yed300250
הכי מטוקבקות
    ח"כ נחמן שי
    ממון • 12.06.2016
    היום הדיון בהורדת גיל הפטור מבדיקות להגדרת קשישים כסיעודיים
    רועי ברגמן וגד ליאור

    ועדת השרים לענייני חקיקה צפויה להתכנס הבוקר ולדון בין היתר בשתי הצעות חוק שתיטיב עם קשישים סיעודיים. הצעת החוק הראשונה, שעליה פורסם לראשונה ב"ממון", קוראת להוריד את גיל הפטור מבדיקות חוזרות של הביטוח הלאומי להגדרת אדם כסיעודי אם קיבל חוות דעת כזאת מרופא גריאטרי.

     

    נכון להיום, אדם שעבר את גיל 90 ואובחן על ידי הרופא הגריאטרי בקופת החולים שלו כסיעודי, זכאי לקבל את גמלת הסיעוד מביטוח לאומי בלי להיבחן בחמשת מבחני ה־ADL (מבחני תפקוד יומיומיים), שאותם מעביר הביטוח הלאומי את מבקשי הקצבה.

     

    הצעת החוק, שעליה חתום ח"כ נחמן שי מהמחנה הציוני וחברי כנסת מהאופוזיציה ומהקואליציה, קוראת להוריד את גיל הפטור ב־10 שנים, כלומר כל מי שיעבור את גיל 80 לא יידרש לעבור את הבדיקות הנוספות מהביטוח הלאומי לצורך קבלת הקצבה.

     

    כיום שולח הביטוח הלאומי לבית התובע אנשי מקצוע שבודקים את תפקודו בביתו וקובעים את זכאותו לקצבה. מבחני ה־ADL מסבים לנבדקים סבל רבה, ובחלק מהמקרים אף יוצרים תחושת השפלה, שגורמת להם לוותר על הקצבה.

     

    בשיחה עם "ממון" אמר ח"כ שי: "הצעת החוק, ככל שתאושר, צפויה להביא בשורה לקשישים הסיעודיים ולשנות את עולם קצבאות הסיעוד שמעניק הביטוח הלאומי, כך שייחסכו הסבל וההשפלה שכרוכים לרוב בבדיקות ה־ADL".

     

    ההצעה אינה נוגעת לביטוחים הסיעודיים הקבוצתיים של קופות החולים ולא בביטוחים הסיעודיים הפרטיים, שבהם עדיין נדרשת בדיקת רופא מטעם הקופה או מטעם חברת הביטוח.

     

    בתוך כך, יעלה היום ח"כ איציק שמולי בוועדה הצעת חוק שתקבע הוראת שעה - שתהיה בתוקף 12 חודשים - שלפיה כל מי שהיה מבוטח בביטוח סיעודי קבוצתי מ־22 באוגוסט 2011 ועד היום ימשיך להיות מבוטח בפוליסה בתנאים הקיימים. המטרה - לפתור את המחדל של פליטת מאות אלפי מבוטחים מהביטוחים הסיעודיים הקולקטיביים מ־2011. ח"כ שמולי: "המדינה פישלה בהגנה על המבוטחים והיא צריכה לחייב את חברות הביטוח לשלם במקום להגן עליהן".

     


    פרסום ראשון: 12.06.16 , 20:27
    yed660100