מפגש פסגה

שווה לנסות את העסקית של יורם ניצן ב"בינדלה", בתנאי שלא תשוו ל"מול ים"

עולם הקולינריה העברי לא מפסיק לספק כותרות. אחת הבולטות שבהן הייתה המעבר של יורם ניצן למסעדה האיטלקית התל־אביבית בינדלה.

 

מפגש הפסגה בין ניצן, אחד השפים הטובים והצנועים בישראל לבין אימפריית המסעדות השווייצרית, מעורר הרבה סקרנות. ומכיוון שרף הציפיות כה גבוה, חלק מעמיתיי הביעו אכזבה מביצועיו ("בינונית מצערת", "אוכל שמרני משעמם"), שבו לא עומדים לרשותו אותם חומרי גלם יקרים במיוחד להם הורגל ב"מול ים".

 

בשבוע שעבר חנך ניצן עסקית חדשה, במחיר מציאה - 85 שקל (שתייה, לחם, ראשונה ועיקרית). ייאמר לזכות העסקית הזאת, שכאן אכן תשלם את המחיר הבסיסי הנקוב בלי להוסיף כסף. רק מנה אחת (סטייק סינטה) דורשת תוספת של 20 שקל.

 

מתפריט העסקית הקודם לא נשאר זכר, חוץ מסלט פרחי כרובית רענן. בראשונות אהבתי במיוחד את טרטר הסלמון. אסור להחמיץ גם את הקלמארי פלאנצ'ה. נתחי הקלמארי היו חתוכים בצורה לא שגרתית, כמעט נימוחים ובלתי נמתחים. חבל רק שבגלל ההקפדה על הקישוט, הקלמארי התייצב קצת צונן. פותחת מעולה נוספת היא ויטלו טונאטו. הפרשנות של ניצן למנה הקלאסית המשלבת פרוסות עגל, רוטב טונה וצלפים בהחלט מעניינת. לחסידי המרקים מוצע מרק שורשים, שמתברך במרקם נימוח ובשילוב נכון של מתיקות ומרירות.

 

בעיקריות כדאי לזמן את הסניורה ראגו - פסטה טרייה עם ראגו בקר , וספגטי פירות הים ברוטב עגבניות וציר סרטנים. שתיהן מנות נדיבות, איכותית, עשויות נכון, כמו פעם. גם הלברק הסיציליאני מצטיין. הריזוטו פטריות לעומת זאת היה עשיר ומלוח מדי לטעמי. העסקית הזו היא כבר אחת המשתלמות בעיר. צריך לתת לניצן להתאקלם במטבח החדש, ואז העסקית תהפוך למוקד עלייה לרגל.

 

בינדלה, מונטפיורי 27, ת"א, טל. 03-6500071

 

מחיר העסקית: 85 שקל

 

מטבח: איטלקי

 

ואם חורגים מהדיל: אלכוהול

 

שעות העסקית: א'־ו', 12:30־16:00

 

חניה: ברחובות סמוכים ובמגרשי חניה

 

ציון: 9

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים