yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: איריס ליפשיץ קליגר
    ממון • 26.04.2016
    לחם כשר לפסח
    טחינה, דבש, ביצים, מלח ואבקת אפייה - זה מה שצריך כדי להכין לחם כשר לפסח, שמשגע את הרשתות החברתיות • גם אנחנו אפינו ונתנו ל־10 טועמים
    איריס ליפשיץ־קליגר

    אם אין לחם רגיל - תאכלו לחם טחינה. כבר כמה ימים שהמתכון של הלחם הזה, הכשר לפסח, מטריף את הרשת. הצצה בפרודוקטים מעלה שהכול בנמצא במזווה בבית. ואם כולם יכולים להכין לחם כזה - גם אני יכולה. אז הפשלתי שרוולים והתחלתי במשימה.

     

    שברתי ביצים לקערה, הוספתי את הדבש ואת הכוכבת הראשית - הטחינה הגולמית, שמתי אבקת אפייה וקצת מלח. התקבלה בלילה דלילה מאוד, אבל הרגיעו אותי שזה בסדר ושככה צריך להיות. יצקתי למגש והכנסתי לתנור שחומם מראש (ראו מתכון). אחרי 20 דקות בדיוק הלחם היה מוכן.

     

    נתתי לעשרה טועמים - חמישה ילדים וחמישה מבוגרים - לטעום מהתוצר הסופי. התגובה הרווחת הייתה שזה יוצא ספוגי ואוורירי, מרגיש כמו לחם ואפילו ממש טעים, כאילו מדובר בסוג של עוגת לחם. עם זאת, אל תצפו לתפיחה בגובה מרשים כי זה לא יקרה. הילדים מרחו נוטלה על הלחם וגם קוטג' וזללו בהנאה גדולה.

     

    מה שהכי הפתיע את הטועמים היה שזהו לחם כשר לפסח בכלום עבודה. כל אחד יכול להכין בבית בקלי קלות ובעלות כוללת נמוכה מאוד.

     

    המצרכים
    המצרכים

     

     

    מתאים גם לצליאקים

     

    מאחר שמדובר בלחם ללא גלוטן הוא מתאים בהחלט לחולי צליאק. שלחנו את המתכון לעיונו של השף ערן זינו, המתמחה באפייה ובישול ללא גלוטן ושפתח בחול המועד פסח את מסעדת הפופ־אפ "גלוטריה" במתחם נור בשוק הפשפשים ביפו - מסעדה המציעה מטבח שף שכולו ללא גלוטן.

     

    "אני מאוד אוהב את המתכון כי הוא בעצם מושתת על ארבעה־חמישה מרכיבים בלבד שבערבוב פשוט יוצרים פלא של טעמים", אומר זינו.

     

    "זאת לעומת לחמים אחרים ללא גלוטן שעשויים מ־20 מרכיבים לפחות. למעשה, המתכון הזה הוא המקבילה למאפין התירס האמריקאי, כשהטחינה מחליפה את השומן של התירס. אני משתמש במתכון הזה בטחינה אל־ארז וזה משביח את התוצאה הסופית.

     

    הבלילה
    הבלילה

     

     

    "אני גם ממליץ להגיש את הלחם בצורה הבאה: על פרוסת לחם להניח ביצת עין. זה הביס המושלם. ואם לא חוששים לקלוריות אפשר לטגן פרוסות לחם בחמאה וזה מעדן".

     

    ואגב, הניסיון שלי להתחקות אחרי מי שהמציאה את המתכון המהולל, שמככבת ברשת תחת הקרדיט "די אלמלה", לא צלח.

     

    iris-lif@yedioth.co.il

     

     
    הלחם המוכן
    הלחם המוכן

     


    פרסום ראשון: 26.04.16 , 20:50
    yed660100