"אני מרגישה טוב עם עצמי וגאה שזה בא ממקום בריא ומאוזן"

המגישה דנה גרוצקי סבלה בעבר מהפרעות אכילה, אבל כיום היא נהנית מתזונה מאוזנת ומשני אימונים אינטנסיביים בשבוע • המומחים מפרגנים וממליצים לה לעדכן קלות את התפריט ולמצוא מעט זמן פרטי לעצמה

מי אני: "עורכת תוכן, כתבת ומגישה ב'ערב טוב עם גיא פינס'. בנוסף מגישה פינת תרבות ב'אורלי וגיא' ואת 'גודיז' בערוץ החיים הטובים. אני פרנזטורית של מרכז הכושר סווטשופ. בת 30, נשואה ואמא לאלכס, בת שנה וחצי. 1.67 מ', לא יודעת כמה אני שוקלת".

צילום: תומריקו

צילום: תומריקו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יום העבודה שלי: "הימים משתנים בהתאם לעבודה שלי, אבל לא משנה מתי הלכתי לישון ומה צופן לי היום, יש לי שעון מעורר טבעי ובשש בבוקר אני שרה לאלכס ורוקדת. אני גרה ביבנה, צמוד להורים ולמשפחה, שתמיד שמחים לעזור. כשאחרים מקטרים על הפקקים, אני יודעת שיש לי שעה לסגור עניינים, להרים טלפון למי שצריך, ולתכנן את היום. בתשע אני מגיעה למערכת של גיא פינס, וכשמתחילים להתקרב לשעת שידור מתחיל לחץ, אבל אני מתה על האקשן, זה לחץ מפרה, את יודעת שיש דדליין וחייבים להגיע איתו לשידור. זו מערכת כל כך משומנת, שעובדת כל כך מדויק, שאין צעקות, הכל מתבצע הכי טוב, וגם כשיש תקלות יודעים להתמודד עם סיטואציות.

 

"בימים שאני מגישה אני מגיעה הביתה רק בתשע בערב, כי כשנגמר השידור החי מקליטים חלק ממנו עבור השידור החוזר, ואז לוקח לי זמן להוריד את האיפור ולחזור לבגדים שלי. בימי שישי אני מתעוררת בחמש בבוקר לפינת התרבות שלי ב'אורלי וגיא', זה כיף, ממש. אין לי יום חופשי, כי גם כשיש חופש יש צילומים להפקה כלשהי או לפיילוט. אני לומדת בבית ספר לקריינות ולרדיו, מפני שזה משהו שמעולם לא עשיתי ופתאום מדגדג לי להיות ברדיו. נכון שאפשר לעשות הכל בלי ללמוד, אבל אני כל כך נהנית מהלימודים. ללמוד זה תמיד טוב ויכול להעשיר אותך".

 

התזונה שלי: "לא נשקלתי קרוב לעשור, כי כמישהי עם רקע של הפרעות אכילה אני לא אוהבת את ההתעסקות הזאת. אני מודעת לכל ניואנס בגוף שלי ואני יודעת כשאני עולה 20 גרם. יחסית אני בתקופה רזה, ואני מרגישה טוב עם עצמי וגאה שזה בא ממקום בריא ומאוזן. אני אוכלת ממש טוב, גם שוקולדים, אני יודעת ליהנות מהחטאים הקטנים של החיים, ואיזון הוא מילת המפתח. אני מאוד גאה במשקל שלי, שאני לא יודעת מהו, אבל יודעת שעבדתי קשה בשבילו.

 

"ארוחת הבוקר שלי כוללת אבוקדו שלם, ביצה קשה, שתי פרוסות לחם, ירקות. אני לוקחת איתי לעבודה שקית גדולה של מזון שאני מכינה, ומאז שאני זוכרת ב'פינס' כולם משקיעים בעצמם. בצהריים אני אוכלת סלט גדול עם טונה או רצועות חזה עוף, לא כבד מדי כדי שלא ירדים אותי. בערב אני אוכלת עם הילדה שלי מקושקשת וטוסט או קורנפלקס, או ארוחה יותר כבדה.

 

"מה שאמרתי עד עכשיו זה התפריט הרצוי, בדרך כלל יש באמצע גם ארטיק מגנום וחטיפי אנרגיה. בין הארוחות אני מלכת הנשנושים. משתדלת לנשנש פירות אבל כשיש צנצנת נוטלה אני אוכלת ישירות מתוכה, זה בלתי־נשלט. אני חולת שוקולד. לאחרונה עשיתי את אתגר 22 הימים של טבעונות של אנונימוס והחזקתי מעמד שלושה חודשים. באופי שלי אני רוצה להיות טבעונית, אבל קשה לי. בסופו של דבר התרגלתי לעצום עיניים ולאכול את זה, מה גם שכולם סביבי אוכלים בשר והרמתי ידיים. אני עוד משחקת עם המחשבה שאחזור לזה.

 

"כשאני מתאמנת אני שומרת, ובשאר השבוע זה מתרופף. בסופי שבוע אני מתחזרת אצל אמא שלי, יש בישולים טובים ועוגות, ובראשון חוזרת לתלם, כמו כולם. אני מכורה לקפה, מינימום של המינימום חמש כוסות ביום, חייבת להפסיק עם המנהג הזה דחוף".

 

כושר: "אני פרנזטורית של סווטשופ, ויש לי חוזה מושלם – אני מחויבת להתאמן פעמיים בשבוע אז אין לי ברירה אלא ללכת. זה חוזה העבודה הכי גאוני שיש. בסווטשופ יש רק נשים, ככה שאני יכולה להרגיש הכי בנוח והכי טבעית. זו עבודה מאומצת לפי תחנות, ובקושי יש לך זמן לנשום בין תרגיל לתרגיל. התוצאות נראות לעין מהר מאוד, וזה המקום היחיד שאני מצליחה להתמיד בו מעל שנתיים בלי לפספס אף אימון.

 

"ברמת העיקרון הרקע שלי הוא אתלטי, אני מגיעה ממקום פיזי ואוהבת את זה, אבל לא הצלחתי להתמיד באימונים. תמיד מצאתי משהו סופר־מגניב שהחזיק שלושה חודשים, עד שההתלהבות דעכה. לסווטשופ הגעתי חצי שנה לפני החתונה שלי והתאהבתי בשיטת האימון, כי היא מגוונת. אני כבר שנתיים וחצי מתמידה ולא מבריזה. אני לא באובססיה, לא הולכת ארבע פעמים בשבוע, ככה כיף לי ואני רואה תוצאות.

 

"יש לי רקע של הפרעות אכילה ואני מאוזנת המון שנים, יצאתי מזה, אבל זה כמו אלכוהוליזם, שריטה שלנצח תישאר ותמיד אצטרך להיות עם יד על הדופק. הקטע עם האימונים זה שהם מחזירים אותי לאיזון כשאני מגיעה למקומות הנמוכים שלי. זו נקודת הריסטארט שלי. לא משנה מה היה לפני, אני מקבלת כוחות כדי לא לתקוע לאפה. עצם זה שפעמיים בשבוע אני הולכת עוזר לי לשמור על שפיות, זה כמו פסיכולוג בשבילי, אני פורקת שם את כל המחשבות והאנרגיות. נותנת שם מאה אחוז ומתחילה את היום עם בוסט של אנרגיה. חוץ מזה, אני אמא, וזה כושר בפני עצמו".

 

טיפוח: "אני מרגישה איך הזדקנתי ואני חוזרת לטיפולי פנים, כי מה שעשיתי עד היום זה לשטוף פנים ולמרוח קרם לחות. מניקור אני עושה לעצמי, לא יודעת להתפנק, אפילו לספר אני לא הולכת. עשיתי החלקה יפנית וזו הייתה טעות מרה, השיער שלי עכשיו חצי חלק וחצי מתולתל. בגלל זה אני עם אסוף כל הזמן. אני חייבת לשקם אותו, בינתיים אני נותנת לו לגדול ומקצרת מדי פעם".

 

לנפש: "מתנצלת מראש על כל משפטי הקלישאות, אבל נולדתי להיות אמא. זו היצירה הכי מדהימה שעשיתי בחיים. נחת. כיף לי. נראה לי הזוי שאני אמא – לפני שנייה הייתי בת 16, איך זה קרה שאני כבר נשואה ואמא? עד שהיא הגיעה לגיל שנה הייתי אמא במשרה מלאה, כולל הנקות, ואלכס באה איתי לכל מקום. בגיל שנה הכנסתי אותה לגן ואני נהנית לשלב בין השניים, אני אוהבת לעבוד ולהיות אמא. אני אמא זורמת, היא באה איתי לכל מקום, היא חברותית, קלה. התמזל מזלי ויש לי שותף מדהים לגידול של אלכס, בעלי הוא האבא הכי טוב שראיתי, הוא מאפשר לי לשחרר ולהרגיש בטוחה בהורות. כשאני עם אלכס אני בלי הנייד, מתמסרת טוטאלית, וכשאני בעבודה אני מתמכרת לעבודה. אני אוהבת את שני הדברים האלה אצלי.

 

"יש לי עבודה דינמית ומגוונת, שמאפשרת טעימה מהכל. אני בן אדם של חברות, הן הטיפול הפסיכולוגי שלי, כשנגמר היום אני שוברת שיאי גינס עם חברות בשיחות. זה מרגיע אותי. חוץ מזה, אני מאוד אופטימית, תמיד מסתכלת על חצי הכוס המלאה, אין אופציה אחרת".

 

שורה תחתונה: "לא הייתי משנה כלום, פשוט כלום. גם בחירות כביכול שגויות הובילו אותי למי שאני היום, ואני אוהבת את מי שאני היום".

 

מה אומרים המומחים?

 

רקפת אריאלי, דיאטנית קלינית וספורט, המרכז לרפואת ספורט של בית החולים הדסה:

 

"השיח של דנה עם אוכל היום נעשה ממקום בריא, מאוזן ושפוי. היא שלמה עם המראה שלה, ולכן זה ממש לא משנה מה המספר שהמשקל מראה. היא לא נמנעת מאף קבוצת מזון, ובכך מספקת לגופה מגוון של רכיבי תזונה ולא מחסירה ממנו כלום. היא צורכת מזון ביתי ומתארגנת מראש לימים העמוסים. כל הארוחות שלה מכילות שילוב של פחמימות, חלבונים ושומנים, והיא בוחרת בכל קבוצה את האופציות המזינות. באופן כזה היא מרגישה תחושת שובע.

 

"דנה התנסתה בתפריט טבעוני וחשה קושי להתמיד בו. כמי שבעברה חוותה הפרעות אכילה, מוטב להקשיב לגוף ולא להילחם בו, ואם יש בה צורך פיזיולוגי לצריכת חלבון מן החי רצוי לצרוך אותו, במינון ובאיכות שהיא עושה כעת. בין הארוחות כדאי להוסיף שקדים, אגוזים, פירות יבשים ופירות טריים, ובכך להעשיר עוד יותר את איכות התפריט שלה.

 

"אין מניעה משתייה של חמש כוסות קפה ביום. יש אנשים שהגוף שלהם יעיל מבחינה גנטית בניצול הקפאין, ועבורם אין צורך להגביל את כמות הקפה. בכל מקרה, צריכה של חמש כוסות קפה ביום נחשבת למתונה והיא לא צריכה להפסיק עם הנוהג הזה".

 

צחי נחום, מומחה לפיזיולוגיה של המאמץ ברשת גו אקטיב:

 

"לדנה מודעות עצמית גבוהה לגוף. היא מתאמנת פעמיים בשבוע, שזה המינימום ההכרחי לשמירה על אורח חיים בריא. כשמדובר בשילוב של פעילות אירובית ותרגילי חיזוק באותו אימון פעמיים, זה סביר, במיוחד בלו"ז עמוס וצפוף".

 

ד"ר להבית אקרמן, רופאת עור:

 

"דנה צעירה, מהממת ויפה, אבל מרגישה את ההזדקנות של העור (גם אם זה עדיין לא ממש נראה). מגיל 20 יותר קולגן בעור מתפרק מאשר נבנה, ולכן נכון לטפל מבעוד מועד ולהקדים תרופה לקמט. מומלץ לשטוף פנים בסבון פעם ביום ולמרוח קרם לחות בערב, שמכיל חומרים פעילים, וכמובן לחות עם מסנן קרינה בבוקר. כדאי לעשות טיפול פנים מתחזק אצל קוסמטיקאית פעם בחודשיים־שלושה (בהתאם לעור וליכולת ההתמדה). כיוון שדנה מתאפרת לצילומים, מומלץ לשטוף את הפנים בסבון עדין ולמרוח קרם לחות במרקם קליל, שלא יעודד אקנה.

 

"החלקה יפנית אכן פוגעת בשיער. אין דרך לשקם את השיער מנזקי ההחלקה היפנית, אלא רק לחכות שהשיער יצמח. מה שניתן לעשות בינתיים כדי לשפר את המראה זה החלקת קרטין רק בחלק הבריא המתולתל".

 

צביה חי אל, מנהלת מעגלים, בית הספר לאימון ולהתפתחות אישית:

 

"דנה היא בחורה חזקה ואסרטיבית. היא יודעת בדיוק מה היא רוצה ומוכנה לעשות הכל כדי להגיע לזה. היא מתמרנת בין חיי קריירה מלאים, עמוסים ומספקים ובין אמהות טרייה. ישנן אמהות שמוותרות על קריירות, על הרגלים של שנים ובעיקר על זמן פנוי לעצמן, אבל אצל דנה אפשר לראות שישנו איזון יפה בין השניים. גם ההתמודדות עם הפרעת האכילה שלה מרשימה. הפרעות אכילה הן התמכרות לא פשוטה כלל והן יכולות ללוות את החולים בהן במשך שנים ארוכות ולהפריע לתפקוד. דנה ניצחה אותן, וזה מעורר השראה.

 

"אני מזמינה אותה בכל זאת לפנות זמן לזוגיות שלה, כי תקופות של לידות ראשונות מזמינות לא מעט אתגרים שיכולים להיות מעמסה על הזוגיות, ולפעמים לא שמים לב וכל תשומת הלב של בני הזוג הולכת לילד ולניסיון לעמוד בקצב והעומס של החיים. זמן איכות של פעם בשבוע ללא הילדה יכול לעשות פלאים ולשמר זוגיות טובה לאורך זמן. בנוסף, אני ממליצה לדנה למצוא גם זמן לעצמה נטו, בלי אף אחד מלבדה". •

 

איפור: שירי ניסן, שיער: ליאור גבריאלוב, סטיילינג: ישראל רחמני, בשער: חולצה: זארה, ג'ינס: קסטרו, בפנים: סט טופ וחצאית: זארה

 

gayakoren@gmail.com

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים