הנחה מעבר לגבול
מתכננים חופשה משפחתית באילת? אם רק תחצו את הגבול לעקבה הסמוכה, תצנח ההוצאה שלכם במחצית ותזכו לפינוק של מלונות פאר • לא מעט ישראלים כבר גילו את החוכמה • למי שלא מפחד מאזהרת המסע לירדן, ערכנו השוואה בין מלונות באילת למלונות בעקבה וגם בצד הירדני של ים המלח
חושבים על חופשה עם הילדים באחד מבתי המלון היוקרתיים באילת? אולי כדאי לכם לשקול גם את המלונות היוקרתיים של עקבה הסמוכה, או של אזור סוואיימה שלחוף ים המלח בירדן. מעבר לפינוק ולרמת השירות הגבוהה שתקבלו בבתי המלון המפוארים שם, המדורגים ב־5 כוכבים, צפויה לכם הוזלה משמעותית מאוד במחיר החופשה.
כדי לסבר את האוזן: באילת תשלמו באוגוסט לזוג פלוס שני ילדים, עבור 4 לילות במלון יוקרתי על בסיס לינה וארוחת בוקר, 11,764 שקל במלון רויאל ביץ' למשל, או 11,286 שקל במלון דן אילת. מחצית מהסכום הזה בלבד (5,623 שקל) תידרש לכם כדי לבלות את אותה חופשה, באותם תאריכים, באחד המלונות השווים ביותר בעקבה, כמו למשל מלון קמפינסקי, הנחשב הכי מפואר באזור.
תוכלו להוזיל עלויות עוד יותר אם תבחרו במלון 5 כוכבים כמו מובנפיק ריזורט וספא טאלה ביי (3,641 שקל) או במלונות מפוארים לא פחות באזור סוואיימה שלחוף ים המלח (אנחנו מצאנו את אותה חופשה במחירים של 3,016 עד 6,679 שקל).
פערים דומים ואף גדולים יותר קיימים בחבילות הכל כלול. כך, למשל, במלון יו קורל ביץ' קלאב באילת תשלמו באותם תאריכים על אירוח הכל כלול סכום לא מבוטל של 16,184 שקל, ואף 17,424 שקל אם מדובר בתאריכים הכי מבוקשים באוגוסט (18־14 בחודש). מדובר בפי 2 עד פי 4 לעומת המחירים בעקבה.
ואם בחרתם במלונות הירדניים שלחוף ים המלח, חסכתם לעצמכם גם את מחיר הטיסות לאילת/עקבה: קרוב ל־3,000 שקל ל־4 נפשות באוגוסט לטיסה לאילת, וכ־2,200 שקל לעקבה.
יתר המחירים שבדקנו מופיעים בטבלאות. המחירים נבדקו ביום שלישי השבוע במגוון אתרים המשווקים חבילות ונופשונים לאילת ולעקבה, כמו אופיר טורס, בוקינג, גוליבר, הדקה ה־90, טריפ אדווייזר וטריוואגו, ובאתרי רשתות המלונות ישרוטל, פתאל ומלונות דן.
לפני שמתלהבים, חשוב לדעת: בירדן אין מלונות "הכל כלול" במתכונת המוכרת לנו בארץ. יש מלונות על בסיס פנסיון מלא, שכוללים שלוש ארוחות ביום, ללא האקסטרות הנוספות המקובלות כאן (שלגונים בבריכה, שתייה לאורך היום וכו'). קחו בחשבון.
מצד שני, אם אתם רוצים להתפנק בחופשת הכל כלול במלון יוקרתי, ברמת 5 כוכבים אמיתית, באילת תתקשו יותר למצוא אותו. כמעט אין באילת בתי מלון יוקרתיים שמציעים אירוח על בסיס הכל כלול. המלון היחידי ברמה הנחשבת למקבילה של 5 כוכבים שמציע זאת הוא יו קורל ביץ' קלאב, שמציעה חבילת "הכל כלול אולטרא". היתר הם מלונות ברמה המקבילה ל־4 כוכבים.
גן עדן לצוללנים
ישראלים רבים כבר הבינו שחופשה בעקבה, במקום באילת, תחסוך להם לא מעט כסף, ויש לא מעט שבחרו לעשות זאת בפסח, ואף מתכננים לנפוש שם עם הילדים גם בחופש הגדול ובחגי תשרי. אבל חשוב לזכור שעל כל השמחה הזאת מעיב ענן משמעותי: לנוכח הסמיכות הגיאוגרפית לטרור בסוריה וגם עוינות של חלקים מהציבור לישראל, קיימת אזהרת מסע של המטה ללוחמה בטרור במשרד ראש הממשלה לגבי ביקור/שהייה בירדן. אז עשו את החשבון שלכם.
את צבי (50) ושגית (50) גלי מאזור השרון זה לא כל כך מדאיג. בני הזוג מרבים לצלול באילת וגם בעקבה, ולפני שבועיים חזרו מחופשה באזור טאלה ביי, כ־20 דקות נסיעה דרומה מעקבה (לכיוון הגבול עם סעודיה), אזור נופש חדש יחסית. "נהנינו מאוד וחזרנו מאושרים עד הגג, ולרגע לא הרגשנו אי־נחת או חשש כלשהו", הם אומרים.
צבי: "בילינו בפסח 4 ימים ו־3 לילות במלון שנחשב לאחד הטובים כאן, מובנפיק טאלה ביי, שמדורג 5 כוכבים. זללנו לא מעט מהגלידה המשובחת של הרשת הזאת. זה עלה לנו 4,000 שקל לשנינו, לינה וארוחת בוקר, כולל צלילות. בלי הצלילות היינו משלמים גג 2,500 שקל. החופים של עקבה נפלאים ולא עמוסים כמו באילת. הם מתפרשים על כ־25 ק"מ (כפול מחופי אילת), והתברכו בשונית אלמוגים מפותחת וכמות דגה עשירה, והצלילות יפהפיות. קו החוף תלול הרבה יותר מהקו של אילת, ורוב אתרי הצלילה נמצאים בחלק הדרומי יותר, המקביל לחופי טאבה ודרומה. זה אחד האתרים המקסימים לצלילה".
צריך לציין עם זאת, שבעוד שמי יש לו רישיון צלילה בתוקף יכול לצלול באילת ללא מדריך צמוד (כלומר ללא תשלום למדריך), בעקבה אי־אפשר לצלול לבד בלי מדריך צמוד, מה שמייקר את העלויות.
איך היה המלון?
צבי: "אין להשוות את הלוקסוס והשירות שמקבלים במלונות בעקבה. באילת אין עדיין רמה כזו של מלונות. במלון שהיינו בו יש כמה בריכות וגם מתקני ספא ומסעדות. העובדים אפריקאים והם אדיבים בצורה יוצאת מן הכלל. בכל הלוגיסטיקה של ההעברות טיפלה חברת WildDive שמתמחה בטיולי צלילה, ודרכה ביצענו את כל ההזמנה. נסענו ברכב שלנו עד מעבר הגבול, החנינו בחניון ללא תשלום, ומשם נציגים של החברה אספו אותנו. הם גם דאגו עבורנו לכל נושא הוויזות ומסי הנמל שיש לשלם".
והאוכל?
"הבופה של ארוחת הבוקר במלון שבו היינו היה מעבר לציפיות. למרות שבאילת ארוחות הבוקר נחשבות לעשירות ומגוונות, הצליחו להפתיע אותנו בבופה עוד יותר עשיר".
יצאתם מהמלון לעוד מקומות?
"בחופשה הקודמת שילבנו טיול לפטרה ולוואדי רם, והיה נהדר. בחגי תשרי אנחנו מתכננים להגיע לירדן שוב, אולי הפעם נדגום את הצד שמול ים המלח, באזור סוואיימה. שמענו שגם שם בתי המלון מדהימים. אחרי שעושים חופשה אחת בעקבה, אנחנו לא מצליחים יותר להבין על מה לכל הרוחות גובים מאיתנו כל כך הרבה כסף באילת. באילת לצאת עם הילדים לחופשה לכמה לילות זו פשיטת רגל".
אז למה באמת המחירים באילת גבוהים יותר לעומת עקבה? רפי בארי, סמנכ"ל שיווק ומכירות של מלונות דן: "לנו באילת יש עלויות תפעול ענקיות. קחי למשל רק את נושא השכר – אנחנו מחויבים לשלם לעובדים מעל לשכר המינימום: 4,650 שקל, כלומר יותר מ־1,000 דולר, שזה פי 3 לעומת מה שמשלמים בירדן, בתוספת כל הזכויות הסוציאליות. בירדן משלמים כ־350 דולר לחודש. אגב, עובדים מגיעים מירדן לעבוד באילת, כי הם מקבלים שכר מעל המינימום פלוס זכויות סוציאליות, וזה משתלם להם. זה נוח להם כי העונתיות אצלנו אחרת – באילת ביקוש השיא הוא באוגוסט, בעוד שבעקבה שיא הביקוש הוא דווקא בחורף. הירדנים שכנים שלנו ויש לנו הסכם שלום, אבל צריך לקחת בחשבון שאתה נמצא במקום שהוא לא בשליטה ביטחונית של מדינת ישראל".
איך מגיעים לעקבה
אפשר לטוס לאילת (2,928 ש' לזוג ושני ילדים באוגוסט, הלוך ושוב), ולהגיע למעבר הגבול באוטובוס או במונית. אפשר גם לנסוע ברכב עד מעבר הגבול ולחנות שם בחניון חינמי. בגבול משלמים אגרת מעבר של 155 שקל לאדם, עוברים ביקורת גבולות, והולכים 150 מטרים לצד הירדני. מסי הנמל בצד הירדני הם 10 דינר לאדם (53 שקל), אבל אם מגיעים ל־3 לילות ויותר, אין תשלום. לאחר ביקורות והחתמות דרכון, לוקחים מונית לעקבה (22 דינר, 118 שקל). אפשר גם לתאם הסעה בתשלום עם המלון. הנסיעה לעקבה אורכת 7־5 דקות, והנסיעה לאזור הנופש בחוף הדרומי אורכת כ־25 דקות.
לחלופין, אפשר לטוס ישירות לעקבה (בארקיע המחיר הוא 2,122 שקל לזוג + שני ילדים, הלוך ושוב).

