא בבעלותו המלאה של הקיבוץ הדתי לביא, רכש ומיזג אליו את חברת בית האומן אברהם פריד, המתמחה בעיצוב ובייצור ארונות וכלי קודש אמנותיים. היקף העסקה הוא כ־5 מיליון שקל.

     

    מיכה אוברמן, מנכ''ל לביא תעשיות, אמר ל"ידיעות אחרונות" כי "השילוב של חברת בית האומן יגדיל בשנת 2016 את מחזור המכירות של החברה ב־15 מיליון שקל'. אוברמן ציין שהמיזוג יאפשר לתת לבית הכנסת פתרון כולל, החל מתכנון בית הכנסת, עיצוב הפנים, ועד ביצוע הפרויקט.

     

    לביא תעשיות הוקם בשנת 1954 בקיבוץ הדתי לביא, והוא המפעל הגדול ביותר בעולם לעיצוב, תכנון, ייצור והתקנה של ריהוט לבתי כנסת, בתי מדרש וישיבות. עד כה התקין המפעל ריהוט בכ־5,300 בתי כנסת בישראל וברחבי העולם. בימים אלה סיים לביא תעשיות בעלות של 450 אלף דולר את ייצור הריהוט של בית הכנסת היוקרתי שהוקם בשכונת ז'וקובקא, שכונות יוקרה במוסקבה שבה מתגוררים אוליגרכים רבים. גם ביתו של הנשיא ולדימיר פוטין ממוקם בשכונה זו.

     

    בשנה האחרונות סיפק לביא את הריהוט לבתי הכנסת פורסט־היל בטורונטו, יאנג ישראל בפלורידה, קרפנטרה בצרפת (בניין שהוקם לפני 300 שנה ועבר לאחרונה תהליך שחזור), בית הכנסת בניס בצרפת, משכן יוסף בפנמה סיטי, אגודת ישראל בריו דה ז'נרו בברזיל, בלייק סטריט בעיר מלבורן, אוסטרליה, ועוד.

     

    בית האומן הוקם בשנת 1965 על ידי צבי פריד, אביו של המנכ"ל אברהם פריד. המפעל בנה יותר מ־1,000 ארונות קודש וכלי קודש אחרים בארץ ובעולם. בין הפרויקטים שלו: בית הכנסת הגדול של בעלז, שבו נבנה ארון הקודש הגבוה בעולם, ארון הקודש המרכזי בקשת וילסון בכותל המערבי, המרכז הבוכרי העולמי, ובית חב"ד במומבאי שנפגע בפיגוע טרור קשה בשנת 2008.

     

    navitz@yedioth.co.il

     

     


    פרסום ראשון: 25.04.16 , 21:40
    yed660100