אופניים: מבנימינה למעגן־מיכאל

• בתקופה זו, כשהשמש עוד לא ממש קופחת מעל הראש והציפורים עדיין נודדות, מוצע לכם מסלול רכיבה כיפי שמתאים לכל המשפחה בין בנימינה לבריכות הדגים של מעגן־מיכאל. מדובר במסלול מעגלי, כך שאתם יכולים להשאיר את המכונית בבנימינה. אם אין לכם אופניים, אפשר לשכור במקום ב־60 שקל זוג ליום שלם.

 

אפשר לצאת מאזור תחנת הרכבת בבנימינה ולרכוב צפונה. ליד היקב המוכר של יינות בנימינה עוברים את גן השעשועים, רוכבים במקביל למסילה, ואז עולים על דרך עפר ורוכבים ליד אמת המים הבלתי גמורה (משמאלכם), וממשיכים ממנה לאורך נחל תנינים.

 

לצידכם תראו את מטעי הבננות של קיבוצי הסביבה, וכשאתם פונים מערבה כבר תוכלו להריח את הים. יש במסלול הסתעפויות שעלולות להיות לבלבל, אבל בסך הכל אתם נמצאים בתוואי שטח שבו רואים לכל הכיוונים, ואין סיכוי של ממש ללכת לאיבוד. בסופו של דבר תגיעו לכביש החוף, למעבר מתחתיו, ולשביל שמקיף את קיבוץ מעגן־מיכאל ומגיע עד בריכות הדגים והים. גם אם תתבלבלו קצת, לא נורא.

 

מה תראו בדרך? את אמת המים הגבוהה שבנייתה החלה בתקופתו של הורדוס, את אמת המים הבלתי־גמורה מהתקופה הרומית, את מבצר שוני שהיום יש בו כמה מוזיאונים, את מחצבת בנימינה שבעבר הייתה הגדולה בארץ ומקווים שתהפוך לפארק תיירותי פעיל, את מעיינות תמסח שהם חלק מנחל תנינים, וכמובן את הנחל עצמו, את השמורה ואת בריכות הדגים של מעגן מיכאל, שבתקופת הנדידה הופכות לגן עדן לצפרים. גם בתקופה זו ניתן לראות בהן עופות מים רבים.

 

המסלול אינו ארוך וכולו מישורי. ללא פניות לאתרים שמוזכרים כאן, אורכו כ־20 ק”מ. כדאי לזכור שבריכות הדגים הן מתחם פרטי ולוודא שמותר להסתובב בהן, ברגל או באופניים ולשמור על השקט כדי לא להפריע לציפורים.

 

• תחנת אופניים בנימינה www.btb.co.il ,052-4559052

 

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים