יין בלי פילטרים

היינן רמי בר מאור לא משקה את הגפנים שלו, לא מאזן את חומציות היין באמצעים כימיים ובאופן כללי לא מתערב לטבע יותר מדי בעבודה. התוצאה: יינות נפלאים, המיוצרים בשיטות של פעם ומזכירים לנו למה יין נחשב לנקטר האלים

כאשר מדברים עם רמי בר מאור על יין, על הדרך נשחטות כמה פרות קדושות, כולל זו הגורסת שהגפן חייבת לסבול כדי לתת ענבים טובים.

 

בר מאור, שהוא בכלל אדריכל שמאס בפוליטיקה של המקצוע, השאיר מאחור את שולחן השרטוט ופנה לכיוון של עשיית יין.

 

כמו שלא הסכים לעגל זוויות כאשר תכנן בניינים, כך הולך בר מאור עם האמת שלו עד הסוף כאשר מדובר בעשיית היין ביקב הקטן הנושא את שמו ונמצא בבנימינה. היקב מתבסס על פילוסופיית ייצור יין שנותנת לכרמים להתבטא ללא התערבות ממשית וללא תיקוני הטעם והאיזון השונים שמתבצעים ביקבים אחרים.

 

בר מאור, שהתלמד ביקב מרגלית, עושה יינות אזוריים תוך שימוש בשיטות גידול מסורתיות בכרמים שאינם מושקים, ותוך התערבות מינימלית בתהליך עשיית היין ביקב. יינות היקב מספרים את הסיפור הטהור ביותר של הכרמים, האדמה והטבע עצמו בלי קיצורי דרך. לכן ביינות של היקב הקטן הזה אין תיקוני חומצה (בר מאור משתמש במרלו שנבצר מוקדם מכרם ספציפי ושהוא בעל חמיצות גבוהה לתיקונים אלו), הענבים לא נסחטים, אלא רק המיץ החופשי הראשוני שהם מעניקים הופך ליין. בנוסף, יינותיו אינם מסוננים ולא מיוצבים בקור (תהליך שכן נפוץ ביקבים שונים). כל כרמי היקב גדלים באזור נחל נילי ונחל אלונה על אדמה גירית ובגלל שהכרמים לא מושקים שורשי הגפן חודרים עמוק לתת־הקרקע הגירית בכדי למצוא מים ומיקרו־ניוטריאנטים החשובים לבניית גפן עם אופי אמיתי ואחר, חומצה גבוהה והמון טריות וחיים.

 

רמי מחלק את הכרמים לחלקי חלקים שונים בגדלים שונים, מטפל בכל כרם בהתאם לאופיו ובוצר אותו בזמן הנכון עבורו תוך שהוא מאפשר לטבע להוביל את היינן ולא להפך. בגלל פילוסופיה זו והדגש על הכרם והטבע ולא על התערבות ייננית, השוני בין הבצירים ובין היינות יהיה גדול ומעניין. גם תוויות היינות שונות ומבטאות את הלך המחשבה: בלי פילטר, הכל בנגיעה אחת.

 

לא אדבר על הריזלינג הנפלא של היקב, כי הוא נגמר, אבל אפשר לטעום ולהשיג כמה אדומים נפלאים ומרתקים שבהם אי־אפשר לטעות, הם של רמי.

 

תמוז 2013 – היין הקיצי של היקב. בלנד בורדו הפוך כלומר 70% קברנה פרנק עם השלמות של קברנה סוביניון וקצת מרלו. יין עם ניחוחות ירקרקים מהקברנה פרנק, עם טיפונת פרי ושוקולד שמאוזנים בחמיצות נפלאה ומרקם נהדר. 95 שקל.

 

לילית 2013 יין עם הרבה פרי אדום ומשהו קצת אגוזי. שילוב נהדר של רעננות וקרירות עם פרי טוב וקצת טחב או אור, "סרחוניות" טובה ומרתקת על הצד הטוב של היין. בלנד של קברנה וסירה שמגיעה מכרם מבודד באזור נחל נילי שגדל כמעט ללא טיפול או ניכוש, כחלק מהנסיונות של רמי לתת לטבע להשפיע יותר. 100 שקלים.

 

 

 

קברנה פרנק 2013 יין ירקרק ונפלא שמקבל תיקון של טיפונת מרלו (בשביל איזון חומציות). משהו בירקרקות של היין הזה הולך לכיוון עשבוני ואלגנטי, עם משהו מתובל שמזכיר קצת שוקולד. יין מרתק עם מבנה וגוף נהדרים. 120 שקל.

 

ירח אדום 2013 יין עם ריח פאנקי נהדר, בלנד שרובו מרלו עם השלמה של קברנה פרנק בשילוב חביות אמריקאיות וצרפתיות של 300 ליטר, יין בשרני עם פרי יבש וטוב וטיפונת ירקרקות (רמי משתמש בשדרות הגפן בתוך התסיסה) וחמיצות טובה. 125 שקל.

 

סירה רנדזינה 2014 וואו, איזה יין, ניחוחות אופייניים לזן של פלפל ובשר מעושן עם טבק, אדמה וטחב שמגלים פתאום משהו פרחוני ופירות טריים. יין מלא וכבד. הרבה אומנות של חביות שונות ורמות קלייה שונה. נהדר. 145 שקל.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים