המופלטה של ג'קי אזולאי

1 ק"ג קמח

 

30 גרם שמרים טריים

 

1 כף מלח

 

1 כף סוכר

 

ג'קי אזולאי
ג'קי אזולאי

 

 

3 כוסות מים פושרים

 

1 וחצי כוסות שמן לפתוח את המופלטות

 

אופן ההכנה:

 

… שמים את כל החומרים מלבד המלח בקערת מערבל עם וו לישה ומערבלים שתי דקות

 

… מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10 דקות נוספות עד שמתקבל בצק אחיד

 

… נותנים לבצק לנוח ולתפוח 20 דקות

 

… תולשים מהבצק עיגולים בגודל של כחצי ביצה, מניחים על משטח משומן בכוס שמן ומכסים במגבת ל־20 דקות נוספות

 

… פותחים כל כדור בידיים משומנות לעיגול גדול ודק מאוד

 

… מניחים את המופלטה במחבת חמה ומשומנת, הופכים ומניחים מעליה מופלטה נוספת, וכך ממשיכים להוסיף מופלטות ולהפוך – עד שש מופלטות במחבת

 

… מוציאים ושומרים בתוך מגבת, ומתחילים סבב נוסף

 

… מגישים עם חמאה, ריבה, דבש או שוקולד

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים