לבקשת הסנגורים: הוחלף אחד השופטים במשפט החייל

סיבת ההחלפה: שופט הצד סא"ל יוגב יפרח הוא חבר של אל"מ יריב בן עזרא — אחד העדים המרכזיים מטעם ההגנה

מערכת המשפט הצבאית ממשיכה להתנהל באופן מעורר תמיהות בפרשת החייל היורה, ולא בכדי מאבדת את אמון הציבור בתיק הדגל — שאמור היה להתנהל אחרת.

 

בית־הדין הצבאי קיבל אתמול את בקשת צוות ההגנה של החייל אלאור אזריה לפסול את שופט הצד בתיק סא"ל יוגב יפרח בשל חברותו הקרובה עם אל"מ יריב בן עזרא — אחד העדים המרכזים בתיק מטעם ההגנה. בדיקה מהירה בגוגל הייתה מגלה כי השניים שירתו יחד כמג"דים בחטיבת הנח"ל. בן עזרא פיקד על גדוד 50 ויפרח על 931. לא ברור איך בכלל מינו את יפרח ומדוע לא נפסל על הסף, כמו גם העובדה ששבועיים חלפו מאז ורק אתמול — רגע לפני שהמשפט מתחדש הבוקר — התקבלה ההחלטה. במקום יפרח מונה סא"ל ירון סיטבון, מי שהיה בעבר מפקד יחידת עוקץ.

 

בצה"ל טענו כי ההיכרות המוקדמת של השופט יפרח עם אל"מ בן עזרא, המשמש מפקד חטיבת חברון, לא תשפיע לרעה על הליך המשפט. אולם סנגוריו של אזריה, עוה"ד אילן כץ, אייל בסרגליק ובנימין מלכה, דרשו לפסול אותו מהדין מחשש לניגוד עניינים.

 

נשיאת בית־הדין הצבאי ביפו, אל"מ מאיה הלר, החליטה לבצע את השינוי בהרכב השופטים. הבוקר יוקרא בפני אזריה כתב האישום נגדו. הוא צפוי לכפור באשמת ההריגה נגדו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים