פיצת טונה ב־10 דקות
אחרי כל האוכל הכבד של השבועות האחרונים, כמה כיף להכין פיצת טונה על פיתה ששלפנו מהפריזר. הסוד: את הטונה טוחנים למחית ומורחים מתחת לרוטב העגבניות
כשחושבים על זה, מאז ליל הסדר ועד סוף השבוע של יום העצמאות שהסתיים אתמול, למעשה לא הפסקנו לבשל ולאכול. עמדנו שעות במטבח, קצצנו, טחנו, עירבבנו, השווצנו עם המנות הכי כבדות, הכי מסובכות, הכי מסורתיות, העמדנו סירים ומחבתות ותבניות, ואת כל הטוב הזה גם היינו צריכים בסופו של דבר לאכול ולעכל. אז מה הפלא שכל מה שבא לנו היום זה משהו פשוט, קליל, מהיר, בלי סיבוכים ובלי פלצנות. משהו שאפשר להכין ממצרכים שיש בבית, בין אם מדובר ברוטב עגבניות מוכן, בזיתים או טונה מקופסה, בפרוסות של גבינה צהובה או לחם שנשכח בפריזר. או בקיצור, פיצה טונה.
גייסנו את השף גולן גורפינקל ממסעדת דלאל וביקשנו ממנו להכין פיצת טונה ב־10 דקות עבודה, כזו שאפשר להתקין רגע אחרי שחוזרים הביתה מהעבודה ומתחשק משהו טעים ולא מסובך.
מרכיבים:
1 קופסה טונה בשמן (מסוננת מהשמן)
2 כפות שמן זית
1 כפית מיץ לימון
1 בצל סגול פרוס דק
1 פלפל צ'ילי אדום
1 גביע של שמנת חמוצה או יוגורט
רוטב עגבניות מוכן בקופסה
זיתים מגולענים
פרמזן או גבינה צהובה מה שיש בבית
שני חצאי פיתה או פיתה עירקית גדולה
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
אופן הכנה:
1. מחממים מראש תנור ל־250 מעלות.
2. מעבירים את הטונה, את שמן הזית, לימון, מלח ופלפל למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה.
3. מורחים את מחית הטונה על הפיתות ומע שמים רוטב עגבניות לפי בחירתכם (ניתן לקנות בכל סופר). מפזרים מעל בצל סגול פרוס דק, זיתים מגולענים קצוצים וגבינה צהובה מגוררת או חתוכה לפיסות.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים עד לקבלת צבע שחום וקריספיות בקצוות הפיצה.
הגשה:
מערבבים חופן של עלי ארוגולה (אפשר גם עלי פטרוזיליה), מעט בצל סגול פרוס דק, מעט צ'ילי, כפית מיץ לימון וכפית שמן זית.
מעבירים את הפיצה לקרש חיתוך, חותכים למנות ומגישים את הסלט מעל.
מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה בצד.
ניתן להוסיף תוספות שונות לפי טעמכם האישי.
מתכון והכנה: גולן גורפינקל, מסעדת דלאל, צילום: עידו לביא, הפקה: "פילטונה"

