בדרך למטה: ה־OECD הוריד את תחזית הצמיחה של ישראל ל־2.5%
כלכלני ה־OECD הורידו אתמול את תחזית הצמיחה של ישראל ל־2016 ל־2.5% לעומת התחזית הקודמת שעמדה על 3.2%. הבשורה הטובה: הכלכלנים מעריכים כי המשבר הקשה העובר על היצוא הישראלי יוקל בשנה הבאה והצמיחה ב־2017 תחזור לרמה של 3%.
התחזית מגיעה לאחר שבאוצר, בבנק ישראל ובקרן המטבע הבינלאומית, כמו גם בחברות דירוג האשראי, כבר התריעו שהצמיחה בישראל תיפגע השנה בעיקר בשל היצוא המצטמצם. כל התחזיות מעריכות כי 2016 תהיה שנה כלכלית לא טובה במיוחד לישראל, אולם בשנת 2017 תחל ההתאוששות בהדרגה והיא צפויה להימשך גם בשנת 2018.
בהתייחסות לשקל אומרים ב־OECD כי בהתחשב באינפלציה הנמוכה ובמדיניות הריבית הנמוכה מאוד בעולם, המדיניות שבה נוקט בנק ישראל נכונה ונועדה למנוע ייסוף גדול מדי בשקל.
עוד קובעים הכלכלנים כי ירידה בהוצאות הממשלה וקיצוץ במסים יתמכו בכלכלה בטווח הקצר אולם הממשלה תתקשה לעמוד בהמשך הקיצוץ בחוב הציבורי בטווח הבינוני.
בהתייחס לרפורמות שמתכננת הממשלה קובע הארגון כי "המאמצים לעודד את התחרות, בעיקר בתחום הבנקאות והחקלאות, מבורכים ונועדו להגדיל את כוח הקנייה".
עוד נאמר כי "תקציב מורחב, ריביות נמוכות ומחירי נפט נמוכים עשויים לתמוך בצריכה ובתעסוקה". הכלכלנים גם מתריעים כי על הרשויות בישראל להמשיך לעקוב אחר הנעשה בתחום הדיור.

