yed300250
הכי מטוקבקות
    יחצ סיסקו
    ממון • 17.05.2016
    וגם הנגב עוד יהיה חכם
    תוכנית חדשה של המשרד לשוויון חברתי וחברת סיסקו אמורה לשדרג את החינוך, הבריאות והתעסוקה בדרום באמצעים דיגיטליים • בשלב הראשון, בין היתר, ירושתו בתי ספר באינטרנט אלחוטי
    שגיא כהן

    יוזמה חדשה של המשרד לשוויון חברתי, אשכול נגב מזרחי וענקית הטכנולוגיה סיסקו תנסה לקדם את החינוך, הבריאות והתעסוקה בדרום באמצעים טכנולוגיים ודיגיטליים.

     

    אשכול הנגב המזרחי כולל את הערים מצפה רמון, דימונה, ערד, ירוחם, את המועצות האזוריות נווה מדבר, רמת הנגב, אל־קסום, הערבה ותמר, ואת המועצות המקומיות ערערה, כסייפה וחורה. מטרת התוכנית היא לשדרג ולייעל את המערכות הציבוריות השונות ביישובים הללו באמצעים טכנולוגיים ולפתור בעיות הקיימות בהם כיום.

     

    המיזם מכונה "אזור חכם לנגב המזרחי", והוא ייחנך בחודש יוני הקרוב עם ביקורו הצפוי של מנכ"ל סיסקו העולמית, ג'ון צ'יימברס, שישהה בארץ, ועל ידי השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל.

     

    בשלב הראשון המיזם נחלק לשלושה חלקים. הראשון הוא בתחום החינוך: הוא כולל רישות של כמה בתי ספר בדימונה וביישובים נוספים, בתשתית אינטרנט אלחוטי (WiFi) ובעמדות שיחות וידיאו שפותחו על ידי סיסקו ויוצבו בכיתות, ויאפשרו להעביר שיעורים בכיתות על ידי מורים שממוקמים בבתי ספר אחרים. הפתרון הזה אמור לתת מענה לבעיה של מחסור במורים במקצועות מסוימים ובקושי במעבר תלמידים בין בתי ספר קטנים הפזורים ביישובים קטנים המרוחקים זה מזה. המערכת תאפשר שיתוף תכנים והקלטות מערכי שיעור. סיסקו גם תעביר סדנאות למורים לשימוש באמצעים הטכנולוגיים החדשים.

     

    אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל
    אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל

     

     

    החלק השני הוא בתחום הבריאות: מדובר בפיילוט של קופת חולים כללית, הכולל פריסת מערכת להנגשת רופאים. הוא יאפשר, למשל, למטופלים להיכנס למרפאה, לעבור בדיקות על ידי אחות ואז לבצע פגישת וידאו מקוונת עם רופא שנמצא בבית חולים מרוחק.

     

    החלק השלישי של המיזם הוא בתחום התעסוקה — והוא כולל הקמת שלושה חללי עבודה שיתופיים שיאפשרו סביבת עבודה ותשתית טכנולוגית בסיסית, בין השאר ליזמי היי־טק שירצו להקים סטארט־אפים ולעובדי היי־טק שיוכלו לעבוד מרחוק במקום העבודה שלהם.

     

    תקציב הפרויקט הוא 2.1 מיליון שקל, רובו מהמשרד לשוויון חברתי. השלב הראשון מוגדר כניסיון המיועד לבדוק את קבלתו על ידי האזרחים, ואם יצליח יורחב ליישובים נוספים.

     

    השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל: "המשרד לשוויון חברתי פועל לצמצום הפערים החברתיים ולשיפור השירות לכלל אזרחי המדינה באמצעות כלים דיגיטליים. מרחק גיאוגרפי הוא כבר לא תירוץ לאי־צמצום פערים חברתיים ולאי־מתן הזדמנויות שוות. הקמת מרכזי תעסוקה והנגשת החינוך, ההשכלה הגבוהה ושירותי הבריאות בפריפריה באמצעות דיגיטציה היא מיעדיו המרכזיים של המשרד. שיתוף הפעולה בין משרדים ממשלתיים לחברות היי־טק כמו סיסקו הוא שילוב מתבקש, שיצעיד את הסקטור הציבורי קדימה".

     

    בני ביטון, ראש עיריית דימונה | צילום: הרצל יוסף
    בני ביטון, ראש עיריית דימונה | צילום: הרצל יוסף

     

     

    "נוצר שידוך מעניין בין הצורך האמיתי הנובע במחסור במשאבים בפריפריה למה שסיסקו מציעה", אומר אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל. "החזון הוא להפוך את האזור למחוז דיגיטלי ראשון בישראל ולאחד הראשונים בעולם, ולשדרגו בעולמות החינוך, התעסוקה והבריאות באמצעות כלים דיגיטליים".

     

     

     
    השרה גילה גמליאל | צילום:
    השרה גילה גמליאל | צילום:

     

     

    Sagi-c@yedioth.co.il

     

     


    פרסום ראשון: 17.05.16 , 21:04
    yed660100