אסף גרניט יכין לכם פיצה

השף שהקים את אימפריית "מחניודה" משתף פעולה עם דומינו'ס בסדרה של פיצות גורמה • "הייתי מעורב בכל התהליך, נסעתי לאיטליה לחפש חומרי גלם מתאימים"

השף אסף גרניט, שהקים את מסעדת מחניודה הפופולרית ומככב ב"משחקי השף", יגיע אליכם הביתה. טוב, השף עצמו לא יגיע, אבל הפיצות שפיתח עבור דומינו'ס – כן.

 

לאחר פיתוח שנמשך שנה השיקה אתמול הרשת את המיזם החדש: פיצות גורמה שישווקו באריזה ייחודית עם תמונתו של גרניט ועם חתימתו האישית. על הקופסה מופיע גם טיפ אישי מהשף: לחמם את הפיצות במחבת.

 

בניגוד לפיצות דומינו'ס הרגילות, פיצות השף הן בצורת מלבן כדי להבדיל אותן מהאחרות. בין הטעמים בסדרה החדשה: פיצה "בצלאל" עם בצלים, פיצה "בקרנה" עם כתף בקר, פיצה "4 מחבתות" עם ירקות קונפי, פיצה "פולנטה" עם פולנטה, פטריות ומוצרלה, ופיצה "שקשוקית" בטעם הודי. הפיצות (הקטנות ב־17% מפיצה משפחתית רגילה) ישווקו במחיר זהה לזה של פיצות משפחתיות רגילות של הרשת, 69.90 שקל, למרות שעלויות הייצור שלהן גדולות יותר.

 

"שיהיה ברור שאני לא 'שף מדבקה', כמו אחרים שרק נתנו את שמם למוצרים תעשייתיים", מכריז גרניט. "נשארתי נאמן לערכים שלי. הייתי מעורב בכל התהליך ובין היתר נסענו לאיטליה לחפש חומרי גלם מתאימים לפיצות החדשות. במהלך השנה ייצרנו 117 סוגי פיצות שעברו 900 טועמים עד שהגענו לנוסחה המנצחת. זה עלה לי 10,521 שקל, ששילמתי במשך השנה למאמן שלי כדי להוריד את המשקל שהעליתי בגלל הפיצות".

 

הפיצה החדשה. מלבן במקום עיגול | צילום: דן פרץ
הפיצה החדשה. מלבן במקום עיגול | צילום: דן פרץ

 

 

למה שף מוערך רוצה להיות מזוהה עם פיצה מרשת מזון מהיר?

 

גרניט: "הקהל רוצה מקוריות, רענון ויצירתיות ולכן פנו אליי. זה פרויקט מאוד מאתגר, ואתגרים זה מה שאני אוהב – במיוחד כי מזון מהיר הוא לא העולם שלי. החשש שלי הוא שלקוחות הרשת יראו את השם שלי על המוצר וזה ירתיע אותם כי יחשבו שזה יקר נורא. זה לא פשוט לייצר פיצת שף בזמן ההכנה הקצר ובאמצעים של סניפי דומינו'ס. בכל סניף קטן משרתים יותר אנשים מכל מחניודה בערב אחד. אורי נבון, השותף שלי, אמר שהפרויקט של דומינו'ס זה הדבר הכי גדול שעשינו אחרי המסעדות. זה פיצוח אדיר ואני שמח שהצלחתי להישאר נאמן למקור. אפילו לתפריט של מחניודה הכנסתי עכשיו את הפיצות".

 

"בעיני יש כאן בשורה: מנת שף במחיר של פיצה", מוסיף יוסי אלבז, בעל הזיכיון של דומינו'ס בארץ.

 

מה חשבו על היוזמה במטה הבינלאומי של דומינו'ס?

 

יוסי אלבז: "הבאנו לכאן את סגן הנשיא לאזור אירופה. רצינו שיכיר את אסף ולקחנו אותו למחניודה. סיפרנו לו שבסוף הערב כולם מסיימים מסטולים רוקדים על השולחן. הוא אמר 'אין סיכוי, אני לא רוקד', אבל בסוף הערב הוא היה על השולחן".

 

איך תצליחו למכור פיצות שף, שעלויות הייצור שלהן גבוהות, במחיר של פיצה רגילה?

 

אלבז: "ההנחיה שלי היתה לעשות מוצר אמיתי. יכולנו לעשות פיצות עם שילובים מוזרים מאננס ועד חלקי מוח, אבל זאת לא הייתה הכוונה. מדובר בפיצה איכותית שמשתלבת תפעולית בפס הייצור של הרשת ושורדת 30 דקות במשלוח. זה מוצר אמיתי שייתן מענה לצרכני הפיצה שרוצים פרימיום, והיום הם לא לקוחות של דומינו'ס".

 

גרניט: "כשפתחנו את מחניודה הפריע לי מאוד שמתייחסים רק לבאזז סביב המסעדה, האווירה, המלצרים והריקודים על הבר ולא מתייחסים עניינית לאוכל. אז פתחתי את מסעדת מונה עם מפות, מוזיקה שקטה ונרות בדגש על האוכל – וזה הצליח. ואז רציתי את לונדון, כי אני לא מתכוון לעצור רק בכך שאני טוב. עכשיו אני פותח עוד מסעדה בלונדון ואגיע גם לניו־יורק. כל עשור מגדלים מטבח חדש בסצנה העולמית ועכשיו זה התור של המטבח הישראלי שמביא איתו גם סיפור, לא רק אוכל".

 

גרניט, אתה בכלל אוכל פיצה דומינו'ס?

 

"תחפשי במחשב של שירות לקוחות בדומינו'ס את הכתובת שלי בירושלים ותראי כמה משלוחים רצים לשם".

 

navitz@yedioth.co.il

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים