לחיות לנצח

••• קשישי העולם באטרף, וזו לא הגזמה: פרופסור ניר ברזילי, מנהל המכון לחקר ההזדקנות בניו יורק, מתכנן מחקר גדול על תרופה לעיכוב מחלות הזיקנה — ובני גיל הזהב מכל רחבי הגלובוס עטים על החוקר ועמיתיו כדי להשתתף בניסוי, שאמור להתחיל רק בעוד שנה. כך מדווח הוול סטריט ג'ורנל.

 

ברזילי, אגב, נולד בחיפה ולמד רפואה בטכניון. בניסוי שהוא מתכנן על תרופה בשם מטפורמין — תרופה לא יקרה לטיפול בסוכרת סוג 2 — ישתתפו 14 מרכזים לחקר הזיקנה ברחבי ארה"ב, שיעקבו במשך 6 שנים אחרי 3,000 קשישים. מחציתם יקבלו מטפורמין, מחציתם תרופת דמה.

 

והמרדף בעיצומו. גבר בן 71 שלח צילום שלו בצירוף הערה: "עדיין עושה 100 שכיבות סמיכה כל יום!" מהנדס בגימלאות גילה את סדר היום שלו: "פותר שני תשבצים ביום, הולך כל יום 45־30 דקות, מנגן בפסנתר שעה ביום, צורך 1,000 מ"ג כורכום".

 

מדובר בתופעה חסרת תקדים. "אף פעם לא קורה שהציבור מתקשר אליך, אף פעם", אומר פרופסור ג'יי אולשנסקי מאוניברסיטת אילינוי בשיקאגו שמעורב בפרוייקט. "כנראה נגענו במשהו בעל משמעות עמוקה למין האנושי".

 

ברזילי ועמיתיו מוצפים פניות, בכתב ובטלפון, מארה"ב ועד הולנד, בריטניה וספרד. "כל האנושות ממתינה ועוקבת", כתב בן 76 שמלמד "מבוא לטוויטר" במרכז לקשישים בלאס וגאס. "המחשבה שאחיה עד 120 ממלאת אותי התרגשות גדולה, וגם המחשבה שאקבל פנסיה עד אז", כתב בריטי בן 71. גם אחותו בת ה־64 של אולשנסקי מנדנדת לו; הוא ביקש ממנה לשלוח מכתב, כמו כולם.

 

תרגום: נמרוד אברהם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים