אני לא חייזר אני תוניסאית

הקרקס של 'פוליאקובים' גאה להציג: יהודית אורנייה מילוא, חמותה של יעל והאישה שמטפלת בה, בבעלה ובסלבס כמו ציון ברוך ומיה דגן באמצעות ידע שמסרו לה ישו ואיש שעשוי ממשולשים בוהקים

"ברוך הבא לבית החייזרים", מברכת אותי יהודית אורנייה מילוא וצוחקת כשאני נכנס לביתה. הומור עצמי זה אחלה, בטח כשאת מתפרנסת מדברים שרוב האנשים יגדירו כממבו־ג'מבו. במהרה מתגלה אישה אינטליגנטית, סחבקית, ממש לא המוזרה שאפשר היה לדמיין, מדברת בקוליות כמו מישהי שהכל בעולמה נורמלי וטבעי. ואז באותה טבעיות היא מספרת על מפגשים עם ישו, דוד המלך ועוד חברים מליגת העל. על חוויה חוץ גופית בגיל שבועיים, על חזיונות של אנשים מתים ועל מידע שקיבלה מישויות עליונות. על סמך החוויות המשונות האלה מילוא מטפלת, בין היתר, בבנה, באשתו יעל פוליאקוב שגם גייסה אותה לדוקו־ריאליטי שלה, 'פוליאקובים', בפציינטים רבים אחרים, ביניהם, על פי פרסומים, לא מעט סלבס דוגמת ציון ברוך, נועה רוטמן, בן ארצי, מיה דגן, שירה מרגלית, מושיק גלאמין, אורי גוטליב ובר רפאלי. היא גם הכשירה עשרות מורים שמטפלים ומעבירים הלאה את הידע שלטענתה נחת לילה אחד במוחה ומאפשר לה לחולל שינוי דרמטי בחייו של מי שמאמין ומשלם (700 שקל לפגישה הראשונה).

 

השינוי כידוע מתחיל בתוכנו אבל במקרה של מילוא הוא הגיע מבחוץ, כנראה גם מרחוק. לטענתה, לילה אחד לפני 30 שנה היא הוכתה בסנוורים ואז ראתה בחדר השינה דמות מורכבת מצורות גיאומטריות שמסרה לה הודעה: "הסתיימה תוכנית האב ומתחילה תוכנית האם".

 

"הוא העביר לי מידע טלפתי שהאנושות סיימה את השלב הנוכחי באבולוציה ואמורה לעבור לשלב הבא. האור נקלט במערכת שלי עם ידע עצום שהייתי צריכה לפרק ומאז התחילו לבוא אליי אנשים לטיפול".

 

ואת מביאה את הידע הזה לעולם?

 

מתקתקת. רפאלי
מתקתקת. רפאלי

 

"אני אמורה להעביר אותו לבני האדם וזה לא פשוט. אתה הורס את כל התשתיות שעליהן הם חיו ובונה אחרות. יש כ־20 איש כמוני בעולם ולכל אחד מהם יש תפקיד אחר בתחום. לא פגשתי אותם".

 

ויש עוד מאיפה שזה הגיע. למשל ההתגלות בכבישי הדרום. "יום אחד אני נוסעת עם קבוצה של שחקנים להצגה בדימונה", היא נזכרת באירוע שהתרחש לטענתה לפני עשרות שנים, כשהייתה שחקנית תיאטרון. "רפי נוהג (בעלה רפי מילוא, נ"ז), אני יושבת לידו ופתאום מולי אני רואה אורות לבנים מסתובבים, ואחרי זה אורות כתומים ואדומים וזהובים וסגולים".

 

מצעד הגאווה?

 

"אשכרה. אמרתי לעצמי 'התחרפנת?' ופתאום מופיעה דמות של נסיך הודי. בגדים של נסיך, עיניים כחולות, שיער וזקן שחור, יושב באוטו. הוא התחיל לירות בי, 18 חיצים בחזה, ונעלם. הייתי בטוחה שכולם ראו אותו. אמרתי להם, 'ראיתם?' אמרו לי, 'מה ראינו?' הפסיכולוגים יגידו 'פסיכוטית', אבל אני ופסיכוזה זה שני דברים שונים. באותו לילה ראיתי בספר של הפילוסוף הצרפתי פרנסואה ברוס, תמונה של הדמות שראיתי, והוא כותב עליו: 'ראמה, המשיח ההודי בעל העיניים הכחולות בשלב ה־17 של כדור הארץ'. אתה יודע שכדור הארץ נהרס כבר 17 פעמים?" היא מוודאת איתי וממשיכה, "וזה בדיוק החיצים שלו, העיניים הכחולות. הבנתי שזה מסר".

 

הגיעה במצוקה. פוליאקוב
הגיעה במצוקה. פוליאקוב

 

מה המסר? תיזהרי כשיורים בך חיצים?

 

"לא. הוא משיח, ומה זה משיח? מערכות שאמורות להעביר את האדם לתודעה גבוהה יותר. הוא אחד המשיחים. ראיתי גם את ישו ודוד המלך".

 

בחלומות?

 

"לא, בוויז'נים. בחלום פגשתי את הרבי מלובביץ', איתו היה מדהים".

 

גם אני יכול לחלום על הרבי מלובביץ'.

 

"זה לא ככה. הוא לקח אותי לבית קברות שכל הקברים בו צבועים תכלת, מראה לי את הקבר שלו וסדרה של קברים - רבי שמעון בר יוחאי, רבי מאיר בעל הנס, כל הסלבס של הצדיקים. ואז הוא לוקח אותי לקצה הר ואומר, 'אחרי שתסיימי כל זה יהיה שלך'. והתעוררתי. שעה אחרי זה קיבלתי טלפון".

 

הרבי על הקו!

 

"לא, בחורה, 'יהודית, אני צריכה את העזרה שלך'. עניתי לה על שאלה. אחרי שעתיים חזרה אליי, 'אני רוצה לקחת אותך לקבר של 'לייב בעל הייסורים'. לקחה אותי לבית הקברות של הצדיקים בצפת. הייתי בהלם. על ההר הזה שודרגתי, הרגשתי אנרגיה יותר גבוהה".

 

 

* * *

 

האם מילוא סובלת מחזיונות שווא, שרלטנית או שמא רואה דברים נכוחה בעוד אנחנו סומים באפלה? דבר אחד בטוח, היא דמות מצוינת לדוקו־ריאליטי. כל מלהק שנתקל בה היה מזמזם לעצמו בראש את הפרומו "חשבתם שיעל פוליאקוב מטורללת? קבלו את חמותה". 'פוליאקובים' שעלתה בסוף החודש שעבר בימי חמישי ב־HOT3 ומבוססת על משפחת פוליאקוב הלא מתפקדת, היא מעין אבולוציה טלוויזיונית של עלילות 'הכל דבש'. כדי לשדרג את המתכון שסחב שתי עונות מבדרות, היקום שלח ליעל פוליאקוב את בעלה אלעד, ואת אמו יהודית שמטפלת בזוג על המסך ומחוצה לו. בראיון שערכנו איתם לאחרונה סיפר אלעד: "לפי השיטה של אמא שלי, בזוגיות אתה בעצם מביא את אמא שלך או את אבא שלך. אני הבנתי שהבאתי את אמא שלי". צודק, כשיושבים מול יהודית מילוא רואים מיד שהיא קופי של יעל - במראה, בניואנסים, בג'סטות, יש להן אפילו את אותם חיקויים. זה דיל משמיים: יעל קיבלה טיפול זוגי עם יסודות מיסטיים הזויים על המסך, יהודית קיבלה חשיפה שיכולה להרים לה את הביזנס לשחקים.

 

"קשה לי עם החשיפה אבל הידע שלי מציל חיים בכל רמות הקיום, זה חלק מההקרבה שלי. אני לא אוהבת לראות את עצמי על המסך אבל רציתי להיות עם הילדים שלי. יעל ילדה שלי, אני מאוד אוהבת אותה".

 

את חמותה וגם המטפלת שלה.

 

"היא הגיעה אליי לפני כמה שנים במצוקה מאוד גדולה. דיכאונות, כאבים, נפילות פנימיות, משברים. שנה וחצי טיפול. יום אחד אמרתי לה, 'אני רואה מישהו לידך. בן הזוג שלך קרוב, הוא כהה, והוא בדיוק חזר מחו"ל'. אלעד חזר בדיוק מתאילנד, אבל לא חשבתי על זה אפילו לרגע. היא יצאה, המזכירה הייתה פה ואמרה, 'תכירו, זו יעל, זה אלעד', וזהו. אני לא הייתי מעורבת. הם התחילו לצאת ואמרתי שסבבה, למה לא?"

 

אולי כי אנחנו רגילים לא לצאת עם הבת של הפסיכולוגית שלנו.

 

"אני לא פסיכולוגית. מדובר בשינוי תפיסת העולם שלך. היו ביניהם פיצוצים ובלגנים. אלעד עזב את הבית, הבהרתי לו שכל הכעסים ודפוסי ההתנהגות שלהם מובילים לפיצוץ. עבדתי עם שניהם ולימדתי אותם לחיות בכיף כי זוגיות צריכה להיות כיף. אם לא אז בשביל מה? לחיות בסבל? אתה יודע כמה זוגות אנחנו הצלנו?"

 

מי זה אנחנו? את כל הזמן אומרת 'אנחנו'.

 

"אני והפיצול שלי", היא מגחכת. "אני תמיד קוראת לעצמי 'אנחנו', כי זה ידע. כמויות אדירות של ידע. הטיפול השאיר אותם יחד והם בהרמוניה. השאיפה היא להגיע למקום שטוב ונעים לך עם עצמך. המוח עובד על 'מוד', מצבים. כשאתה מעביר אותו למוד חופשה, כמות האנרגיה עולה וההספקים גדלים. אני קוראת לזה 'מוד תאילנד'".

 

אז העברת אותם למוד תאילנד?

 

"יעל כבר הייתה במוד תאילנד".

 

יעל הכניסה ל'הכל דבש' סיפור בגידה שלה בבעלה הקודם. כחמותה, מה חשבת על זה?

 

"בגידות זה דבר שיכול לקרות לכל אחד. את אלעד זה נורא הטריד. אמרתי לו, 'אתה לא יכול לשנות אותה ולא יכול להשליך ממה שהיה שם למה שקורה פה. אני לא בעד בגידה אבל הפתרונות לא היו שם'".

 

איך זה בשבילך להיות פתאום בטלוויזיה?

 

"לא פתאום, הייתי שחקנית. שיחקתי עם חיים טופול, שיחקתי ב'מתחת לאף' עם איבגי ואורי גבריאל. ובסוף לקחתי את הכסף".

 

את דפקת את הקופה!

 

"ואני לא יכולה לעבור בשוק הכרמל עד היום. עוברת, צועקים: 'מרים! גדלתי עליך!'"

 

ועל סצנת עירום עם אורי גבריאל.

 

"כן, פדיחה! הייתי בת 32. הדבר הכי גרוע היה שיצאתי מסרט עם הבת שלי כשהיא הייתה קטנה, ועל לוחות המודעות היו תמונות עירום שלי. היא אמרה, 'אמא, מה אני אגיד בבית ספר'? לא נעים. 'מתחת לאף' סרט נהדר, נורא נהניתי ולא היה קהל, הוא הפך לקאלט רק אחרי. איבגי היה מאוד נחמד, לא התחיל איתי. היה שחקן מתחיל, כנראה שעוד לא צבר ביטחון".

 

 

* * *

 

בת 65, אמא לאלעד ולשתי בנות, "אחת שחקנית ותסריטאית ואחרת שעובדת על שיטת טיפול שלה". בעלה רפי הוא מחזאי ובמאי. גדלה בנתניה, למדה בבית ספר ותיכון דתי. ההורים מתוניס, אמא נצר לשושלת של מקובלים. "דודה שלי הילרית, לסבתא שלי היה בית כנסת, לדודה שלי היה בית כנסת בלוד, עישנה שתי קופסאות מרלבורו ביום, נפטרה עכשיו בגיל 106 בגלל שהיה לה חוסר בסקס".

 

זה מה שאמרו הרופאים?

 

"זה מה שהיא אמרה (צוחקת). משני הצדדים יש מטפלים והילרים. סבתא הייתה רואה כל הזמן דמות קדושה שאמרה לה המון דברים. זה עובר במשפחה".

 

כשאני מבקש ממילוא שתסביר לי קצת יותר על השיטה הטיפולית שייסדה היא מציינת ששמה ניאו־הומנולוגיה ושהיא כותבת על זה ספר. הטיפול עצמו לא מאד מיסטי. כמו שרואים ב'פוליאקובים', מילוא מסתמכת על שיחות והדרכה. היא לא חופרת בילדות של המטופלים ולא מערבת שדים, אבל כן עושה פעולה שנקראת 'רגרשן', שכוללת בירור גלגולים קודמים ומחיקה של זיכרונות רעים שרובצים על נפש המטופל. בהמשך נזרקות מילים כמו מגה־הרץ, קוונטים, מערכות מידע, גרביטציה, מנועים, מחשבים, תודעה, גלגולים, בורא, קבלה, מרידיאנים, פוטונים, מערכת תלת־ממדית, אינסוף. למרות ביטחונה העצמי, היא מנסה כל העת לחזק את אמוני בשיטה באמצעות סיפורים על מטופלים שהצילה או כיצד חזתה את מותו של נשיא מצרים סאדאת, 24 שעות לפני שנרצח.

 

הסיפורים שלך מעלים, ברשותך, את השאלה אם האישה הזו מטורפת או נורמלית.

 

"מטורפת בגלל המוגבלות שלכם?"

 

מטורפת כי את טוענת שאת רואה חזיונות.

 

"כן, כן, ויז'נים".

 

פסיכיאטר יגיד שאדם שרואה דברים כאלה משהו במוח אצלו לא בסדר.

 

"כן, זו תגובה טבעית ומוגבלת. העולם הנורמטיבי המוגבל לא יכול להבין את זה", היא מתעצבנת.

 

זה קשה שחושדים בך? שאולי זו שרלטנות?

 

"יש משפט שאומר - אדם הוא לא פושע עד שלא הוכח ההפך. אנשים מגיעים, אני אומרת להם, 'אל תאמינו בי, תעשו את העבודה'. אם זה עובד, זו אינדיקציה".

 

אז לא באמת חשוב אם זה אמיתי.

 

"מה זה אמיתי? אתה חי בעולם תלת־ממדי, האמיתות שלך יחסיות למשהו. האמת היא סובייקטיבית", היא מתעצבנת עוד קצת, "אתה לא יודע את האמת, אני יודעת את האמת. זה עובד. זה לא ממבו־ג'מבו. יש לי רשימת המתנה של שנתיים, הכל מפה לאוזן. הכשרתי הרבה אנשים בשיטה, 40־50 עובדים בה היום".

 

הרבה סלבריטאים באים אלייך.

 

"אחד מספר לשני - יהודית, יהודית, יהודית. הם מאוד יצירתיים והרבה יותר מורכבים מאנשים אחרים, מסובכים ומתוסבכים ואני מסדרת להם את החיים. בא אליי שחקן והתחיל טיפול. עשה אודישן למקהלה בהצגה. שלושה חודשים לאחר מכן הלך שוב לאודישן, סילקו את השחקן הראשי ולקחו אותו. אני מייעצת להמון ידוענים".

 

והכי מפורסמת אצלך - בר רפאלי.

 

"לכל אחד יש את הבעיות שלו. זה שהיא יפה ומצליחה ומהממת וחכמה מאוד? היא מאוד חכמה. מתקתקת מידע, עובדת, עובדת, עובדת, באה עם תוצאות כל הזמן. חרוצה ומדויקת, אין אפס".

 

גם מסתבכת.

 

"גם אני כאילו הסתבכתי עם מע"מ. הופעתי בטלוויזיה, ראו את הסלבס ואמרו, 'וואו, נבדוק את התיק שלה'. התיק שלי הוא על שם 'תיאטרון מסך', של רפי. הם חשבו שאני לא מדווחת. אני לא מתחרפנת, אני ממשיכה הלאה".

 

למקום של החייזרים.

 

היא צוחקת. "שלא תהפוך אותי לחייזר. אני לא חייזר, אני תוניסאית".

 

nevo21@gmail.com

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים