yed300250
הכי מטוקבקות
    טייסת שילדה, עם חברותיה, לצד המטוס | צילום: טל שחר
    חדשות • 23.05.2016
    חופשת לידה בקוקפיט
    פריצת דרך נשית נוספת בחיל האוויר • בעקבות דרישת אמא המשרתת כטייסת: בצה"ל מתכוונים לאפשר לנשות צוות אוויר לחזור ולחתוך את השמיים במהלך חופשת הלידה • “זה חשוב כדי לשמור על הכשירות המבצעית"
    רותם אליזרע

    בהתחלה לא נתנו להן בכלל לטוס. כעת עושה חיל האוויר צעד נוסף לכיוון הטייסות, הנווטות ומהנדסות הטיסה המשרתות בשורותיוונבחנת האפשרות לאפשר להן לחזור לטוס במהלך חופשת הלידה.

     

    את המאבק למען גיוס נשים לקורס טיס התחילה בזמנו אליס מילר — ונראה שיש לה יורשות. טייסת המשרתת בקבע בחיל, אם לילד, פנתה באחרונה לח"כ תמר זנדברג (מרצ) בבקשה שתסייע לה לשנות את המדיניות — ולאפשר לנשות צוות אוויר שילדו לטוס גם במהלך חופשת הלידה אם ירצו בכך.

     

    זנדברג טיפלה בבקשה, והשבוע התקבלה תשובה מראש המטה של שר הביטחון, חיים בלומנבלט, ובה נכתב: "במסגרת בחינה שנערכת בחיל האוויר בשיתוף עם אגף כוח אדם נשקלת אפשרות כי קצינות צוות אוויר יבצעו טיסות במהלך חופשת הלידה, וזאת על מנת למנוע את הפגיעה בכשירותן המבצעית". הוא הבהיר כי "הכוונה היא לביצוע טיסות בהסכמת הקצינות בלבד, בחלקים המאוחרים של חופשת הלידה".

     

    חופשת הלידה של נשים המשרתות בצה"ל, ובהן כמובן נשות צוות אוויר, זהה לזו שמקבלות אזרחיות — ונמשכת 14 שבועות. המדיניות עד כה הייתה שנשות צוות אוויר לא יורשו לטוס בתקופה זו.

     

    ח"כ תמר זנדברג | צילום: עמית שאבי
    ח"כ תמר זנדברג | צילום: עמית שאבי

     

     

    עם זאת, בחיל האוויר מעריכים כי אף אחת לא תבחר לחזור לטוס בששת השבועות הראשונים שלאחר הלידה, זאת משום שרופאים אינם ממליצים לעשות זאת. גם משום שמדובר בתקופה שבה צריך לתת לגוף להתאושש מהלידה, וגם משום שהתינוק זקוק לאמא בשלב כה מוקדם של חייו.

     

    משנת 1998 סיימו את קורס הטיס כ־40 נשים, אשר שובצו כטייסות קרב ותובלה, כנווטות קרב ותובלה וכן כמכוננות אוויר (מהנדסת טיסה).

     

    עד לפני שלוש שנים הייתה המדיניות מחמירה יותר, שכן נשים לא הורשו לטוס כבר מתחילת ההיריון, וזאת כדי "למנוע סיכונים בריאותיים". בהמשך התרככו הנהלים, והצבא איפשר לנשים לטוס עד השבוע ה־25 להיריון, זאת במקרה שהוא מתנהל באופן תקין. בכל מקרה, כדי לא לפגוע בבריאותן הן מוגבלות לארבע שעות טיסה ביממה ולטיסות בגובה של עד ‭ 8,000‬רגל. נוסף על כך יש במטוס איש צוות אוויר נוסף.

     

    ח"כ זנדברג אמרה אתמול ל"ידיעות אחרונות": "אני שמחה לראות שמשרד הביטחון בוחן את העניין מנקודת מבט מעודכנת ומתקדמת. נשים בצבא ובכל מקום אחר צריכות לקבל יחס שוויוני שלוקח בחשבון גם לידה והנקה ולא משתמש בהן על מנת להפריד ולהפלות".

     

    צילום: שאטרסטוק
    צילום: שאטרסטוק

     


    פרסום ראשון: 23.05.16 , 23:45
    yed660100