המופלטה של ג'קי אזולאי
1 ק"ג קמח
30 גרם שמרים טריים
1 כף מלח
1 כף סוכר
3 כוסות מים פושרים
1 וחצי כוסות שמן לפתוח את המופלטות
אופן ההכנה:
… שמים את כל החומרים מלבד המלח בקערת מערבל עם וו לישה ומערבלים שתי דקות
… מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10 דקות נוספות עד שמתקבל בצק אחיד
… נותנים לבצק לנוח ולתפוח 20 דקות
… תולשים מהבצק עיגולים בגודל של כחצי ביצה, מניחים על משטח משומן בכוס שמן ומכסים במגבת ל־20 דקות נוספות
… פותחים כל כדור בידיים משומנות לעיגול גדול ודק מאוד
… מניחים את המופלטה במחבת חמה ומשומנת, הופכים ומניחים מעליה מופלטה נוספת, וכך ממשיכים להוסיף מופלטות ולהפוך – עד שש מופלטות במחבת
… מוציאים ושומרים בתוך מגבת, ומתחילים סבב נוסף
… מגישים עם חמאה, ריבה, דבש או שוקולד
מומלצים