עוף צלוי בשום ולימון
הגעתם בלי כוח לארוחת החג? קבלו מתכון אביבי וקליל: עוף צלוי בלימון ובשום טרי, שנמצא בשיא העונה
מה שתקבלו כאן אחרי סדרת פעולות קצרה היא תבנית עם נתחי עוף עסיסיים, שכולה טעמים אביביים עכשוויים של שום טרי וגם לימון צהוב שכעת הזמן להתענג עליו לפני שנפרדים — וגם מנה מרכזית שאי־אפשר לטעות איתה בארוחת החג. אגב, ההצעה עובדת מצוין עם כל ראש שום יבש ורגיל לגמרי מהסופר, אבל אם טיילתם בשווקים וקניתם שום ירוק ארומטי, סגול בוהק ויפה שמגיע לפעמים כשהוא קלוע בצמות, זה הזמן להשתמש בו (ואגב, גם לשתול ראש אחד כזה, של שום ירוק רענן בעציץ או בגינה וליהנות ממנו בהמשך זה רעיון לא רע בכלל).
המרכיבים (להכנת 5 מנות)
4 ראשי שום, קלופים רק מהקליפות החיצוניות
מלח, פלפל שחור, מעט סומק טחון
1 לימון
עלים מ־5 גבעולי טימין
2/3 כוס שמן זית
5 כרעיים, חצויות לשוק וירך
1 כוס (250 מ"ל) יין לבן
ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
2. מחלצים מאחד השומים מחצית מכמות השיניים ומגררים אותן לתוך קערה. מסירים את עלי הטימין מהגבעולים וקוצצים אותם. מגררים את הקליפה הצהובה מהלימון ומוסיפים לקערת השום. מוסיפים מלח, פלפל וסומק ומערבבים.
3. מסדרים את חלקי העוף בתבנית, סוחטים עליהם את מיץ הלימון ומורחים ומהדקים את תערובת השום והטימין מכל הצדדים, וגם מתחת לעור של העוף. מסירים מראשי השום הנותרים את החלק העליון בסכין, ומניחים בין נתחי העוף בתבנית. מברישים גם אותם. יוצקים את שמן הזית על חלקי העוף והירקות ויוצקים לתבנית את היין.
4. צולים 20 דקות, עד שחלקי העוף מזהיבים. מוציאים, יוצקים מהמיצים שהצטברו בתבנית על נתחי העוף, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, מנמיכים את החום לבינוני (180 מעלות) וצולים כ־35 דקות נוספות, או עד שהעוף עשוי היטב.
5. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עד הזהבה עוד כ־5 דקות, עד שהנתחים זהובים־שחומים ועסיסיים. מגישים חם.

