חדשות רעות
"שישי עם איילה חסון", ערוץ 10, 19:30
אחרי כמעט חצי שנה באוויר, "שישי עם איילה חסון" בבעיה. לצד כמה סקופים שיצאו ממנה, כתבות המגזין לא מצליחות לעורר הדים, והדיאלוג הצולע בין חסון לפרשנים מייצר פאנל שמתקשה להתרומם. לא פלא שנתוני הרייטינג הטובים של מהדורות הפתיחה התנדפו כמו המוניטין של ח"כ יצחק (בוז'י) הרצוג.
הרכב התכנים של המהדורה האחרונה שיקף היטב את המצוקה של "שישי". בשלושה מתוך ארבעת האייטמים המרכזיים — היוצא מהכלל היה כתבה סבירה של איתי ורד על קרב מארון א־ראס במלחמת לבנון השנייה — כיכבו דמויות שנועדו לגרור את התוכנית למחוזות הצעקנות, בתקווה שהרעש יגרור תשומת לב. כך נראה ליין־אפ שעובד בשירות הלייקים וה"צפו".
הראשון היה ראיון באולפן עם ח"כ אראל מרגלית בעניין המגעים לכניסת המחנה הציוני לממשלה. אחרי "פגוש את העיתונות" וחיקוי ב"ארץ נהדרת", מרגלית ויועציו יכולים לסמן עוד וי באדיבות "שישי", שאיפשרה לו להעלות את הקרקס המגוחך שלו — כולל דפיקה על השולחן — לקול צחוקם של הנוכחים. הוא הרוויח במה ציבורית נוספת, הם הרוויחו נאמבר לרשתות החברתיות. מתישהו ודאי יבכו חסון ועמיתיה את תהליך הטראמפיזציה של השיח הפוליטי.
בהמשך שודרה כתבה על הופעותיו של "הצל" בערב יום העצמאות. מי שחש דז'ה וו לא טעה: זו הפעם השנייה שבה "שישי" ואיתי ורד מלווים את יואב אליאסי בפחות משישה חודשים. יחסית למי שמתלונן תדיר על יחסה של התקשורת כלפיו, אפשר לומר שאליאסי מצא בית. כזה שבאצטלה פיסחת של נקודת מבט פסוודו־מורכבת יעניק לו עוד כפית לגיטימציה. בפעם הבאה אפשר כבר לקדם אותו לפאנל.
גם סיפורה של ירדנה עובדיה שחוק כעותק של "הלהקה" אחרי שידורי יום העצמאות. זה לא הפריע לפז שוורץ לארוז תיק עמוס בקלישאות סכריניות ולפרוס — בפעם המי יודע כמה — את עלילותיה של אשת העסקים. שוורץ לא התחמקה מאף תחנה צפויה: מצגי העושר הגרוטסקיים של עובדיה, קרבתה לשליטים מפוקפקים באפריקה ומסרי "לא שכחתי מאיפה באתי". לעומת זאת, מגילויים חדשים או משאלות קשות שוורץ נמלטה כמו מאש. לא מזמן, ב"שישי", התגאו בראיון שערכה שוורץ עם רוסלנה רודינה והתפוצץ לאחר שהמראיינת לא התיישרה עם פקודות צבא היח"צ של המרואיינת. במקרה של עובדיה, מכונת הכביסה כבר עבדה במלוא העוצמה.
"שישי עם איילה חסון" נולדה כדי להוות אלטרנטיבה ל"אולפן שישי". בתחילה היריבות המבורכת חילצה משתי המהדורות דריכות שיא. כעת משדר דגל של ערוץ 10 מהווה פרומו לא רע בכלל למתחרים.

