שתף קטע נבחר
 

מי הזיז את העוגה שלי?

קבלו את מבחן הטעימה הגדול שלנו לשבועות: 60 טועמים בגילים שונים ניסו 25 עוגות גבינה של קונדיטוריות, מאפיות ורשתות מובילות. אז איפה אפשר לקנות את העוגות הכי טעימות ועל איזה עוגות אפשר לוותר. ועוד טיפ קטן לקונדיטורים: עם כל הכבוד להמצאות וליצירתיות, יש גם געגוע לעוגת הגבינה הטובה והפשוטה של פעם

לקראת חג השבועות, ערכנו מבחן טעימה למגוון רחב של עוגות גבינה וקינוחים על טהרת הגבינה המוצעים בקונדיטוריות השונות ברחבי הארץ. כך התבצע המבחן: גייסנו 60 טועמים בגילים שונים, ביניהם חיילים, עובדי בנק, עובדי בית אבות וחניכי תנועות נוער. הם התבקשו לדרג את העוגות תוך התחשבות בפרמטרים הבאים: טעם, מרקם, מראה, מתיקות, קלות פריסה והגשה.

 

בשורה התחתונה, אין ספק שהקונדיטורים משנה לשנה יצירתיים יותר ומאתגרים אותנו בעוגות גבינה חגיגיות להפליא, אבל יחד עם זאת כמעט כולם מתרחקים מאוד מעוגת הגבינה הקלאסית עליה גדלנו. כך למשל, חלק מן העוגות שמוצעות השנה על מדפי הקונדיטוריות אמנם חלביות וטעימות מאוד, אבל בקושי ניתן לחוש בהן את טעם הגבינה. לדעת הטועמים שלנו מדובר יותר בקינוחים מאשר בעוגת גבינה קלאסית. עד כדי כך שחלק מהטועמים הביעו אכזבה, למרות ההיצע המרשים, ואמרו ש"מבין כל העוגות שטעמנו, לא היו כמעט עוגות שמזכירות את הטעם של עוגת הגבינה המסורתית של הבית. חסרות לנו", הם הוסיפו, "עוגות גבינה קלילות ואווריריות, אנחנו מתגעגעים אליהן".

 

אז לאחר ששבט הטועמים אמר את דברו, זה הזמן לפנות לקונדיטורים ולבקש: עם כל היצירתיות והרצון לא לשעמם את עצמכם, אנחנו דווקא מעוניינים בקלאסיקות. לצד הביצועים המרשימים השנה, החזירו לנו בשנה הבאה את עוגות הגבינה בטעם של פעם. אפויות, גבוהות ולא מתוקות מדי. תודה.

 והרי דירוג העוגות המובילות בקונדיטוריות ובמאפיות לקראת חג השבועות.

 

הכי טעימות והכי יפות

1. מאפיות הבוטיק "ג'ייקובס" בלטה עם עוגת גבינה אפויה על בסיס בצק פריך בעיטור קרם לימון רענן, קצפת עדינה וקראמבל וניל חמאתי. מחיר: 59 שקל לפס.

2. עוגת הגבינה ופירורים וגם עוגת פילדלפיה ושוקולד של רשת "פטיסרי בוטיק סנטרל" קיבלו מהטועמים שלנו ציון מעולה. פס עולה 59 שקל, ועוגה עגולה תעלה 108 עד 148 שקל, תלוי בקוטר. ויש גם בצנצנות אישיות — 19 שקלים ליחידה.

 

דומיניק

 

3. ביסטרו "לחם יין" הצטיין עם טארט ריקוטה ומשמש. מדובר במלית ריקוטה עם גרידת תפוז ומשמשים צלויים, שעולה 89 שקל. ויש גם עוגת שמרים, משמש וריקוטה על בסיס בצק שמרים חמאתי, במילוי גבינות רכות ומשמשים טריים, מחיר: 49 שקל.

4. עוגה נפלאה מקונדיטוריית "ווילהיים" שנוסדה ב־1949 בהוד־השרון גרפה גם היא ציונים גבוהים. מדובר בעוגת גבינה קלאסית על בסיס בצק פריך, חמאה, קרם גבינת שמנת מתוקה, מעוטרת במקרון גבינה ורשת שוקולד לבן. אפשר גם עם מילוי דובדבנים. מחיר: 90 שקל לעוגה עגולה.

5. עוגת הגבינה הטרופית של מאפיית "לחמים" היא גם יפה וגם טעימה. זאת עוגת גבינה אפויה על בסיס קראמבל פריך, בשילוב פירות טרופיים בעיקר אננס, 69 שקל.

6. רשת "רולדין" לא מאכזבת גם השנה ומציעה עוגת גבינה טעימה מאוד, על בסיס ביסקוויט קקאו־שקדים, שברי עוגיות שוקולד צ'יפס וקרם פטיסייר גבינה. לעוגה מצורפת טבלת שוקולד אותה פורסים ומגישים עם כל פרוסה לקבלת מרקם קראנצ'י ויפה להפליא. 59.90 שקל.

7. ראויה לשבח גם עוגת הגבינה ללא תוספת סוכר של "רולדין": גבינה אפויה על בצק פריך בציפוי שטרוייזל, ללא תוספת סוכר. מחיר 59.90 שקל לפס. הטועמים  כלל לא זיהו שמדובר בעוגה ללא סוכר שהייתה לטענתם עדינה בטעם ובמרקם.

 

רולדין

 

8. אחת ההפתעות במבחן הטעימה השנה באה מקונדיטורית "דומיניק" שכיכבה עם עוגת גבינה אמרנה יפהפייה, במראה ובטעם משובח, שכולל משחק טעמים על הלשון: שכבה ראשונה של שוקולד לבן בשילוב אמרנה על תחתית בצק מתוק־מלוח, באמצע שכבת גבינה אפויה, מוס מסקרפונה, מעוטרת באמרנה, ומעל הכל ציפוי של ג'לי ופירות. מחיר 139 שקל לעוגה עגולה, או 60 שקל לפס.

9. קונדיטוריית "מתוקה" מצטיינת עם סטריפ מוס גבינה מרענן בשילוב מנגו ותה ירוק. 65 שקל. טעימה ומאוד מגוונת בטעמים (מתיקות לצד חמצמצות ורעננות).

10. רשת "פיס אוף קייק" מציעה עוגת טרימיסו קלילה וכיפית, שהתחבבה על הטועמים שלנו. 55 שקל לפס.

 

לחם יין

 

המראה נהדר, הטעם פחות

1. רשת "ביסקוטי" מציעה עוגת טורט יפהפיה של ריקוטה־פטל בציפוי שטרוייזל שקדים. העוגה נראית נהדר, המלית טעימה, אבל בסיס העוגה קשה הן בחיתוך והן בנגיסה. אנחנו היינו מוותרים (58 שקל לפס, 158 שקל לעוגה בקוטר 26 ס"מ).

2. אי־אפשר היה שלא להתלהב מהלוק הצבעוני והקייצי באדום, כתום, צהוב של עוגות הסולרו על בסיס קסיס, מנגו או פסיפלורה מקונדיטוריית "שני" הוותיקה. אלא שכגודל הציפייה מהמראה, כך גודל האכזבה מהטעם. דווקא המחיר סביר: 58 שקל לפס.

3. עוגת גבינה אפויה עגולה גדולה/קטנה (של דלאל): 145־90 שקל. זו עוגה מקצועית וטעימה אבל קצת "כבדה" במרקם. אחרי שלושה ביסים אי־אפשר לסיים את כל המנה. "קיווינו שהנה סוף־סוף עוגה הכי קרובה לגבינה תוצרת בית בלי תוספות, נטו גבינה, אבל אחרי שניסינו גילינו שהיא טעימה בהחלט, אבל כבדה לחיך".

 

ג'ייקובס

4. עוגת הגבינה, מוקה ואגוזי לוז על בסיס קרם גבינה קטיפתי ועיטור קרם קפה של מאפיית "ג'ייקובס" היא מקסימה למראה. הטעם והמרקם קצת פחות מלהיבים. הטועמים טענו שהקראנצ'יות של  אגוזי הלוז לא מתאימה לאווריריות שמצופה מעוגת גבינה. 110 שקל לעוגה עגולה.

 

שני

5. הטועמים החמיאו ללוק של עוגת הגבינה האישית של ביגה, אבל פחות אהבו את טעם הקפה המודגש.

65 שקל לפס.

 

האופציה הטבעונית

קונדיטוריית "שני" מציעה עוגת גבינה טבעונית בריאותית על בסיס חלב סויה, פירות יבשים ופירות יער. העוגה ללא אפייה ולא תוספת סוכר. טבעונים שטעמו עבורנו את העוגה נהנו ממנה מאוד. מי שאינו טבעוני, לא אהב כלל וכלל.

 

האופציה הטבעונית: עוגת גבינה טבעונית בריאותית על בסיס חלב סויה, פירות יבשים ופירות יער.

 

 

עוגות גבינה ובלינצ'ס בטעם של בית

1. עוגת הגבינה שהייתה הכי אהובה על פאנל הטועמים (הצעירים בעיקר), זו עוגת הפירורים של "ארקפה". היא פשוטה, אוורירית, קלה ובזה הסוד שלה, כיוון שהיא מזכירה את עוגת הגבינה שאופים בבית, בלי הרבה תחכום, צבעוניות וקישוטים. המתכון מכיל גבינת שמנת וגבינה לבנה, סוכר, שמנת חמוצה, פודינג וניל, ביצים, גרידת לימון ומקל וניל עם בצק פריך. מחיר: 129 שקל לעוגה עגולה.

2. עוד אחת שגרפה את מירב המחמאות מפאנל הטועמים היא עוגת הגבינה של "לחם ארז". היא אמנם כוללת מי ורדים ומנגו, אבל הטועמים הכתירו אותה כ"עוגה בטעם מלטף של בית". 69 שקל לפס או 119 לעוגה עגולה.

 

ברמן

 

3. רוצים בלינצ'ס בטעם של בית? חפשו את זה של רשת "מאפיית הצבי''. מדובר במארזי בלינצ'ס הונגרי מסורתי בשלושה טעמים: גבינה לבנה, גבינה לבנה עם צימוקים, גבינה לבנה עם תפוחים וקינמון. הבלינצ'סים נחטפו מהמגש במהירות רבה והוכתרו על ידי הטועמים שלנו כ"טעימים מאוד". חימום מהיר ולהגיש. 20 שקל למארז של 4 יחידות.

4. הטועמים שלנו אהבו מאוד גם את עוגת השמרים במילוי גבינה עשירה, בציפוי שטרוייזל של "מאפיית ברמן", שהזכיר את השטרודל של סבתא, ועולה 26.90 שקל.

 

ארקפה

 

הטועמים שלנו לא התלהבו

1. על עוגת המוס האישית על בסיס גבינת מסקרפונה של רשת "קפה גרג" אפשר לוותר. היא אמנם נראית יפה בהגשה, אבל לא הייתה לטעמם של פאנל הטועמים שלנו. מחיר: 37 שקל (200 גרם).

2. עוגות הגבינה האישיות של "מתוקה סרוויס", המזולפות בקרם פסיפלורה עם כתר של פירות יער, נראות יפהפיות להגשה, אבל מאכזבות מאוד בטעם. מחיר למגש פינגר פוד: 128 שקל.

 

מתוקה

 

3. הטועמים לא התלהבו גם מעוגת גבינה קרם צ'יז של רשת קונדיטוריות "בראון". העוגה על בסיס ביסקוויטים, שקדים ומשמשים טריים עם ציפוי וניל, הייתה מתוקה מדי וגם המרקם זכה לציונים נמוכים. 58 שקל.

4. פאנל הטועמים לא אהב גם את עוגת הגבינה של רשת "ביי דה וויי" על בסיס מסקרפונה, עם כתר אגוזי לוז. נכון שהמלית טעימה, אבל כתר אגוזי הלוז שעוטף את העוגה נוקשה מדי ומקשה על הנגיסה והחיתוך. 110 שקל לעוגה עגולה.

5. עוגת פלורנטין של רשת "פיס אוף קייק": עוגת גבינה אמריקאית עם ציפוי שמנת ודפי ציפוי של שוקולד פצפוצים שלא עמדה בציפיות הטועמים. מחיר: 79 שקל.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פורסם לראשונה 06.06.16, 21:29

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים